Top 5 excursies MacedoniŽ

Ohrid
Ohrid

Macedonië is een relatief jong land en is nog niet heel bekend onder de toeristen. De afgelopen jaren is het toerisme steeds meer toegenomen. Het is namelijk een goedkoop vakantieland en Macedonië heeft een prachtige natuur waar veel te zien en te beleven is. In dit artikel lichten wij 5 excursies in Macedonië voor je uit.

Heb je weinig kennis van MacedoniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Een boottocht over het meer van Ohrid

Het meer van Ohrid behoort tot een van de oudste en diepste meren van Europa. Het meer staat door het prachtige blauwe water en de bijzondere fauna die erin voorkomt ook wel bekend als 'de parel van de Balkan'. Het water is ontzettend helder, waardoor je op sommige punten tot wel 25 meter diep kunt kijken. Hierdoor kun je de bijzondere fauna in het water bewonderen. In het meer komen diersoorten voor die nergens anders leven, zoals bijvoorbeeld de Ohridforel. Tijdens een boottochtje kun je genieten van prachtige uitzichten over het meer en kun je de diepe wateren bewonderen om verschillende vissoorten te zien. Daarnaast is het meer ook zeer geschikt voor diverse watersporten. Je kunt hier onder andere scubaduiken en paragliden.

2. Een bezoek brengen aan het Bay of Bones museum

Het Bay of Bones museum is een openluchtmuseum gelegen op enkele kilometers van de stad Ohrid. In het museum vind je een reconstructie van een nederzetting uit de ijzer- en bronstijd. Aan de hand van gevonden overblijfselen zijn de historische huizen nagebouwd. Deze nederzetting is gebouwd op water. Het oorspronkelijke dorp was namelijk gebouwd op palen en was verbonden met het vasteland door middel van een brug. In het museum kun je zien hoe de bevolking uit de ijzer- en bronstijd in het dorp leefde. De naam van het dorp is afkomstig van de grote hoeveelheid dierenbotten dat in dit gebied gevonden is.

Bay of Bones museum
Bay of Bones museum
Vraag gratis een offerte aan

3. Nationaal Park Mavrovo

Mavrovo is het grootste nationale park van Macedonië en ligt in het westen van het land. Het park heeft een oppervlakte van maar liefst 11.750 hectare. Door de grote hoogteverschillen in het nationale park is er een grote diversiteit ontstaan en kun je er aantal bijzondere plant- en diersoorten vinden, waarbij iedere natuurliefhebber zijn hart kan ophalen. Je kunt hier onder andere de keizerarend, de steenarend, de bruine beer en de lynx spotten. In het park ligt daarnaast ook een groot kunstmatig meer, waarin een verzonken kerkje ligt. De omgeving leent zich perfect voor wandel- en fietstochten. Het is ook mogelijk om een van de uitgezette mountainbiketochten te doen.

Mavrovo
Mavrovo

4. Ilinden monument

Het Ilinden monument is gebouwd ter nagedachtenis aan de Ilindenopstand in het gebergte bij Kruševo. Het monument staat ook wel bekend onder de naam Makedonium en is opgedragen aan de opstandelingen die tijdens de opstand zijn gestorven. De architecten Jordan Grabulovski en Iskra Grabulovski hebben het bouwwerk ontworpen wat in 1974 is gebouwd. Niet alleen de buitenkant van het monument is een ware bezienswaardigheid, ook de binnenkant is heel mooi ingericht. De gekleurde glas-in-loodramen zorgen voor een bijzondere lichtval.

Ilinden monument Kruševo
Ilinden monument Kruševo
 

5. Wintersport in Macedonië

Macedonië is niet alleen een geschikt vakantieland tijdens de zomer, je kunt hier ook terecht voor een wintersportvakantie. De meer getrainde skiër kan het beste terecht in het noorden van Macedonië, in het nationale park van Mavrovo. Hier vind je een skipiste van ongeveer 25 km lang, die bediend wordt door 14 skiliften. Daarnaast kun je voor een skivakantie ook goed terecht in de gebieden van Kruševo, Popova Sapka en Mount Kozuf. Een wintersportvakantie in Macedonië is zeer geschikt voor wintersporters die eens wat anders willen dan de Alpen.

Skiën in Macedonië
Skiën in Macedonië


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen