Akumal

Strand Akumel - Mexico
Strand Akumel - Mexico

Akumal is een populaire badplaats in de deelstaat Quintana Roo, gelegen in het zuidoosten van Mexico. 'Akumal' betekent 'plaats van de schildpadden' in de taal van de Maya's.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Playa del Carmen gratis reisvoorstel >>

Landkaart Akumal
Plaatsen in de buurt van Akumal (Mexico) :
 • Tulúm (29 km)
 • Playa del Carmen (34 km)
 • Cozumel (38 km)
 • Cancún (94 km)
 • Valladolid (98 km)
 • Chichén Itzá (135 km)
 • Mérida (249 km)
 • Palenque (589 km)
 • Jalapa (652 km)
 • San Cristóbal de las Casas (696 km)
 • Ervaringen

  op 6 april 2014 plaats: Akumal, reisperiode: maart 2014

  Gesnorkeld . Dit was een combinatie met de Tempels bekijken in Thulum met "Anja ". Zo geweldig om boven een schildpad te snorkelen die net voor jou naar boven zwemt om adem te halen en vervolgens weer aan de algen en plantjes gaat eten. Te gek toch, net als de tempels bekijken. De reisleidster doet het echt prachtig vertellen.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Akumal

  Dos Ojos Caves (Akumal)

  Dos Ojos Caves
  Dos Ojos Caves
  Kaart met locatie Dos Ojos Caves

  Dos Ojos Caves is een ondergrondse rivier, waarin je kunt zwemmen en snorkelen. Het is mogelijk een gids in te huren voor een rondleiding. Dos Ojos Caves staat al lange tijd in de top tien van langste onderwater grottensystemen ter wereld. De diepe passages hebben verschillende namen, zoals 'Wakulla Room' en 'Jill's Room'. In maart 2014 bedroeg de totale lengte van het systeem ongeveer 319 kilometer.

  Xcaret Ecological Park (Akumal)

  Xcaret Ecological Park is een park vol met verschillende bezienswaardigheden, zoals een Maya dorp en Maya tempels, allerlei soorten dieren en activiteiten zoals snorkelen en duiken. Bezoek je Akumal voor de eerste keer? Dan is dit een absolute must-see! Anders dan andere pretparken gebruikt Xcaret de natuurlijke omgeving en archeologische ruïnes als basis. Jungle, water en geschiedenis zijn de basis van de activiteiten, educatieve programma's en vermaak. Let erop dat het park wel een stukje buiten Akumal ligt. 

  Yal Ku Lagoon (Akumal)

  Yal Ku Lagoon
  Yal Ku Lagoon
  Kaart met locatie Yal Ku Lagoon

  Yal Ku Lagoon is een lagune met brak water. Deze plaats is fantastisch om te snorkelen en te zwemmen. Je kunt de Yal Ku Lagoon bezoeken met een tour vanuit vrijwel elk hotel in Akumal. Ook is het mogelijk om met een huurauto op eigen houtje deze plaats te ontdekken. Het water is helder en kalm en nodigt je uit om een duik te nemen. Vissen in alle kleuren van de regenboog zullen je begroeten en met een beetje geluk kun je zelfs een schildpad tegenkomen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  Akumal is te klein voor een eigen vliegveld. Cancún ligt echter niet ver van Akumal vandaan en beschikt wél over een internationale luchthaven. Houdt rekening met een overstap in de Verenigde Staten. Vanaf Cancún Airport kun je per taxi, shuttle-bus (wel even reserveren!) of huurauto verder naar Akumal.

  Geschiedenis

  De plaats is gesticht in 1958 door scubaduiker en zakenman Pablo Romero en was op dat moment een van de eerste toeristenbestemmingen van Yucatán. Duizenden jaren voor de komst van Romero, werd het gebied al bewoond door de Maya's. De overgebleven Maya cultuur en bevolking is vandaag de dag nog duidelijk zichtbaar in Akumal.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Akumal