Korca

Kerk in Korca Albanie
Kerk in Korca Albanie

Op 19 kilometer afstand van de grens met Griekenland en vlakbij de Macedonische grens, in het zuidoosten van Albanië, ligt de stad Korça. Het is pas sinds 1913 officieel Albanees. Daarvoor is het in Illyrische, Franse, Griekse, Bulgaarse en Macedonische handen geweest, waardoor de plaats een werelds karakter heeft, wereldser eigenlijk dan de hoofdstad Tirana. Korça is de hoofdstad van het district Korçë en de op 7 na grootste stad van Albanië. De steden Tirana, Durrës, Elbasan, Shkodër, Vlorë, Kamëz en Fier gaan de stad nog voor. Korça heeft iets meer dan 50.000 inwoners en is gelegen op een vruchtbare vlakte op een hoogte van wel 875 meter. Het is daarmee de op drie na hoogste stad van Albanië. Korça staat bekend om de bijzondere, lage gebouwen en typische pleinen. De metropoliet van de Grieks-Orthodoxe kerk die in de stad staat, is zelf ook gevestigd in Korça. Korça is een van de belangrijkste culturele en economische centra van het land. Je vindt er een groot scala aan musea, zoals het Nationaal Museum van Educatie, het Nationaal Museum van Middeleeuwse Kunst, een archeologisch museum, een prehistorisch museum en een museum van een bekende landschapskunstenaar. In de bekende bazaar van Korçe kun je als toerist goed terecht. Je hebt er snel aanspraak en de sfeer is gemoedelijk. Je kunt in Korça genieten van lokale streekproducten zoals Lakror, een soort taart gemaakt van ui en tomaten welke vaak wordt geserveerd met het typische bier uit de stad of een goede lokale wijn. De stad heeft tevens een eigen wodka. Elk jaar in augustus vindt er het Beer Fest Korça plaats. Voetbal is een populaire sport in de stad. De voetbalclub Skënderbeu Korçë speelt in de voetbalcompetitie Kategoria Superiore, wat de hoogste klasse van Albanië is. Het stadion van Korça biedt plaats aan ongeveer 12.000 voetbalfans.

Heb je weinig kennis van AlbaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Korca
Plaatsen in de buurt van Korca (AlbaniŽ) :
 • Voskopoja (16 km)
 • Gjirokastra (80 km)
 • Apollonia (111 km)
 • Tirana (111 km)
 • DurrŽs (129 km)
 • ShkodŽr (198 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Korca

  Fazant-bos in Maliq (Korca)

  Het fazant-bos in Maliq is een geliefde trekpleister. Dit semi-natuurlijke gemengde bos is uitgeroepen tot natuurmonument van de jaren '60. Het bos heeft een oppervlakte van 50 hectare, en het is te vinden op een hoogte van 813,5 meter boven de zeespiegel. De hoogste bomen zijn bijna 23 meter en de maximum leeftijd van de bomen is 45 jaar.

  Musea in Korca (Korca)

  Musea in Korca
  Musea in Korca
  Kaart met locatie Musea in Korca

  Er zijn een aantal interessant musea in Korça, zoals het het Museum met Middeleeuwse Kunst en het Museum van Nationaal Onderwijs. Al in 1724 werd de eerste school van het land geopend in deze stad.

  Nationaal Park Drenova Spar (Korca)

  Het nationale park Drenova Spar is gelegen op 10 km afstand van de stad en bevindt zich op de top van de Morava berg. Het totale park beslaat 1.380 hectare. Het park is rijk aan waterbronnen, zoals die van Shen Gjergji, Pllakes en Pllices. Maar ook de flora en fauna in dit nationale park is in grote getale aanwezig en enorm gevarieerd.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van AlbaniŽ bekijken.

  Vervoer

  Korça is een belangrijk verkeersknooppunt, de meeste nationale wegen komen langs de stad. Ook de weg die Albanië verbindt met Griekenland komt hierlangs. Ook per trein is Korça goed te bereiken. Korça heeft geen vliegveld, deze heeft alleen de Albanese hoofdstad Tirana.

  Geschiedenis

  Uit vondsten is gebleken dat de omgeving al rond 4000 v.Chr. werd bewoond. Op verschillende momenten in de geschiedenis, tijdens de Balkanoorlogen in 1912 en later in 1940-1941 is de stad door Griekenland bezet geweest. In de jaren tussen 1916 en 1920 werd de plaats door Frankrijk bestuurd. Daarnaast is Korça ook in Illyrische, Franse, Bulgaarse en Macedonische handen geweest.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Korca