Saint Marie

Saint Marie is een eiland, gelegen voor de oostkust van Madagaskar. Het eiland wordt door de lokale bevolking 'Nosy Boraha' genoemd, wat door de een wordt vertaald als 'eiland van de vrouw' en de ander zegt dat het 'eiland van Abraham' betekent. Saint Marie is 60 km lang en 5 km breed en hiermee zeer geschikt voor het maken een prachtige wandeling over het hele eiland. Saint Marie is een echt bounty-eiland met witte stranden, palmbomen, kruidnagelbomen en orchideeën.

Heb je weinig kennis van Madagaskar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Saint Marie
Plaatsen in de buurt van Saint Marie:

Ervaringen

Ria den Hengst op 29 april 2014 plaats: Saint Marie, reisperiode: november 2012

November is de beste tijd om bultrugwalvissen te zien. Om deze tijd werpen de vrouwtjes hier hun jongen. Een echte aanrader om een walvisexcursie te maken. Zelf hebben wij er zeker wel 20 gezien. Een spectaculaire ervaring.

  • Algemeen 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Saint Marie

Piratenkerkhof (Saint Marie)

Piratenkerkhof
Piratenkerkhof

Tot de 18e eeuw was het Saint Marie een uitvalbasis voor piraten en het eiland dreef handel met piraten. Als overblijfsel uit deze periode ligt er op Saint Marie een piratenkerkhof. Dit kerkhof is zeker een bezoekje waard als je de piratengeschiedenis van Saint Marie wilt leren kennen. Dit kerkhof ligt op een heuvel, vanuit waar je een prachtig uitzicht hebt over de zee. Bij de ingang zitten hier meestal bedelende kinderen, laat je hier niet door afschrikken.

Walvissen spotten (Saint Marie)

Walvissen spotten
Walvissen spotten

Saint Marie is een geschikte plek om walvissen te spotten. In juli en augustus is de kans groot dat je in de zee voor Saint Marie bultrugwalvissen kunt zien. Deze bultrugwalvissen komen naar Madagaskar omdat daar warmer water is waar zij hun jongen kunnen grootbrengen. De lokale bevolking wil je graag meenemen in hun bootjes om deze enorme beesten te aanschouwen. Daarnaast gaan er ook verschillende bootexcursies waar je aan kunt deelnemen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Madagaskar bekijken.

Vervoer

Aangezien er niet veel taxi's op het eiland rijden is het aan te raden om een fiets of brommer te huren.

Geschiedenis

Het eiland was een berucht piratennest. De franse piraat La Bigorne kreeg het eiland rond 1750 van de koning Ratsimilaho, nadat hij met zijn dochter trouwde. Er wonen nog steeds afstammelingen van deze piraat op het eiland. Ook gaat de legende dat er nog steeds geroofde schatten begraven liggen op Saint Marie.

Heb je interesse in een reis naar Saint Marie? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Saint Marie, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Madagaskar? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een offerte aan voor een reis naar Saint Marie