Reisadvies: Is MacedoniŽ een veilig vakantieland?

Reisadvies MacedoniŽ
Reisadvies MacedoniŽ

Voor een onbezorgde vakantie in MacedoniŽ is het fijn om te weten wat het reisadvies voor MacedoniŽ is. Is het een veilig vakantieland? Zijn er zaken waar je als toerist rekening mee dient te houden? Wellicht gebieden die je beter kunt vermijden? Op al deze vragen geven wij je het antwoord.

Macedonië is een land dat barst van culturele en historische bezienswaardigheden. De lokale bevolking is erg gastvrij en vriendelijk. Het land heeft ook hele mooie meren, bergen en nationale parken waar een natuurliefhebber zijn hart kan ophalen. Maar is Macedonië ook een veilig land? Het reisadvies voor Macedonië is positief, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als reiziger.

Heb je weinig kennis van MacedoniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Macedonië

Het reisadvies voor Macedonië is groen. Het land is veilig om naartoe te reizen en er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's. Door de vluchtelingenproblematiek zijn er nog wel bepaalde gebieden die officieel nog worden gemarkeerd als crisisgebied. Het gaat hierbij om Kumanovo in het grensgebied met Servië en Gevgelija in het grensgebied met Griekenland. Er wordt aangeraden alert te zijn als je naar deze gebieden reist.
Reisadvies Macedonië

Onveilige gebieden in Macedonië

Er zijn geen gebieden in Macedonië die als onveilig worden gemarkeerd. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Macedonië

Macedonië is een veilig vakantieland. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's, wel kunnen er door heel het land demonstraties voorkomen. Vooral in de hoofdstad Skopje en andere grote steden. De demonstraties vinden vooral plaats bij het parlementsgebouw, regeringsgebouwen en de rechtbank. Demonstraties kunnen leiden tot ongeregeldheden en verkeersdrukte. Het wordt daarom aangeraden de demonstraties te vermijden. Net zoals in andere grote Europese steden en landen heb je ook in Macedonië straatcriminaliteit. Denk hierbij aan zakkenrollen. Wees alert en laat jouw eigendommen niet onbeheerd achter.

De hoofdstad Skopje is veilig
De hoofdstad Skopje is veilig

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor reizen naar Macedonië is een geldig paspoort of identiteitskaart vereist. Het reisdocument dient nog minimaal 90 dagen na vertrek uit Macedonië geldig te zijn.
  • Het wordt aangeraden altijd een geldig identiteitsbewijs bij je te dragen zodat je je altijd kunt identificeren.
  • Het verkeer in Macedonië is niet zoals wij gewend zijn in Nederland. De verkeersregels worden niet altijd nageleefd waardoor er onveilige situaties ontstaan. Daarnaast rijden veel voertuigen zonder goede verlichting rond en zijn de wegen slecht onderhouden. Houd hier rekening mee als je zelf gaat rijden.
  • In Macedonië komen regelmatig kleine aardbevingen voor en als het hard regent, moet je in de berggebieden rekening houden met plaatselijke overstromingen, aardverschuivingen en vallende stenen.
  • Het is verboden om foto's te maken van militaire objecten of verplaatsingen van militair materieel en manschappen.
  • Houd er rekening mee dat homoseksualiteit niet algemeen wordt geaccepteerd in Macedonië

Link

Het meest recente reisadvies voor Macedonië lees je op de website van de Rijksoverheid.

22 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,6

Gerelateerde artikelen