Reisadvies: Is MacedoniŽ een veilig vakantieland?

Sint Janskerk
Sint Janskerk

Macedonië is een land dat barst van culturele en historische bezienswaardigheden. De lokale bevolking is erg gastvrij en vriendelijk. Het land heeft ook hele mooie meren, bergen en nationale parken waar een natuurliefhebber zijn hart kan ophalen. Maar is Macedonië ook een veilig land? Hier lees je over de veiligheid in Macedonië en zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je hier naartoe reist.


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies Macedonië

Het reisadvies voor Macedonië is op het moment oranje door het coronavirus. Het advies vanuit de overheid is alleen noodzakelijk reizen en er wordt dringend geadviseerd 14 dagen in thuisquarantaine te gaan bij terugkomst uit Macedonië.

Huidig reisadvies voor Macedonië

Onveilige gebieden in Macedonië

Bepaalde gebieden in het grensgebied met Servië en Griekenland zijn nog officieel crisisgebied. Het gaat hier om de gebieden Kumanovo en Gevgelija. Dit heeft te maken met problemen met migranten en vluchtelingen. Ook in het grensgebied met Albanië, tussen Struga en Tetove, moet je alert zijn. Reis in deze gebieden niet na zonsondergang.

Veiligheid in Macedonië

Macedonië is een veilig vakantieland. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's, wel kunnen er door heel het land demonstraties voorkomen. Vooral in de hoofdstad Skopje en andere grote steden. De demonstraties vinden vooral plaats bij het parlementsgebouw, regeringsgebouwen en de rechtbank. Demonstraties kunnen leiden tot ongeregeldheden en verkeersdrukte. Het wordt daarom aangeraden de demonstraties te vermijden. Net zoals in andere grote Europese steden en landen heb je ook in Macedonië straatcriminaliteit. Denk hierbij aan zakkenrollen. Wees alert en laat jouw eigendommen niet onbeheerd achter.

De hoofdstad Skopje is veilig
De hoofdstad Skopje is veilig

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Macedonië is een geldig paspoort of identiteitskaart vereist. Het reisdocument dient nog minimaal 90 dagen na vertrek uit Macedonië geldig te zijn.
  • Het wordt aangeraden altijd een geldig identiteitsbewijs bij je te dragen zodat je je altijd kunt identificeren.
  • Het verkeer in Macedonië is niet zoals wij gewend zijn in Nederland. De verkeersregels worden niet altijd nageleefd waardoor er onveilige situaties ontstaan. Daarnaast rijden veel voertuigen zonder goede verlichting rond en zijn de wegen slecht onderhouden. Houd hier rekening mee als je zelf gaat rijden.
  • In Macedonië komen regelmatig kleine aardbevingen voor en als het hard regent, moet je in de berggebieden rekening houden met plaatselijke overstromingen, aardverschuivingen en vallende stenen.
  • Het is verboden om foto's te maken van militaire objecten of verplaatsingen van militair materieel en manschappen.
  • Houd er rekening mee dat homoseksualiteit niet algemeen wordt geaccepteerd in Macedonië

Link

Meer informatie en het meest recente reisadvies vind je op de website van de Rijksoverheid.

In dit filmpje krijg je alvast een indruk van deze mooie vakantiebestemming.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

21 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,6

Gerelateerde artikelen