Valladolid

Straatbeeld in Valladolid
Straatbeeld in Valladolid

In het oosten van Mexico in de staat Yacayán ligt het kleine plaatsje Valladolid. De stad is ooit vernoemd naar Valladolid in Spanje. In totaal wonen er ongeveer 46.000 mensen en het is de hoofdplaats van de gemeente Valladolid.

Astrid 'Yucatan is het schiereiland in het oosten van Mexico. Ga jij graag naar een bestemming met een aangename temperatuur, houd je van zon, zee en strand of vind je duiken erg leuk? Dan is Yucatan een uitstekende vakantie bestemming. Naast het relaxen kun je er ook erg veel leuke dingen ondernemen. Zo heb ik de tempels van Tulum bezocht, heb ik gesnorkeld met schilpadden, ben ik een dagje naar het eiland Cozumel geweest om te snorkelen en heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar verschillende cenotes in de omgeving. Kortom, een fantastische plek waar je een mooie afwisseling kunt maken in relaxen en cultuur.†', Astrid - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Landkaart Valladolid
Plaatsen in de buurt van Valladolid:
 • Chichťn ItzŠ (38 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Valladolid

  Dzitnup (Valladolid)

  Dzitnup
  Dzitnup

  De cenote Dzitnup in Valladolid is een van de vele cenotes is dit gebied. Een cenote is een bovengrondse poel gelegen in het noorden van Yacatán. Er zijn er ruim 3.000 van in dit gebied waarvan er 1.400 geregistreerd staan en bestudeerd zijn. De Maya's noemden ze dzonot en de Spanjaarden vertaalden dit als cenote. De cenotes zijn echt magisch en mysterieus en zeker uniek voor de wereld. Ze waren ooit de enige bron voor zoet en zout water in de Yucatecan jungle.

  San Berdardino-klooster (Valladolid)

  Het San Berdardino-klooster is gebouwd in 1560 als een zelfvoorzienend fort voor de Franciscaanse monniken. Dit was om zich te beschermen tijdens de opstanden van de Maya-stammen. Het duurde acht jaar om het klooster helemaal te bouwen. Voorheen had het gebouw een massieve structuur, het werd echter afgebrand tijdens een Maya-opstand. Het gebouw werd volledig zelfvoorzienend met een tuin voor het kweken van voedsel en een cenote onder het klooster. Dit zorgde voor vers water. In het klooster is een klein museum, een binnenplaats, een compleet waterrad en overblijfselen van de oude tuinen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Valladolid is Tizimin Airport. Dit is ongeveer 55 kilometer rijden. Naar Valladolid gaat een bus en de stad heeft dan ook een busstation. Verder is het mogelijk om een auto te huren. De snelwegen zijn redelijk goed in Mexico. De wegen zijn meestal geasfalteerd en bestaan vaak uit twee rijbanen. De drukte op de wegen valt ook erg mee, zeker op de tolwegen is het altijd erg rustig.

  Geschiedenis

  Valladolid lag vroeger op een andere plek dan dat het nu ligt. De stad werd aanvankelijk gesticht op 28 mei 1543. Dit werd gedaan door Francisco de Montejo, de Spaanse conquistador, aan de kust en vlakbij een lagune. De mensen hadden daar echter zeer veel last van de muggen en besloten daarom om de plaats wat meer naar het binnenland te verplaatsen. Uiteindelijk werd Valladolid op 24 maart 1545 gesticht op haar huidige plaats. Dit was een voormalige Mayastad genaamd Zaci-Val. De gebouwen die er stonden werden gesloopt en de stenen werden weer gebruikt voor de Spaanse gebouwen. De Maya moest dit werk echter zelf onder dwang uitvoeren. In 1546 kwamen ze in opstand maar dit mocht niet baten. Tot de 19e eeuw was Valladolid de op twee na belangrijkste stad van Yacatán en er woonden in 1840 zo'n 15.000 inwoners. In de jaren erna vonden er echter veel hevige gevechten plaats tussen de Maya-troepen en het Mexicaanse leger van Republiek Yacatán. Zij hadden zichzelf, de stad en het gebied rondom Valladolid namelijk onafhankelijk verklaard. Door deze oorlog werd de stad grotendeels verwoest.

  Heb je interesse in een reis naar Valladolid? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Valladolid, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Mexico? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Valladolid