Sentosa

Het strand bij Sentosa, Singapore
Het strand bij Sentosa, Singapore

Sentosa is het vierde grootste eiland van Singapore. Het eiland is in totaal 5 km² en heeft een strand van meer dan 2 km. Ook ligt het meest zuidelijke punt van het Aziatische continent op Sentosa. Het eiland is vooral een populair toeristenoord bij vakantiegangers en heeft verschillende soorten accommodaties van kampeerterreinen tot luxe hotels. Voor je het eiland betreedt wordt er een entree gevraagd van 2,- Singaporese dollar (iets meer dan 1,- euro).

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Sentosa
Plaatsen in de buurt van Sentosa (Singapore) :
 • Singapore (6 km)
 • Ubin (23 km)
 • Tekong (31 km)
 • Ervaringen

  op 10 oktober 2014 plaats: Sentosa, reisperiode: augustus 2014

  Sentosa Island, een paradijs voor vele toeristen want hier is genoeg te doen. Sentosa heeft een pretpark (Universal Studio's), een adventure park, stranden, beachclubs en parken. Van plekken met massatoerisme tot ultieme rust. Er is hier voor ieder mens, van jong tot oud, genoeg te beleven.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 7
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sentosa

  Fort Siloso (Sentosa)

  Fort Siloso
  Fort Siloso
  Kaart met locatie Fort Siloso

  Bij Fort Siloso kun je kennismaken met de historie van het Singaporese eiland. Ook de onderwaterwereld is hier spectaculair. Fort Siloso werd gebouwd door de Britten in 1880. Er was een grote rots in de ingang van de haven van Singapore, dit was erg gevaarlijk voor de schepen. Het werd met de opkomende handel noodzakelijk om de haven te beschermen, dit gebeurde op de rots. Tegenwoordig is het fort en militair museum.

  Golfen in Singapore (Sentosa)

  Golfen in Singapore
  Golfen in Singapore
  Kaart met locatie Golfen in Singapore

  Op het eiland Sentosa kun je erg goed golfen met uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Het eiland werd ooit het 'Eiland van de Doden' genoemd, door het grote aantal begraafplaatsen. In het jaar 1970 werd de ongelukkige naam veranderd in Sentosa, dat rust betekent. Sinds dat jaar komen er toeristen naar het eiland. Dennis Lee, de broer van de toenmalige premier, heeft er samen met Alan Choe voor gezorgd dat er een golfbaan kwam op Sentosa.

  Sentosa Golf Club (Sentosa)

  Sentosa Golf Club
  Sentosa Golf Club
  Kaart met locatie Sentosa Golf Club

  Op het eiland kun je op de Sentosa Golf Club als beginnende of gevorderde golfer een balletje slaan. De uitgestrekte groene grasmat wordt goed onderhouden en je kunt met je golfkarretje een groot gedeelte van het terrein ontdekken. Daag jij je medereizigers uit voor een potje golf op een van de mooiste banen van Singapore? Ook Singapore Open wordt altijd jaarlijks op het eiland Sentosa gehouden.

  Tiger Sky Tower (Sentosa)

  De Tiger Sky Tower is met 100 meter de hoogste observatietoren van Azië. Vanaf de toren kijk je uit over de haven, stranden en buureilanden van Sentosa. Dit uitzicht is werkelijk prachtig, ook 's avonds is het een erg mooi zicht met alle lichtjes die je onder je kunt onderscheiden. Durf jij het aan om deze toren te bezoeken, of blijf je liever met je beide benen op de grond staan?

  Underwater World (Sentosa)

  Underwater World
  Underwater World
  Kaart met locatie Underwater World

  Underwater World is een uniek en bekend oceanium gelegen op het eiland Sentosa. Het park presenteert ongeveer 2.500 zeedieren en 250 soorten vanuit de hele regio en is zeer geschikt voor toeristen die een plezierige, ontspannen en educatieve ervaring zoeken. Sinds de opening in 1991 hebben bijna 30 miljoen bezoekers de tentoonstellingen van het museum bewonderd. Het doel van het park is om elke bezoeker een unieke ervaring vol plezier te bieden.

  Underwater World (Sentosa)

  Underwater World
  Underwater World
  Kaart met locatie Underwater World

  Underwater World (onderwaterwereld) is een aquarium met meer dan 2.500 zeedieren en vissen uit vele regio's van de wereld. Ook Dolphin Lagoon (dolfijnen lagune) bevindt zich hier, waar je kennis kunt maken met het leven van de dolfijnen. Ben jij gek op zeedieren en vissen? Of heb je altijd al een dolfijnenshow van dichtbij willen meemaken? Vergeet dan zeker niet om een bezoekje te brengen aan dit aquarium.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Singapore bekijken.

  Vervoer

  Het eiland is bereikbaar via een dam of een kabelbaan. Op het eiland zelf rijden bussen en is er een monorail. Ook kun je er prima fietsen.

  Geschiedenis

  Na de Tweede Wereldoorlog stond Sentosa bekend als Pulau Blakang Mati wat vertaald in het Nederlands grofweg 'het eiland van de dood van achteren' betekent. Deze bijnaam kreeg het eiland omdat de meeste verdedigingswerken op het zuiden gericht waren in de verwachting van een Japanse invasie vanuit de zee. De Japanners vielen Singapore en daarmee Sentosa echter van achteren aan en daardoor werden de verdedigingswerken snel overwonnen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sentosa