Het meer van Ohrid in MacedoniŽ

Uitzicht op het meer van Ohrid, Macedonie
Uitzicht op het meer van Ohrid, Macedonie

Het mysterieuze Meer van Ohrid in Macedonië is een van de oudste en diepste meren ter wereld. Dit immense meer is een geliefde vakantiebestemming en ligt bij de stad Ohrid. In dit artikel lees je alles over het meer en de mogelijkheden voor een vakantie bij het Meer van Ohrid.

Heb je weinig kennis van MacedoniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Meer van Ohrid

De totale oppervlakte van het Meer van Ohrid is 350 km2. Daarnaast is het meer maar liefst 290 meter diep. Dit zoetwatermeer heeft zeer helder water, dat stroomt uit onderaardse bronnen en uit het Prespameer. De afwatering van het meer loopt via de Zwarte Drin in de Adriatische Zee. Het grootste deel van het Meer van Ohrid ligt in Macedonië, maar een derde deel van het meer ligt in Albanië. Naar schatting is het meer vijf miljoen jaar geleden ontstaan.

Glinsterende water van het meer
Glinsterende water van het meer

Het Meer van Ohrid ligt in een mooi natuurgebied en wordt omgeven door bergen. In het Meer van Ohrid leeft een grote verscheidenheid aan vissoorten, waaronder enkele zeldzame vissoorten. De meest bekende vissoort die er leeft is de Ohrid zalmforel, die nergens anders ter wereld voorkomt. Op deze vis wordt veel gevist, maar de Ohrid zalmforel wordt ook gekweekt. Deze vis kun je rondom het meer ook proeven. Het meer genereert een hoop inkomsten, zowel dankzij de visserij als het toerisme. Langzaamaan ontdekken meer reizigers het Meer van Ohrid en wordt het een steeds populairdere vakantiebestemming.

Recreatie

Rondom het meer liggen prachtige stranden, waar je heerlijk kunt zonnen. Sommige stranden zijn van kiezel, andere van gras. Op diverse stranden staan strandstoelen en parasols, die je kunt huren. In een deel van het meer kun je ook zwemmen. Daarnaast kun je ook een boottochtje op het meer maken. Je kunt kiezen voor een boottocht met een schipper, maar je kunt ook zelf een bootje huren en het meer opgaan. Bovendien is het Meer van Ohrid erg geliefd bij watersportliefhebbers: je kunt hier onder andere scubaduiken en kajakken.

Natuurliefhebbers en wandelaars zijn hier ook op de juiste plek, want de natuur waardoor het meer wordt omgeven is prachtig. Een wandeling langs de kade van het meer is ook leuk, zo kun je genieten van een prachtig uitzicht over het meer. Aan de Macedonische zijde van het meer is er een visverbod van kracht, aan het Albanese deel van het meer niet. Vraag gratis een offerte aan

Combineer een bezoek aan het Meer van Ohrid

Een excursie naar het Meer van Ohrid is goed te combineren met andere leuke activiteiten. Je kunt dit goed combineren met je verblijf in de stad Ohrid. Vanaf de stad kun je op verschillende manieren naar het meer reizen, bijvoorbeeld per taxi of bus. Rondom het meer liggen ook veel mooie bezienswaardigheden die je kunt bekijken, zoals het St. Naum klooster, de St. John kerk of het Nationaal Park Galicica.

Kerk van St. John
Kerk van St. John

Accommodaties

Hoewel het Meer van Ohrid een leuke bestemming is voor een dagje uit tijdens je verblijf in de stad Ohrid, is het ook mogelijk om je hele vakantie bij het meer te verblijven. Rondom het meer liggen namelijk enkele campings, maar er liggen ook verschillende vakantiehuisjes en hotels in de buurt waar je kunt verblijven. Zo liggen er bijvoorbeeld de campings Rico en Sunice die direct aan het meer liggen. Wil je liever in een hotel verblijven, dan heb je vanuit je kamer in het hotel Villa Donis een prachtig uitzicht over het meer. Een appartement is ook een optie, zo liggen de appartementen van appartementen Vila Mina aan het water.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen