Gratis reisvoorstel aanvragen

Een citytrip met vriendinnen in Kopenhagen

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Kopenhagen (Denemarken)
Periode: 2015
Vervoer: Vliegtuig, fiets, bus, trein
Accommodatie: Appartement
Organisatie: Airbnb

Foto van deze vakantie

Samen met drie vriendinnen besloot ik dat het tijd werd voor een stedentrip. Na uren heen en weer te hebben geappt kwam Kopenhagen er met de meeste stemmen uit. Iets later waren de vliegtickets gekocht en gingen we op zoek naar een verblijfplaats.

De zoektocht naar een verblijfplaats

Wij kozen voor een accommodatie via Airbnb. Dit is een site waar je bijvoorbeeld een bed of soms zelfs een bank kan huren bij iemand thuis. Ook hebben ze complete appartementen te huur, dat beviel ons wel en daarom viel onze keuze op een compleet appartement. Zeker als je met een groep reist is dit de ideale optie, en veel gezelliger dan allemaal apart in een hotelkamer. Na dagen de site te hebben afgezocht hadden wij een geschikt appartement gevonden met vier bedden in de wijk Norrebro. Dit is een hele hippe wijk die goed bereikbaar is.

Tijd om te settelen

Na slechts een kleine anderhalf uur vliegen waren we aangekomen in Kopenhagen. Met de trein konden we makkelijk het centrum bereiken en vanaf daar was het een kort busritje naar ons appartement. Daar aangekomen kregen we een korte rondleiding en de sleutel. We haastten ons naar de supermarkt op de hoek om nog snel ons ontbijt te halen voor de volgende ochtend. Na een heerlijke nacht en een zelfgemaakt ontbijtje liepen we naar de fietsenwinkel aan het eind van de straat waar je fietsen kon huren. Hier huurden we voor de komende dagen vier heerlijke stadsfietsen. Kopenhagen is namelijk net als Amsterdam een echte fietsstad dus als toerist is dit het ideale vervoersmiddel om de stad te ontdekken.

Fietsen huren in Kopenhagen
Fietsen huren in Kopenhagen

Mini dorpje Christiania

Met kaart op zak trokken we naar onze eerste bezienswaardigheid, vrijstaat Christiania, een zelfverklaarde semi-onafhankelijke wijk midden in Kopenhagen. Het is een vreemde plek die je absoluut moet hebben gezien. In dit mini dorpje heb je één straat genaamd ‘Pusher Street’ waar softdrugs wordt verkocht. De regering gedoogt dit maar desondanks zorgen de 'verkopers' ervoor dat ze onherkenbaar zijn. Dit doen ze door het dragen van Bivakmutsen, wat zorgde voor een nogal grimmige en enge sfeer, niks voor ons en wij zijn er dan ook snel doorheen gelopen. Zodra je in de buurt komt van deze 'straat' staan er bordjes met "verboden foto of videobeelden te maken". Als je die mannen met bivakmutsen ziet dan bedenk je je wel twee keer om je camera te pakken. De rest van deze vrijstaat doet nogal hippieachtig aan, overal mensen met dreadlocks die muziek aan het maken zijn. Ook zitten er enkele "restaurantjes" waar je heerlijke veelal veganistische dingen kan kopen.

Een poort met twee totempalen als je de vrijstaat Christiania uitloopt
Een poort met twee totempalen als je de vrijstaat Christiania uitloopt
Hippieachtig en kleurrijk huisje in Christiania
Hippieachtig en kleurrijk huisje in Christiania

Heerlijk ijs en goede tips

Na deze bijzondere ervaring werd het tijd voor een ijsje. Het zonnetje scheen dus we gingen naar een ijssalon aan het water waar ze heerlijk ijs hebben. Bij Siciliansk Is kan je écht Italiaans ijs krijgen, de eigenaar is namelijk Italiaans en die kunnen als de beste ijsjes maken. De vriendin van de eigenaar stond toevallig in de ijssalon en zij bleek Nederlandse te zijn. We mochten dan ook stiekem even naar de wc en ze gaf ons nog leuke tips met betrekking tot lekkere restaurantjes en uitgaansplekken. Hierover vertel ik later meer.

De bekende Nyhaven

Vanaf hier fietsen we door naar de bekende haven, Nyhavn. Vanaf hier heb je geweldig uitzicht en kom je in het drukke, toeristische Kopenhagen. Aan het water zitten heel veel restaurantjes, deze zijn veelal onbetaalbaar. Ik raad je dan ook aan om bij een klein eettentje een lekker broodje te halen en deze mee te nemen om in het zonnetje op een pleintje of aan het water op te eten. Stukken goedkoper maar niet minder lekker of gezellig.

De bekende Nyhaven met vissersboten en kleurrijke huisjes
De bekende Nyhaven met vissersboten en kleurrijke huisjes

Heerlijke pizza’s eten bij Mother

Hierna was het tijd om door te fietsen naar de nummer 1 bekendste bezienswaardigheid van Kopenhagen... Jawel, de zeemeermin! Verwacht geen enorm beeld, verwacht wel een hele hoop toeristen. Maar ondanks dat het beeldje niet veel voorstelt moet je hier wel zijn geweest. 'S avonds hebben we op aanraden van het meisje in de ijssalon gegeten bij ‘Mother’. Dit is een Italiaans restaurant waar je alleen maar pizza's kan krijgen. Mother ligt in de hippe wijk Kodbyen. Deze pizza's worden bereid in een steenoven. Je kan hier niet reserveren en het is hier in het weekend super druk, je kan zowel binnen als buiten zitten, buiten liggen er dekentjes zodat ook bij wat kouder weer het goed te doen is om buiten te zitten. Het duurt helaas wel ontzettend lang voor je je pizza krijgt, omdat er maar 1 oven is. Als je hem uiteindelijk krijgt na zeker 1,5uur wachten, dan is hij ook wel erg lekker! De sfeer hier is super en in de buurt zitten nog een heleboel andere restaurantjes mocht je niet van pizza houden. Ook kan je hier na het eten een kroegje induiken om onbetaalbare wijn te drinken. Duur maar wel leuk, dus calculeer dit gewoon in en geniet!

Lekkers inslaan bij de bakkerij

Na een zeer geslaagde dag vielen we moe maar voldaan in slaap. De volgende morgen zijn we naar de bakkerij gelopen om hier allemaal lekkere broodjes te halen. Dat was smullen! En de keuze was reuze… Wij zijn echter niet zo goed in keuzes maken dus hebben we bijna de hele bakkerij leeggekocht en alles gedeeld. Krachtvoer om weer een dag de stad te gaan ontdekken!

De lekkerste Deense delicatessen in de Torvehallerne

De volgende dag stond vooral in het teken van winkelen, luieren en eten. En als je het over eten hebt dan moet je een bezoekje brengen aan ‘Torvehallerne’. Dit is een moderne overdekte martkhal en hier hebben ze de lekkerste Deense delicatessen maar ook kopjes koffie, brownies, chocolat chip cookies, kaasjes, wraps en ga zo maar door. Ga hier dus niet met een lege maag doorheen wandelen want de prijzen liegen er wederom niet om. Koop hier ets kleins en ga buiten in het zonnetje zitten.

Buiten in het zonnetje bij de haven bij de Torvehallerne
Buiten in het zonnetje bij de haven bij de Torvehallerne


En van lopen en fietsen krijg je weer trek dus 's avonds aten we een heerlijke hamburger bij ‘Halifax’, hier hebben ze goddelijke burgers met patat en/of een salade. Er is ook een vegetarische optie dus voor ieder wat wils!
Met zijn 4e hamburgers eten bij Halifax
Met zijn 4e hamburgers eten bij Halifax

Uitgebreid lunchen bij The Laundromat Café

Na een wederom zeer geslaagde dag hebben we in ons appartement nog een film gekeken om vervolgens weer als roosjes te slapen. De laatste dag besloten we om voor we weer naar het vliegveld moesten uitgebreid te gaan brunchen bij ‘The Laundromat Café’. Hier kan je zeer uitgebreid lunchen en geloof me hiermee kom je de komende uurtjes wel door. Blijkbaar is dit iets wat veel Denen doen op zondag want het is super druk overal.

Aandenken

Op de luchthaven besloten wij nog even een souvenirtje te kopen. Een aandenken aan deze geslaagde stedentrip en aan onze vriendschap. Dat deze nog vele jaren mag duren en we nog vele tripjes samen mogen maken.

Geschreven door Marina de Graaf

Heb je interesse in een reis naar Denemarken? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Denemarken, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen