Nationale parken in MacedoniŽ

Mavrovo meer
Mavrovo meer

Macedonië is een land wat midden in de Balkan in Zuidoost-Europa is gelegen. Er zijn drie nationale parken in Macedonië. Ook vind je hier een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart helemaal ophalen. In dit artikel lees je meer over de nationale parken in Macedonië.

Mavrovo National Park

Vlak bij de Albanese grens vind je het Mavroro National Park. Dit park is het grootste park van de drie nationale parken in Macedonië. Het is in 1949 opgericht en is gelegen in het westelijke deel van Macedonië. Het park is sinds 1949 tevens een beschermd gebied. Mavrovo National Park heeft zijn naam te danken aan de regio Mavrovo. De hoogste bergtop van Macedonië is de Golem Korab. Deze bergtop is wel 2.764 meter hoog en bevindt zich op het drielandenpunt met Albanië, Kosovo en Macedonië. Zonder gids is het niet verstandig om deze berg te beklimmen en het mag ook niet zomaar, omdat het op het drielandenpunt ligt. Elk jaar wordt er in september een tocht georganiseerd om deze enorme berg te beklimmen. Behalve mooie bergen ligt er ook een groot kunstmatig meer in het park. In het meer is een kerkje te zien die voor een deel onder water staat. Op het meer is het mogelijk om te kanoën en te waterskiën. Mensen die er van houden om te gaan vissen vinden deze plek beslist fantastisch. Tevens kun je hier mountainbiken of in de zomer een mooie wandeling maken. Door de grote hoogteverschillen is er veel verschillende flora en fauna te bewonderen. Er komen veel bijzondere diersoorten voor zoals de grijze buizerd en de steen- en keizerarend.

Najaar in Mavrovo
Najaar in Mavrovo

Heb je weinig kennis van MacedoniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Galičia National Park

Dit nationale park is gelegen in het zuiden tussen het Prespa en Ohrid Meer. In dit park is ook een hoge bergtop met een hoogte van 2.255 meter en bevindt zich aan de grens met Albanië. Tevens kun je deze berg beklimmen en dit is te doen zonder gids. Aan het Ohrid Meer is het mogelijk, met behulp van de borden, zelf heel goed een mooie wandeling maken, de routes spreken voor zich tenzij er mist is. Hou het weer dus even goed in de gaten voor je op avontuur gaat. Het park is 22.700 hectare groot en heeft een bereik van de oever van het meer genaamd Orchid tot en met het Grote Prespameer. Deze meren staan ondergronds met elkaar in verbinding. Dit park heeft nog een speciale bezienswaardigheid namelijk het eiland Golem Grad. Dit eiland is gelegen in het Prespameer. Op het eiland bevindt zich een grote slangenpopulatie. Er zijn achttien dorpen gevestigd in het park, in deze dorpen wonen samen ruim 5.000 mensen die tot de gemeenten Ohrid en Resen behoren. Enkele delen van het park zijn wel strikt beschermd en alleen toegankelijk met toestemming van de parkautoriteiten. Bij het Galičia National Park behoren onder andere Golem Grad, de St. Naum-bronnen, het Meer van Ohrid en de klifkusten rond de Magaro. In dit mooie park komt ook het bedreigde diersoort de balkanlynx voor. Het is een nationaal symbool van Macedonië, wel komen de dieren slechts in kleine aantallen voor.

Galičia National Park
Galičia National Park

Pelister National Park

Pelister National Park is gelegen in het zuiden bij Bitola en grenst aan Griekenland. Ook in dit park zijn er vele bergen te beklimmen. Het is namelijk gelegen in het Baba bergmassief en heeft een oppervlakte van 171,5 vierkante kilometer. De hoogste top is die van De Pelister met een hoogte van 2.601 meter. Deze berg is vanaf verschillende zijdes te beklimmen, er zijn routes aangegeven maar deze lopen soms ook door elkaar heen in dezelfde kleur. Het is dus verstandig om met een gids te lopen. Ook dit park beschikt over een prachtige flora en fauna. Onder de flora van dit park is vooral de pijnboom Molica bijzonder. Het is namelijk een unieke soort en er zijn er slechts een aantal aanwezig in de bergen op het Balkanschiereiland. De fauna van het park versterkt het geheel. Je vindt hier onder andere beren, wolven, reeën, gemzen, herten, konijnen en wilde zwijnen. Ook zijn er bijzondere vogelsoorten zoals arenden, patrijzen, roodbekwever en de Macedonische Pelagonia forel. Pelister is het oudste en op twee na grootste park van Macedonië. Ook wordt er hier veel geskied, daarom is het ook een van de belangrijkste toeristische gebieden in het land.

Pelister National park
Pelister National park
Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,8

Gerelateerde artikelen