Gratis reisvoorstel aanvragen

Bonaire, perfect voor kitesurfen

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Kralendijk (Bonaire)
Periode: augustus 2010
Vervoer: Vliegtuig
Accommodatie: Hotel

Foto van deze vakantie

Bonaire is een populair land om te kitesurfen. Dit komt omdat Bonaire over een tropisch klimaat en helder blauw water beschikt. Perfecte locatie dus om zonder wetsuit te kitesurfen. De wateren in Bonaire zijn totaal anders dan de wateren in Nederland, maar toch doet het allemaal een beetje Nederlands aan. Ik ben ook een liefhebber van kitesurfen, en heb deze prachtige plek bezocht. Ik heb alle plekken zelf bezocht, maar zal ze allemaal zo informatief mogelijk beschrijven.

In principe zou je bij alle eilanden van de Nederlandse Antillen wel kunnen kitesurfen, maar Bonaire heeft verreweg de beste condities. Zo is er vlak water, veel wind en een mooie blauwe zee. Bonaire is niet erg groot, maar wel erg gezellig. Bijkomend voordeel is dat er gewoon Nederlands gesproken wordt. Ook dat natuur in Bonaire is prachtig. Zowel op het land als onder water.

In Bonaire is een thermische wind actief, dat betekent dat de wind altijd uit dezelfde richting komt. In dit geval het oosten. Op het gebied van de wind is de beste periode om naar Bonaire te gaan van april tot en met juli. Genoeg over de wind. Wat zijn nu de beste plekken op Bonaire om te gaan kitesurfen?!

Kitebeach Atlantis
De eerste plek op Bonaire die je moet bezoeken als kitesurfer is Kitebeach Atlantis. Op deze plek is de kitebus van Kiteboarding Bonaire te vinden. Hier wordt les in kitesurfen gegeven. Prima plek voor de beginners dus. Als je aan beginner denkt, dan denk je dat alles makkelijk en eenvoudig is. In Bonaire hebben ze een iets andere opvatting over een beginnersplek dan in Nederland. Het water is er diep, je moet het water in lopen over koraal en er staat een aflandige wind. Natuurlijk moet je je hier niet door laten afschrikken, want de instructeurs houden iedereen goed in de gaten.

Mocht je niet tegen de wind in kunnen kitesurfen, dan kun je opgehaald worden met een bootje. Hiervoor betaal je wel een kleine vergoeding. Er wordt ook les gegeven met deze bootjes. En als je wel tegen de wind in kunt kitesurfen, dan is dit een prachtige plek. Kitesurfen op schitterend turquoise blauw water. Het water is meestal ook redelijk vlak. In de ochtend zijn er wat korte golfjes, maar 's middags is het water helemaal vlak. Ook zijn er schitterende zonsondergangen mee te maken.

Ook heb je hier genoeg ruimte, want je ziet nooit meer dan vijftien kitesurfers tegelijk. Tijdens het kitesurfen kun je ook nog redelijk wat dieren tegen komen. Bijvoorbeeld vliegvissen en zeeschildpadden. En als je echt geluk hebt, dan komen er ook nog dolfijnen langs zwemmen.

Bij de bus van Kiteboarding Bonaire heb je de mogelijkheid om lekker in de schaduw, onder het genot van een drankje, gezellig uit te rusten. Ook is er de mogelijkheid bij deze bus om kites en boards te kopen, materialen te huren of te laten repareren. Om het water op te kunnen moet je in Bonaire ook een speciale tag aanschaffen. Deze kun je ook bij de bus kopen. Je moet zo'n tag eenmalig aanschaffen, en het geldt als een soort van belasting ter behoud van de natuur. Er zijn rangers die controles uitvoeren of mensen in het bezit zijn van een tag. Voor duiken geldt er een aparte tag. Dus mocht je willen duiken, schaf dan ook gelijk een tag voor duiken aan.

Pink Beach
Mocht je toch liever op een andere plek kitesurfen? Dan kun je een downwinder naar Pink Beach maken. Het water bij Pink Beach is net iets vlakker en de wind is er harder. Tijdens de downwinder kom je dichtbij een rij palmbomen en je ziet zeker weten pelikanen!

Als beginner heb je op het gebied van kitesurfen bij Pink Beach niets te zoeken. De wind is hier ook aflandig, maar er zijn bij Pink Beach geen bootjes die je komen halen. Je zult dus tegen de wind in moeten kunnen kitesurfen. Een tip van mij: 'zorg dat je goed kunt bodydraggen tegen de wind in, en let goed op wat je doet'. Het is hier ook erg lastig om het water in en uit te komen, omdat er veel scherpe koraal aanwezig is. Nog een tip van mij: 'ga niet alleen'.

Red Slave
Red Slave is gelegen in het zuiden van Bonaire. Als het een paar dagen goed gewaaid heeft, dan is er de kans dat er bij Red Slave golven zijn. Erg leuk als je eens wilt kitesurfen met wat golven. Red Slave is makkelijk te bereiken vanaf Atlantis. Door een upwinder te maken kom je bij de rode slavenhuisjes, Red Slave.

Klein Bonaire
Klein Bonaire is een eilandje dat gelegen is voor Kralendijk. Af en toe wordt er aan kitesurfen gedaan aan de rechterkant van het eiland. De wind komt van over het land, langs de kust en beschikt over veel windvlagen. Klein Bonaire beschikt over een prachtig zandstrand, waar dan ook veel bezoekers komen. Je moet hier dus wel erg oppassen met de badgasten. Als je bij Klein Bonaire wil kitesurfen dan moet je vanaf de boulevard in Kralendijk de watertaxi nemen.

Secret Spots
Bonaire beschikt verder nog over een tal van leuke plaatsjes om te kitesurfen als ervaren kitesurfer. Om op deze plekken te kitesurfen moet je geen angst hebben voor het koraal en het kitelaunchen op moeilijke plaatsen. Voor tips over leuke plekken moet je bij de lokale bevolking zijn!

Geen wind?
En wat moet je als kitesurfer als er geen wind is? Dan kun je je op Bonaire ook goed vermaken. Er is genoeg te doen. Ik zal je een aantal suggesties geven die ik zelf ondernomen heb:

Duiken. Bonaire staat bekend om zijn prachtige plekken waar je kunt duiken. En ik kan je vertellen, dat is niet voor niks. Het is er werkelijk prachtig! Er zijn veel scholen aanwezig in Bonaire waar je kunt duiken of je Padi kunt halen.

Snorkelen. Ook zonder te duiken kun je genieten van de mooie vissen die Bonaire te bieden heeft. Er zijn genoeg plekken waar je zo het koraal op kunt lopen, en kan gaan snorkelen.

Wakeboarden. Geen wind, maar toch even lekker boarden? Dat kan ook prima op Bonaire. Naast kitesurfscholen zijn er ook wakeboardscholen.

Nationaal Park Washington Slagbaai. Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan Nationaal Park Washington Slagbaai. Hier kun je genieten van de flora en fauna die Bonaire te bieden heeft. Het is erg leuk om met een jeep door het park te gaan en dieren zoals, flamingo’s en leguanen, te spotten. Ook beschikt dit park over enkele schitterende strandjes!

Bezoek Curaçao of Aruba. Mocht je genoeg hebben van Bonaire, dan kun je ook een tripje maken naar de buureiland Curaçao of Aruba. Deze eilanden zijn uitermate geschikt om te feesten of te winkelen. Ik heb me er in ieder geval prima vermaakt!

Lees meer kitesurf-avonturen op de blog van Unhooked.

Heb je interesse in een reis naar Bonaire? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Bonaire, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen