Acapulco

Strand Acapulco - Mexico
Strand Acapulco - Mexico

Acapulco ligt aan de Grote Oceaan in het zuidwesten van Mexico. Acapulco is een van de populairste badplaatsen van Mexico. Vele jaren stond het bekend als de jetsetbestemming. Dat imago is enigzins verbleekt door de komst van nieuwe luxueuze badplaatsen. De stad komt vooral `s nachts tot leven. Acapulco is in 3 wijken verdeeld: de oude stad, de hotelzone (Acapulco Dorado) en het nieuwe Acapulco. Er komen veel Ameriaanse toeristen in deze badplaats.

Kim 'Denk je aan Mexico dan denk je aan het land van de sombrero's, tequila, taco's, maya's en vrolijke muziek. Ik heb zelf het schiereiland Yucatán bezocht. Vanuit ons hotel in Playa del Carmen hebben wij het bounty eiland Isla Holbox bezocht, een heerlijk eiland om een dagje of een weekend te relaxen. Auto's zul je hier niet tegen komen. Zelfs de taxi is een golfkar. Een bezoek aan Mexico is niet compleet als je niet een van de Maya ruins bezocht hebt. Chichén Itzá is de allermooiste en is 1 van de 7 wereldwonderen. Ook een bezoekje aan een van de cenote kan niet ontbreken. Wij hebben deze gecombineerd met een bezoek aan een authentiek maya dorpje. De combinatie van natuur en cultuur heeft mij onwijs verrast. Wat een veelzijdige bestemming is dit. Ik kom zeker nog een keer terug!', Kim - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Landkaart Acapulco
Plaatsen in de buurt van Acapulco (Mexico) :
 • Taxco (192 km)
 • Zihuatanejo (196 km)
 • Mexico-stad (298 km)
 • Teotihuacán (334 km)
 • Morelia (345 km)
 • Oaxaca (395 km)
 • Guanajuato (485 km)
 • Manzanillo (528 km)
 • Guadalajara (560 km)
 • Puerto Vallarta (699 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Acapulco

  De dodensprong van de Quebrada (Acapulco)

  De dodensprong van de Quebrada
  De dodensprong van de Quebrada
  Kaart met locatie De dodensprong van de Quebrada

  De dodensprong van de Quebrada is een bekend fenomeen in Acapulco. Jongens uit de streek springen van de huizenhoge rots, dit wordt ook wel een klifduik genoemd. Tijdens de vrije val krijgen ze een enorme versnelling, in slechts twee seconden gaan ze van 0 naar 100 km/h. Wanneer je landt in het water rem je binnen drie meter weer af. De uitdaging zit in de beheersing. Ze springen op vastgestelde tijden.

  Fuerte de San Diego (Acapulco)

  Fuerte de San Diego staat op een heuvel en kijkt uit over de haven van Acapulca. Het fort is origineel gebouwd in 1616 en herbouwd tot zijn huidige vorm in 1776. Op dit moment is Fuerte de San Diego een museum dat de belangrijkste historische voorwerpen laat zien uit Acapulco en dan vooral uit de tijd dat de stad werd gesticht. Het fort is van dinsdag tot en met zondag geopend van tien tot zes.

  Papagayo Park (Acapulco)

  Papagayo Park is populair onder de Mexicaanse families. Er zijn ontzettend veel attracties, waar vooral kinderen veel plezier aan kunnen beleven. Zo ligt er een meer in het park waar je op kunt roeien, is er een trein speciaal voor kinderen en kun je bijkomen in het restaurant. Ook een dierentuin ontbreekt niet in Papagayo Park en mocht je wat sportiever zijn aangelegd, dan is het park ook de perfecte locatie om een rondje te joggen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  Vanuit Acapulco heb je een goede busverbinding met de meeste steden in Mexico.

  Geschiedenis

  Acapulco werd in 1528 gesticht als vertrekpunt voor schepen naar Azië. Tussen 1565 en 1810 voer vanuit Acapulco elk jaar het Manillagaljoen heen en weer naar Manilla op de Filipijnen. In 1615 werd het het fort van Acapulco vernietigd door de Nederlanders; 2 jaar later werd het herbouwd. In 1776 en 1909 werd de stad getroffen door aardbevingen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Acapulco