Gratis reisvoorstel aanvragen

Korte vakantie in Funen

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Egeskov (Denemarken)
Periode: september 2002
Vervoer: Camper
Accommodatie: Camper

Foto van deze vakantie

Een eerdere vakantie beviel zo goed, dat we er dit najaar wederom voor kozen een korte vakantie in Denemarken door te brengen. Dit keer staat Funen op het programma. Funen is een eiland waar de Deense adel zich in de 17e eeuw besloot te vestigen. Als gevolg hiervan is het eiland bezaait met 123 stuks kastelen en landgoederen.

Onze eerste stop is in Egeskov, waar we de mooiste waterburcht van Europa bezichtigen. Ook nemen we een kijkje in de bijbehorende musea, het rosarium en het doolhof. We rijden tegen de klok in naar Fåborg.

Fåborg
Fåborg


Fåborg is een stadje dat bekend staat om haar goed bewaarde vakwerk- en koopmanshuizen. Voorbeelden hiervan zijn de apotheek, ooit bewoond door de geliefde van H.C. Andersen, en een stadspoort. Dit is één van de twee overgebleven stadspoorten van Denemarken. Hoog boven de relatief lage woningbouw torent het enige restant van de 13e eeuwse kerk, de gele klokketårn, uit.

Funen is uitermate geschikt voor fietstochten. Alhoewel een tocht in het zuiden een fiets met een aantal versnellingen vereist, je fiets immers door de zogenaamde Deense Alpen. Aan de hand van verschillende uitgezette fietsroutes kun je min of meer je eigen fietstocht samenstellen. We kiezen ervoor om rond het merengebied van Braendegård So te fietsen. Dit is een van de grootste meren van Funen. Hier zien we kolonies aalscholvers en ganzen, meerdere fazanten, korhoenders en patrijzen.

Heb je interesse in een reis naar Denemarken? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Denemarken, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen