Cozumel

Heldere water van Cozumel, Mexico
Heldere water van Cozumel, Mexico

Cozumel ligt voor de noordoostkust van Yucatán in de Caribische Zee. Cozumel is een populaire toeristenbestemming en staat bekend vanwege de mogelijkheid tot scubaduiken. Met een lengte van 45 km, een breedte van 17 km en een oppervlakte van circa 760 km² is Cozumel het grootste eiland van Mexico.

Astrid 'Yucatan is het schiereiland in het oosten van Mexico. Ga jij graag naar een bestemming met een aangename temperatuur, houd je van zon, zee en strand of vind je duiken erg leuk? Dan is Yucatan een uitstekende vakantie bestemming. Naast het relaxen kun je er ook erg veel leuke dingen ondernemen. Zo heb ik de tempels van Tulum bezocht, heb ik gesnorkeld met schilpadden, ben ik een dagje naar het eiland Cozumel geweest om te snorkelen en heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar verschillende cenotes in de omgeving. Kortom, een fantastische plek waar je een mooie afwisseling kunt maken in relaxen en cultuur.á', Astrid - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Landkaart Cozumel
Plaatsen in de buurt van Cozumel:
 • Akumal (38 km)
 • Playa del Carmen (19 km)
 • Ervaringen

  Mara den Teuling op 26 augustus 2016 plaats: Cozumel, reisperiode: juli 2016

  Wat een geweldige plek om te duiken!

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 7
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cozumel

  Duiken (Cozumel)

  Duiken
  Duiken

  Wanneer je op het eiland Cozumel bent kun je er bijna niet omheen; eens zul je de stap moeten wagen om te gaan duiken. Duiken is een must als je op het eiland bent. Cozumel staat in de wereldtop van duikbestemmingen en dat is niet voor niets. Scuba duiken in Cozumel is een unieke ervaring, omdat het water kristalhelder is. Zo kun je de ultieme natuurlijke schoonheid van de onderwaterwereld goed bekijken.

  San Miguel de Cozumel (Cozumel)

  San Miguel de Cozumel
  San Miguel de Cozumel

  De grootste plaats van Cozumel is San Miguel de Cozumel. Deze plaats ligt in Quintana Roo, een Mexicaanse deelstaat. De stad werd in de 19e eeuw gesticht en telt ongeveer 71.500 inwoners. De stichters van de stad waren bewoners van het schiereiland Yucatan. Wegens de Kastenoorlog waren zij het vasteland ontvlucht. Wanneer je vanuit San Miguel naar het vasteland wilt, zul je gebruik moeten maken van de internationale luchthaven of de veerboot.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  Cozumel beschikt over een internationale luchthaven.

  Geschiedenis

  Er zijn Olmeekse artefacten op Cozumel aangetroffen en ook de Maya hebben er gewoond. Voor de Maya was het een heilig eiland gewijd aan de godin Ixchel. Ze noemden het eiland Ah Cuzumil Peten, plaats van de ondiepten. De grootste Maya-ruïnes zijn helaas platgegooid om er een vliegveld aan te kunnen leggen. Jerónimo de Aguilar en Gonzalo Guerrero waren in 1511 de eerste Europeanen die (na een schipbreuk) Cozumel bereikten. Juan de Grijalva ontdekte het eiland 1518 en Hernán Cortés landde er een jaar later. Oorspronkelijk leefden er 40.000 Maya, maar aan het eind van de 16e eeuw was het eiland door een pokkenepidemie bijna verlaten. De volgende eeuwen was het eiland praktisch onbewoond, al diende het als uitvalsbasis voor piraten. Tijdens de Kastenoorlog vluchtten velen naar Cozumel en sindsdien is het eiland weer bewoond.

  Heb je interesse in een reis naar Cozumel? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Cozumel, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Mexico? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar Cozumel