Buitensporten in MacedoniŽ

Skien in MacedoniŽ, afdaling
Skien in MacedoniŽ, afdaling

Om optimaal te kunnen genieten van de veelzijdigheid van de natuur en landschappen van de “Parel van de Balkan”, is het toeren in de buitenlucht door middel van fietsen en/of wandelen een ultieme ervaring. In de winter kan er in Macedonië volop van de sneeuw en de bergen genoten worden tijdens een perfecte wintersport.

Heb je weinig kennis van MacedoniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Fietsen

Macedonië is een prachtig en veilig land om te fietsen, de lange afstanden, de wegen en bovenal de prachtige natuur maken Macedonië tot een geweldig fietsland. Er wordt over het algemeen veel rekening gehouden met fietsers op de weg en het is dan ook veilig om per fiets te reizen. De beste seizoenen om te fietsen in Macedonië zijn het voor- en najaar; de zomers kunnen namelijk erg heet zijn aangezien Macedonië geen zeekust heeft. In middelgrote plaatsen in Macedonië zijn fietsenmakers te vinden, en in Skopje en Struga zijn ook specifiekere onderdelen te vinden. Gizimap “Republic of Macedonia” en Trimarks “Road map Macedonia” zijn zeer goede landkaarten met fietsroutes. Er zijn bovenal in heel Macedonië goede accommodaties te vinden voor de ultieme fietsvakantie; goedkope hotels zijn overal te vinden, en er kan eventueel gekampeerd worden in Ohrid.

hiken bij de Vodno berg bij Skopje
hiken bij de Vodno berg bij Skopje

Wandelen

Voor de wandelliefhebber is Macedonië een waar paradijs, de bergketens die het land omsluiten bieden een grote variëteit aan natuurschoon en spannende routes. Als gevolg van de hoogteverschillen is er een enorme diversiteit aan flora en fauna en dat maakt het landschap erg veelzijdig en des te interessanter voor de wandelaar.De vele nationale parken die Macedonië kent zijn ook perfect begaanbaar en er worden veel individuele en groepsexcursies en reizen aangeboden om de veelzijdigheid op wandelgebied te verkennen. Andere uitdagingen ter uitbreiding op de 'normale' bergwandeling zijn onder meer het bergklimmen, paragliden en kajakken.
Vraag gratis een offerte aan

Wintersport

Hoewel men Macedonië niet direct met wintersport zou linken, is Macedonië de laatste jaren wel zeker in opkomst als wintersportoord. De bergen met toppen van soms wel hoger dan 2000 meter en de nationale parken die het land telt lenen zich in de winter uitstekend voor goede skioorden. Hier kan volop van de sneeuwzekerheid genoten worden in de wintermaanden van november tot april. Op ongeveer een uur rijden van Skopje ligt het meest bekende skigebied Mavrovo, wat een goed voorbeeld is van een goed en betrouwbaar skioord. Mavrovo Nationaal park is een van de meest bekende wintersportgebieden in Macedonië en kent vele schoonheden. In de zomer groene uitgestrekte landschappen, schitterend transparante bergrivieren welke in de winter omgetoverd worden in sprookjesachtige winterse taferelen. Het skicentrum is Zare Lazarevski, en is zowel geschikt voor ervaren als beginnende wintersporters. In de zomer is Mavrovo een zeer geschikte plek om te fietsen, hiken en kajakken.

Sveti Johan Kaneo
Sveti Johan Kaneo

Ski Kozuf, gelegen tussen de grens van Macedonië en Griekenland, is ook een skigebied en is zo'n 100 kilometer verwijderd van de hoofdstad Skopje. Het oorspronkelijk kleine centrum is geleidelijk opgebouwd tot een waar resort. Ook voor dit skigebied geldt dat het voor zowel ervaren als onervaren skiërs een waar paradijs is. Afgelopen jaar zijn er een aantal appartementen bijgebouwd en is zodoende langzaam aan het uitbreiden.

Tip: We bieden Macedonië aan als vakantiebestemming, eventueel in combinatie met Montenegro of andere bestemmingen. Vraag je gratis offerte aan!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen