Koh Phi Phi

Tropisch eiland Koh Phi Phi, Thailand
Tropisch eiland Koh Phi Phi, Thailand

Koh Phi Phi is een eilandengroep in de Krabi pronvicie, gelegen in het zuiden van Thailand. In totaal behoren er zes eilanden tot de Koh Phi Phi eilandengroep, waarvan de twee belangrijkste Koh Phi Phi Leh en Koh Phi Phi Don zijn. Deze eilanden zijn uitermate geschikt als locatie voor een zon-, zee- & strandvakantie.

Aanbieders van vakanties naar Koh Phi Phi
333travel (rondreizen) Klik
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Better Places (Lokale reisexperts) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
PANGEA Travel (rondreizen) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik
Riksja Family (familiereizen) Klik

Landkaart Koh Phi Phi

Ervaringen

Barend van der stel op 25 november 2016 plaats: Koh Phi Phi, reisperiode: november 2016

Koh phi phi is hemel op aarde voor jongeren tussen de 20 en de 35 Strand en vertier veel jonge stellen weinig ouderen zoals wij (50+)maar ook geen jeugd (losgeslagen)

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 9
 • Restaurants 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 9
Yvonne op 7 maart 2014 plaats: Koh Phi Phi, reisperiode: maart 2014

Schitterende eilandengroep in een knalblauwe zee. We hebben deze eilanden met een speedboot bezocht. Natuurlijk moet je ook Maja beach hebben bezocht tijdens deze tocht. Daar is de film the Beach ooit opgenomen. Echt een paradijsje. Alleen jammer dat er zoveel andere toeristen ook dit strand bezochten toen wij er waren. En het daardoor best druk was hier. Maar het uitzicht vanaf dit strand is onvergetelijk. Snorkelen bij de Phi Phi eilanden is ook heel erg leuk met al die gekleurde visjes. Of lekker liggen op een mooi wit strand op 1 van de eilandjes.

 • Algemeen 9
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 8
 • Ligging 9
Eline op 24 augustus 2013 plaats: Koh Phi Phi, reisperiode: augustus 2013

Koh Phi Phi is een prachtig eiland en voor herhaling vatbaar. De stranden zijn heel mooi en je kunt er prima snorkelen. Overnachtingen gehad bij Koh Phi Phi natural resort. Super locatie!

 • Algemeen 9
 • Restaurants 8
 • Inwoners 9
 • Ligging 9
Marcel op 8 april 2013 plaats: Koh Phi Phi, reisperiode: maart 2011

Heerlijk overzichtelijk klein en vriendelijk eiland voor elk wat wils. Vooral aantrekkelijk vanwege nabijheid mooie duiklokaties en bijzondere eiland Phi Phi Don.

 • Algemeen 8
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 9
 • Ligging 8

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Koh Phi Phi

Shark Point (in Bida)
Shark Point (in Bida)

Ben jij een echte duikliefhebber? Neem dan een duik bij Shark Point, ongeveer 8 kilometer vanuit Koh Phi Phi Leh. Deze duikplek is 10 à 20 meter diep. Omdat er een behoorlijke stroming onderwater staat, is ervaring wel een vereiste. Onderwater kijk je je ogen uit naar de kleurrijke koraalriffen en andere tropische vissen. Als je verder geluk hebt, heb je kans op een ontmoeting met de zwartpunthaai. 


Tsunami Memorial Park
Tsunami Memorial Park

Jaren geleden heeft er een ernstige tsunami plaatsgevonden in de toeristen gebieden van Thailand, helaas waren de Koh Phi Phi eilanden hier ook de dupe van. In totaal zijn er meer dan 6.000 mensen overleden aan de gevolgen van de natuurramp. Het Tusnami Memorial Park is speciaal gebouwd ter nagedachtenis aan de overledenen in 2004. Op deze plek kun je even stilstaan bij de toentertijd tsunami ramp. 


Vuurshows Phi Phi Don
Vuurshows Phi Phi Don

Op het eiland Phi Phi Don worden er regelmatig vuurshows georganiseerd. De vuurshows zijn geen normale shows, er wordt namelijk een hele show gecreeërd waarbij het vuur in het middelpunt staat. Zo worden er met touwen en stokken, waarvan een klein deel brandt, gebruikt om bijzondere bewegingen te maken. Door deze bewegingen ontstaan er verschillende figuren. 


Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Thailand bekijken.

Vervoer

Er zijn drie luchthavens van waaruit Koh Phi Phi goed te bereiken is. Krabi, Phuket en Trang Airport. Deze luchthavens hebben directe boot verbindingen met de eilandengroep. Vanuit Phuket, Ko Lanta en Krabi Town vertrekken zeer regelmatig boten en veerponten naar Koh Phi Phi.

Geschiedenis

De eilanden werden ernstig getroffen door de tsunami in 2004.

Heb je interesse in een reis naar Koh Phi Phi? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Koh Phi Phi, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heb je interesse in een reis naar Thailand? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Thailand, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen