De vliegvelden in MacedoniŽ

Skopje
Skopje

Macedonië is een klein land in het zuidoosten van Europa, de Balkan. Ondanks dat het een klein land is heeft het veel te bieden. Prachtige natuur en enkele gezellige steden. Het land wordt dan ook een steeds populairdere vakantiebestemming bij Nederlanders. Je kunt er met de auto heen, maar dat is een behoorlijk eind rijden. Gemakkelijker is om met het vliegtuig te gaan. Macedonië heeft twee internationale vliegvelden: Skopje 'Alexander The Great' Airport en Ohrid 'St. Paul The Apostle' Airport. Verder zijn er verschillende kleinere binnenlandse vliegvelden.

Heb je weinig kennis van MacedoniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Skopje 'Alexander The Great' Airport.

Dit vliegveld, kortweg Skopje Airport genoemd, is het grootste en drukste vliegveld van Macedonië. Dat is ook logisch aangezien het vliegveld 17 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Skopje ligt. Het vliegveld heeft in 2012 een totaal van 984.407 passagiers gehad. Omdat het vliegveld zo gegroeid is in de afgelopen jaren is er in 2011 veel aangepast. Zo is er onder andere een nieuwe terminal en een nieuw gebouw voor cargo geopend, zijn de parkeerfaciliteiten verbeterd en is de start- en landingsbaan verlengd. Het doel hiervan was om de capaciteit van het vliegveld te verhogen naar vier miljoen passagiers per jaar en om het een van de belangrijkste vliegvelden voor vrachtvervoer van Zuidoost-Europa te maken.

Op het vliegveld zijn 15 verschillende luchtvaartmaatschappijen actief, waaronder Corendon Airlines, Turkish Airlines en Wizz Air. Tevens kunnen privévliegtuigen gebruik maken van het vliegveld. Voor hen is er ook een speciale VIP terminal. In de algemene terminal van Skopje Airport zijn verschillende faciliteiten aanwezig: de welbekende duty free shops, enkele restaurants en cafés, wifi en natuurlijk een bank, pinautomaten en een postkantoor. Verder kun je vanuit het vliegveld gemakkelijk naar Skopje komen. Er is zelfs een nieuwe busdienst die je van en naar Skopje brengt. Ook is het mogelijk om een taxi te pakken.

Skopje Airport
Skopje Airport

Ohrid 'St. Paul The Apostle' Airport

Ohrid Airport is het tweede internationale vliegveld van Macedonië. Dit vliegveld is een heel stuk kleiner dan Skopje Airport, aangezien het slechts een capaciteit heeft van 400.000 passagiers per jaar. Er kunnen ook maar negen vliegtuigen tegelijk op het vliegveld worden in- en uitgeladen. Ohrid Airport wordt voornamelijk gebruikt door passagiers die de stad en de omgeving van Ohrid willen bezoeken, al is het wel mogelijk om vanuit Ohrid Airport naar Skopje te gaan. Dit is echter een rit van 145 kilometer per bus.

Op het vliegveld zijn niet zo heel veel faciliteiten aanwezig. Er is een informatiecentrum, een restaurant, een duty free shop, een VIP lounge en er is wifi aanwezig. Ook is er een klein supermarktje aanwezig (deze is niet duty free). Vanuit het vliegveld is het verder nog ongeveer 10 kilometer naar Ohrid. Je kunt een auto huren of de taxi pakken. Ook is het mogelijk om de bus te nemen.

Ohrid Airport
Ohrid Airport
Vraag gratis een offerte aan

Overige vliegvelden

Naast de twee internationale vliegvelden in het land zijn er nog verschillende kleinere vliegvelden in Macedonië. Deze vliegvelden worden voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals het bestrijden van bosbranden, voor militaire doeleinden of voor pleziervluchten. In totaal zijn er elf van deze kleinere vliegvelden in Macedonië.

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,2

Gerelateerde artikelen