Fredrikstad

Fredrikstad, klein stadje in Noorwegen
Fredrikstad, klein stadje in Noorwegen

Fredrikstad ligt aan de Oslofjord, wat een fjord is noordelijk van het Skagerrak. Fredrikstad ligt op 30 kilometer van de grens met het buurland Zweden. Fredrikstad is een grote en moderne industriestad. Tevens is het ook een bekende handelsstad. Deze stad is tegenwoordig de best bewaarde vestingstad van heel Noord-Europa.

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Fredrikstad
Plaatsen in de buurt van Fredrikstad:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Fredrikstad

De Oude Stad (Fredrikstad)

De Oude Stad
De Oude Stad

Het oude centrum van Fredrikstad is de best bewaard gebleven vestingstad van Scandinavië. Je vindt er mooie bouwwerken uit de 18e eeuw, verdedigingswerken, bruggen en grachten uit de 17e eeuw. Het oude centrum van 450 jaar oud heeft de vorm van een ster. Je vindt verder in Fredrikstad de Oude Gevangenis, het oude Proviandhuis, het standbeeld van Frederik II en het Fredrikstad Museum.

Hvaler (Fredrikstad)

Hvaler
Hvaler

Het Hvaler archipel ligt voor de kust van Fredrikstad en bestaat uit vele eilandjes. Je kunt hier leuk eilandhoppen en de culturele en artistieke bezienswaardigheden bezoeken. Het park is in totaal 354 km² groot en het thuis van veel verschillende vogelsoorten, hagedissen, slangen, insecten en spinnen. Je kunt er prachtige wandelingen en vaartochten maken en in de zomer is het ook leuk om er te zwemmen, te zonnen en zelfs te windsurfen.

Kongsten Fort (Fredrikstad)

Als je van geschiedenis houdt, moet je een bezoekje brengen aan het Kongston Fort als je in Fredrikstad bent. Vijfhonderd meter ten oosten van de oude stad vind dit oude fort. Deze is gebouwd rond 1680 onder leiding van de militaire ingenieur Johan Caspar von Cicignon op een kleine rotswand van Galgeberget. De criminelen uit de stad werden opgehangen aan de galg, die op de heuvel stond. Vandaar dat deze plek de naam Galgeberget heeft (Gallows Hill) gekregen. Vanaf het fort heb je een mooi uitzicht over de omgeving.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Noorwegen bekijken.

Vervoer

De luchthaven van Oslo ligt op 90 kilometer afstand van Fredrikstad. Het kleinere vliegveld Moss Airport ligt op 27 kilometer afstand. Ook met de trein is de plaats goed te bereiken. Door Fredrikstad loopt een spoorwegverbinding naar Zweden en verder zuidwaarts naar Denemarken en het vasteland van Europa. Ook rijden er bussen en zijn de wegen goed. Zo rijden er bussen naar het vliegveld van Moss.

Geschiedenis

Fredrikstad ontstond in 1567. De stad werd toen gesticht door Koning Frederik II, om de bewoners te beschermen. Na een brand in de plaats Sarpsborg kregen de inwoners toestemming van Frederik II om naar een betere plek te verhuizen. In 1663 was Fredrikstad een vestingplaats met een Gamblebyen (Oude Stad) die zich binnen de vestingmuren steeds verder ontwikkelde.

Heb je interesse in een reis naar Fredrikstad? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Fredrikstad, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Noorwegen? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Fredrikstad