Schrijf een ervaring over Eurocamp en maak kans op mooie prijzen!

Ook fijnproevers kiezen voor Eurocamp

Geschreven op 12 september 2014 door Vanessa

Glazen witte wijn
Glazen witte wijn
Eurocamp heeft niet alleen campings die geschikt zijn voor gezinnen met (kleine) kinderen, ook als je er met z'n tweeën op uit wilt kun je bij deze reisorganisatie terecht. Als je van lekker eten, koken en goede wijnen houdt, dan heeft Eurocamp een selectie gemaakt van campings die hier goed bij aansluiten. Op deze campings of in de directe omgeving kun je genieten van heerlijke gerechten en goede wijnen. Wil je niet op één plek blijven dan zijn deze campings ook goed te combineren tijdens een (culinaire) rondreis door Frankrijk.

Campings voor fijnproevers

- Camping Le Ranolien in Perros-Guirec (Bretagne) ligt dicht bij mooie stranden en is erg geliefd bij de Franse bevolking. De streek Bretagne staat bekend om de galetes en crêpes en op de camping zelf kun je in een heuse crêperie terecht, deze is ondergebracht in een oud Bretonse huisje. De havens van Bretagne zijn vooral een paradijs voor visliefhebbers met een ruime keuze aan oesters, kreeft, tourteau en mosselen.
- Op Camping Les Grottes de Roffy in Sarlat (Dordogne) kun je iedere dag genieten van een heerlijk streekgerecht van de chefkok van het restaurant en in de omgeving van de camping zijn veel goede restaurants, sommige zelfs met een Michelin-ster. In het nabijgelegen stadje Sorges kun je een truffelmuseum bezoeken, want truffels zijn een echte specialiteit uit deze omgeving.
Camping Château de l’Epervière in Gigny-sur-Saône (Bourgogne) is onderscheiden met de ‘Oiseau Rouge’ vanwege de rustige sfeer en de groene omgeving. Daarnaast ligt deze camping in Bourgogne, het mekka voor liefhebbers van de Franse keuken. Het kasteel wat bij de camping hoort maakt uitstekende rode wijnen die op speciale proefavonden geprobeerd kunnen worden.
- Camping Domaine de Masserau in Sommieres (Languedoc) ligt in Zuid-Frankrijk en staat bekend om de heerlijke wijnen die er gemaakt worden. Uiteraard kun je deze wijnen proeven en een rondleiding krijgen op het kasteel. In de streek Languedoc kunnen visliefhebbers hun hart ophalen met de vele schaal- en schelpdieren die op de menu's staan.
-Camping La Pergola in Lac de Chalain (Jura) heeft een uitstekend campingrestaurant met uitzicht op het meer. Na het hoofdgerecht wordt het aangeraden om een kaasplateau te bestellen want de Jura staat bekend om de grote verscheidenheid aan goede kazen.

Culinair eten in Frankrijk
Culinair eten in Frankrijk