Struga in MacedoniŽ

Struga
Struga

Struga is een gemeente en stad gelegen in het land Macedonië. In het Macedonisch wordt de stad als 'Струга' geschreven. Het gebied heeft een oppervlakte van 469 km². Struga wordt ook wel 'stad van de bruggen' genoemd en ligt dan ook aan beide zijden van de oever van de rivier de Drim. In de stad zijn veel moderne hotels te vinden die aan de mooie zandstranden van de stad liggen. Struga bevindt zich in een dal dat wordt omgeven door in het oosten de Mokra Berg en in het westen het Jablanista-gebergte. Het zuidelijke gedeelte grenst aan het meer van Ohrid. In het centrum van de stad zijn vele restaurantjes, winkels en barretjes te vinden en kan voor weinig geld gegeten worden.

Heb je weinig kennis van MacedoniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Inwoners

Er wonen 37.500 mensen in Struga. De bevolkingsindeling van de stad is als volgt: 53,8% van de bevolking zijn Macedoniërs, 32% zijn Albanezen, 5,5% Turken, 3,2% Vlachen en 5,5% komen uit overige landen.

Klimaat

Over het algemeen heeft Macedonië een gematigd landklimaat, met 4 seizoenen die duidelijk te onderscheiden zijn. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden juli t/m september is 21 graden. In het zuiden, waar onder andere Struga ligt, kan dit iets warmer zijn. In de wintermaanden januari t/m maart bedraagt de gemiddelde temperatuur 3 graden. In de maanden april en september kan het voorkomen dat er langere periodes van regen en bewolking optreden, maar over het algemeen heeft Macedonië een zonnig en droog klimaat. Vraag gratis een offerte aan

Toerisme

Struga is als toeristenstad nog echt in opkomst. De plek heeft een mager inkomen, maar een groot deel hiervan komt van het interne toerisme. De stad ligt aan het meer van Ohrid en is een stuk rustiger dan zijn bruisende buurstad Ohrid. Naast een aantal trekpleisters zijn er nog 3 verschillende stranden te vinden. Het grootste 5-sterren hotel in Struga is Hotel Drim, dat aan de monding van de rivier de Drim ligt. Verder zijn er in de stad genoeg uitgaansgelegenheden die in het centrum, aan het meer of bij de rivier liggen.

Cultuur

Struga is een plaats met een belangrijke culturele betekenis in Macedonië. Het is de stad van dichters en schrijvers. Hier zijn dan ook 2 bekende dichters, Konstantin en Dimitar Miladinov, geboren. De stad organiseert jaarlijks 's werelds grootste poëziebijeenkomst; verschillende dichtavonden waarbij verschillende winnaars van Nobelprijzen voor literatuur aanwezig zijn. Verder zijn er verschillende culturele monumenten te vinden in het gebied en omgeving, zoals het klooster van Kalista. Dit klooster dateert uit de 16e eeuw en heeft 14e- en 15e-eeuwse muurschilderingen.

Bezienswaardigheden

In de stad zijn 3 verschillende stranden te vinden, namelijk 'Maska Plaza', 'Zenska Plaza' en 'Galeb'. Ook zijn er eeuwenoude kerken, moskeeën en kloosters te bezoeken. Daarnaast zijn er kunstgalerijen en bevindt zich in Struga het Nature Museum, met een grote collectie aan verschillende opgezette dieren. Een bezoekje aan het meer Ohrid en de Drim rivier zijn ook de moeite waard.

Vervoer

Er liggen twee luchthavens in Macedonië, in de hoofdstad Skopje en in Ohrid. Ohrid is een plaatsje naast Struga en dus de dichtstbijzijnde luchthaven om naar Struga te gaan. Vanuit Amsterdam vliegen er vluchten rechtstreeks naar de Macedonische stad.
De EuroBus Macedonië rijdt bijna dagelijks van Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Slovenië en Italië naar verschillende plekken in Macedonië. Daarnaast rijdt deze ook in het binnenland van en naar verschillende steden.
Ook zijn er taxi's of kan er een auto gehuurd worden. De taxiprijzen liggen in de stad relatief laag.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen