Mooiste plekken MacedoniŽ

Kerkje boven het meer van Ohrid
Kerkje boven het meer van Ohrid

In het zuidoosten van Europa vind je Macedonië. Het land is voortgekomen uit het voormalig Joegoslavië en telt iets meer dan twee miljoen inwoners. Hoewel vroeger veel Nederlanders de 'parel van de Balkan' verkozen als vakantieland, heeft de oorlog uit de jaren '90 daar een einde aan gemaakt. Het land heeft alle facetten voor een zorgeloze vakantie. Wij hebben de mooiste plekken van Macedonië op een rijtje gezet.

Heb je weinig kennis van MacedoniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Skopje

Skopje is de hoofdstad van Macedonië. Een kwart van de bevolking is in deze stad gehuisvest. In de vroege morgen van 26 juli 10963 werd de stad getroffen door een zware aardbeving. Er kwamen duizend mensen om het leven en 120.000 van de overlevenden raakten dakloos. De stad werd grotendeels verwoest maar werd door internationale hulp snel weer herbouwd. Het oude treinstation is ook in zijn originele staat herbouwd en is tegenwoordig een gedenkplaats voor de ramp. De klok van het gebouw is door de beving stil komen te staan op 5:17 uur en dit wijst hij vandaag de dag nog steeds aan. Tegenwoordig dient het gebouw als museum. Verder zijn er nog tal van bezienswaardig heden in de stad die een bezoek waard zijn.

Theater van Orchid
Theater van Orchid

Ohrid

In het zuidwesten van het land vind je de populairste bestemming van het land, Ohrid (spreekt uit: oggrit). De stad zelf is niet heel erg groot maar des te meer is er te zien. Zo vind je hier het antieke theater van Ohrid dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Boven op de heuvel kun je het kenmerkende Fort van Samuel bezoeken. En verder ligt het stadje aan het oudste en diepste meer van Europa: het meer van Ohrid. Hier kun je tal van verschillende soorten activiteiten ondernemen. 

Uitzicht op Ohrid
Uitzicht op Ohrid
Vraag gratis een offerte aan

Meer van Ohrid

Het meer ligt op de grens van Macedonië en Albanië en heeft een oppervlakte van 349 km². Het is niet alleen het grootste meer van Europa maar is met zijn 296 meter ook nog het diepste meer. Veel mensen zeggen dat dit het mooiste stukje van Macedonië is omdat het meer uit meer dan duizend verschillende kleuren water bestaat. Op sommige plekken is het water zo helder dat je gerust 25 meter de diepte in kan kijken. In en rondom het meer zijn diersoorten te vinden die nergens anders voorkomen.

Het meer van Ohrid
Het meer van Ohrid


Watervallen van Vevchani

Tegen de grens van Albanië vind je het plaatsje Vevchani. In het dorp zelf vind je verschillende kerken, kapellen en kloosters. De meest bekende bezienswaardigheid van het plaatsje zijn de bronnen en watervallen. In het voorjaar wanneer de dooi inzet zijn de watervallen op zijn heftigst. Rondom het gebied zijn wandelpaden aangelegd waardoor je het allermooiste van de omgeving kan zien. Na een wandeling loop je het dorp weer in waar je kunt genieten van de Macedonische keuken, wat zeker een aanrader is. 

Waterval in Macedonië
Waterval in Macedonië

Klooster van St. Naum

Aan de zuid-oostkant van het meer van Ohrid vind je een oud klooster namelijk, het St. Naum klooster. Het is gebouwd op een rotsachtige heuvel aan het meer. Er gaat een verhaal dat, wanneer je een goede gelovige bent, het hart van St. Naum kan horen kloppen wanneer je je oor op de tombe legt. Een logischer verklaring is dat je de ondergrondse bronnen hoort. Tegenwoordig dient een deel van het klooster als hotel.

St. Naum klooster
St. Naum klooster

Bitola

Op ongeveer vijftien kilometer afstand met de grens van Griekenland vind je het plaatsje Bitola. Het stadje ligt aan de voet van het Nationale Park Pelister. De stad werd al in de verre oudheid bewoond en in de tweede eeuw voor Christus werd het veroverd door de Romeinen. Het is een stad met een rustig maar gezellig centrum. Er is een lange straat met allerlei barretjes en restaurantjes waar je goedkoop een avond kunt vullen. 

St Dimitrija Kerk in Bitola
St Dimitrija Kerk in Bitola

Nationaal Park Galičica

Tussen het Meer van Ohrid en Prespameer ligt het Nationaal Park Galičica. Dit is één van de totaal drie nationaal parken in Macedonië. Het park heeft een oppervlakte van 22.700 hectare en kent achttien dorpen in het gebied. Er zijn delen in het park die uitermate goed beschermd zijn. Deze zijn alleen toegankelijk met toestemming van het parkbeheer. Er zijn vele grotten in het park en vanaf de Magaroberg heb je een schitterend uitzicht op beide meren. In het park kun je onder andere slagen, vossen en gemsen vinden. Als je geluk heb kun je er zelfs bruine beren en lynxen spotten.

Nationaal park Galičica
Nationaal park Galičica


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,8

Gerelateerde artikelen