Victoria

Zonsondergang Victoria Canada
Zonsondergang Victoria Canada

Victoria is de hoofdstad van de Brits-Columbiaanse provincie en ligt in het zuidoosten van het Vancouvereiland. Hoewel het de hoofdstad is van de provincie is het niet de grootste stad. Vancouver stad heeft meer inwoners dan Victoria en ligt op 100 kilometer afstand. Victoria is van oudsher al een van de belangrijkste steden, wat verklaart dat het de hoofdstad is. De stad is vernoemd naar de Engelse koningin Victoria en het koninkrijk van Canada, net als de stad Regina.

De stad heeft een rijke historie en is een van de oudste steden in het noorden van het Pacifische gebied. De stad had een bestuurlijke functie in de omgeving en hier zijn dan ook een aantal historische gebouwen te vinden. De bekendste zijn de British Columbia Parliament Buildings en the Empress hotel.

De stad staat daarnaast tegenwoordig bekend als de stad van de tuinen, doordat er in totaal 20 hectare aan tuinen gemaakt zijn in Victoria. De Butchart Gardens zijn onderverdeeld in meerdere thema's, zodat er zo veel mogelijke bloemen en planten te zien zijn.

De twee-na-grootste Chinese wijk in Noord-Amerika ligt in Victoria. In de Chinatown van Victoria leven veel mensen die van origine Chinees zijn. Canada is een echt land van immigranten en in 1870 werd dit deel van het land overspoeld door grote groepen Chinezen. In die tijd ontstond de Chinese wijk al wat werd afgescheiden van de rest van de stad door de toegangspoort 'Gate of Harmonious Interests'.

Judith 'Heel Canada is geschikt om met een camper te reizen. Ik heb zelf West-Canada gedaan en met de vele Nationale Parken vol met bergen, meren en watervallen zal je je hier niet snel vervelen. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen maar een paar van mijn hoogtepunten zijn: Icefields Parkway van Banff naar Jasper, Well’s Grey National Park, Yoho National Park en de Okanagan Valley. Wat je ook zeker niet mag overslaan is Vancouver. Een hele fijn stad om een wandeling te maken langs het strand, te fietsen door Stanleypark of een bezoek te brengen aan Granville Island. En als je dan nog niet genoeg kunt krijgen van Canada kun je altijd nog naar Vancouver-Island gaan om walvissen en beren te spotten.', Judith - reisexpert Canada gratis reisvoorstel >>

Landkaart Victoria
 • Calgary (731 km)
 • Edmonton (898 km)
 • Halifax (4477 km)
 • Montréal (3727 km)
 • Niagara Falls (3437 km)
 • Ottawa (3578 km)
 • Québec (3837 km)
 • Regina (1373 km)
 • St. John's (5066 km)
 • Toronto (3388 km)
 • Vancouver (101 km)
 • Windsor (3186 km)
 • Winnipeg (1905 km)
 • Ervaringen

  P van Orsouw op 10 december 2014 plaats: Victoria, reisperiode: juni 2014

  Bijzonder mooie stad met veel bezienswaardigheden en de mogelijkheid tot veel excursies.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Victoria

  Parliament Building Victoria (Victoria)

  Parliament Building Victoria
  Parliament Building Victoria

  Het parlementsgebouw van Victoria is een mooi neo-barok gebouwen in de Belleville straat. Een standbeeld van koningin Victoria staat in de voortuin samen met een standbeeld van een soldaat, ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse Oorlog. Boven op de centrale koepel staat een met goud bedekt standbeeld van Captain George Vancouver. Er worden het hele jaar door gratis rondleidingen gegeven.

  Royal British Columbia Museum (Victoria)

  Royal British Columbia Museum
  Royal British Columbia Museum

  Als je wat van de geschiedenis van Canada wilt weten, dan is het Royal British Columbia Museum een goede plek om naartoe te gaan. Het is een van de grootste culturele schatten van het land. Je vindt er wisselende tentoonstellingen en er worden vaak evenementen georganiseerd voor leden zoals speciale kindermiddagen.

  Thunderbird Park (Victoria)

  Thunderbird Park
  Thunderbird Park

  Naast het Royal British Columbia Museum in Victoria ligt Thunderbird Park. Hier vind je veel verschillende soorten totempalen en andere monumenten van de inheemse bevolking van Canada. Het park ontleent zijn naam aan de mythologische Thunderbird die is afgebeeld op vele totempalen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Canada bekijken.

  Vervoer

  Met het vliegtuig kun je van Amsterdam naar Victoria reizen. Victoria heeft 2 vliegvelden, Victoria Harbor en Victoria International. Als je 1 tussenstop maakt, maak je die meestal in Houston. Bij 2 tussenstops land je vaak ook nog in Frankfurt. Als je naar Vancouver wilt vanuit Victoria, kun je met de veerboot gaan, dit duurt 90 minuten.

  Geschiedenis

  Het gebied rond Vancouvereiland werd oorspronkelijk bewoond door de Kwakiutl-indinanen. Victoria is een van de weinige plaatsen waar de herinneringen aan dit volk bewaard is gebleven. In het Thunderbird Park kun je nog de traditionele totempalen en een houten huis vinden. 

  Het Vancouvereiland werd in 1849 een Britse kroonkolonie. Victoria bestond wel al en werd in 1868 bestuurlijke functies en werd daarmee benoemd tot hoofdstad van Brits-Columbia. Zoals de naam betaamt zijn er in Victoria veel gebouwen te vinden die gebouwd zijn in de Victoriaanse stijl. Niet lang daarna kwamen de eerste golven immigranten die in de stad werk zochten. Voornamelijk de Chinezen kwamen vanaf 1870 in grote getale en bleven hier nog generaties lang wonen. Zo ontstond de aparte Chinatown die nu de twee na grootste Chinese wijk is in Noord-Amerika.

  Weer

  Het klimaat in Victoria is minder extreem dan in andere delen van Canada. De temperatuurverschillen zijn kleiner en het weer is milder. In de winter dalen te temperaturen naar ongeveer 5°C onder het nulpunt en in de zomer lopen ze op tot 20°C. Niet elk jaar valt er sneeuw, maar als het eenmaal sneeuwt dan valt er ook veel.

  Heb je interesse in een reis naar Victoria? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Victoria, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Canada? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Victoria