Santiago de Cuba

Kustlijn van Santiago de Cuba
Kustlijn van Santiago de Cuba

Santiago de Cuba ligt in het zuidwesten van Cuba. Het wordt gezien als de tweede stad van Cuba. Het was vroeger de hoofdstad van het hele eiland, tegenwoordig is ze de hoofdstad van de gelijknamige provincie Santiago de Cuba. De stad heeft bijna een half miljoen inwoners. Santiago de Cuba kent een culturele geschiedenis, veel van Cuba's bekendste musici zijn er geboren. Ook de viering van carnaval is in heel het land bekend.

Reisaanbod Cuba

Landkaart Santiago de Cuba

Ervaringen

Ruysseveldt op 15 oktober 2014 plaats: Santiago de Cuba, reisperiode: september 2014

hebben excursies gemaakt met antonoff vliegtuig 3 daagse baracoa Santiago de Cuba en guantanamo bay zeker de moeite waard wanneer men in Cuba is, zeker doen

  • Algemeen 10
  • Bezienswaardigheden 10

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Santiago de Cuba

Op ongeveer 20 km afstand van Santiago de Cuba ligt Baconao Park. In het park vind je verschillende attracties zoals beschermde natuurgebieden en koffieplantages. In het park bevinden zich ook een mooie botanische tuin, een museum waar kleine replica's van auto's worden tentoongesteld en een aquarium. De hoofdattracties van het park zijn toch wel de 'Valle de Prehistoria' en de 'Great Rock'. In de 'Valle de Prehistoria' kunnen bezoekers levensgrote dinosaurussen, mammoeten en prehistorische mensen tegenkomen. De 'Great Rock' is een rots van vulkanische origine. De rots is te beklimmen met een stenen trap. Boven op de rots heb je een mooi uitzicht over het park.

Basílica Santuario Nacional de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre
Basílica Santuario Nacional de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre

De Basílica Santuario Nacional de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre (of Basilica El Cobre Cuba) is een trekpleister net buiten de stad Santiago de Cuba. De kerk is in 1929 gebouwd en wordt al jarenlang bezocht door gelovigen. In deze kerk is namelijk het authentieke beeld van de Zwarte Maagd te zien boven het altaar. Het beeld is ingelegd met diamanten, smaragden en robijnen. Er is ook een collectie van spullen te zien die als offer zijn neergelegd voor de Zwarte Maagd.

Carnaval Santiago de Cuba
Carnaval Santiago de Cuba

Ben je van plan om in juli naar Santiago de Cuba te gaan? Mis dan vooral niet het grote carnavalsfeest dat elk jaar wordt gehouden. Het carnaval van Santiago de Cuba is de meest bekende, meest traditionele en grootste carnaval in heel Cuba. Het spektakel duurt maar liefst een week. De optochten en optredens op straat zijn zeker de moeite waard om een keer te zien. Breng een bezoekje aan Santiago de Cuba rond 26 juli en vier dit vrolijke feest met de lokale bevolking.

Castillo de San Pedro de la Roca
Castillo de San Pedro de la Roca

Castillo de San Pedro de la Roca is een fort of kasteel dat net buiten de stad Santiago de Cuba ligt. Het fort werd ooit gebouwd als verdedigingswerk tegen piraten. Tijdens de bouw werd het fort echter al aangevallen door piraten. Ook in 1678 werd de bouw weer vertraagd door Franse zeelieden. In de jaren daarna is het fort meerdere malen getroffen door aardbevingen. Het fort werd wel weer volledig hersteld. Hierdoor is het fort tegenwoordig nog te bezoeken, waarbij je meer leert over de verdedigingswerken uit die tijd.

Emilio Bacardi Museum
Emilio Bacardi Museum

Het Emilio Bacardi Museum werd opgericht in 1899 door initiatief van Emilio Bacardí. Zijn vrouw, Elvira Cape, was echter verantwoordelijk voor de bouw. In het begin was het kleine museum groot genoeg om de spullen in te tentoonstellen. In augustus 1922 werd met de bouw van de grote museum-bibliotheek begonnen. Het museum heeft op dit moment drie zalen, waarbij aandacht wordt geschonken aan de geschiedenis van Cuba, kunstwerken van Cubaanse en vreemde kunstenaars en er is een zaal met sculpturen.

Moncada kazerne
Moncada kazerne

In Santiago de Cuba staat een bijzonder gebouw, namelijk de Moncada kazerne. Fidel Castro bestormde de kazerne met zijn rebellen op 26 juli in 1953. De Moncada kazerne was destijds een van de grootste kazernes in Cuba. De aanval mislukte en de rebellen werden gevangengenomen of gedood. Dit moment wordt gekenmerkt als het begin van de Cubaanse revolutie. De kogelgaten in de muren van de kazerne zijn later gereconstrueerd.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Cuba bekijken.

Vervoer

Antonio Maceo Airport is de luchthaven van de stad en heeft verbindingen met Havana, Parijs (Frankrijk) en Madrid (Spanje). In de stad kun je je vervoeren met de bus. Ook is er een treinstation.

Geschiedenis

Santiago de Cuba werd op 28 juni 1514 gesticht door de Spaanse conquistador Diego Velázquez de Cuellar. In 1516 werd de nederzetting verwoest door brand, maar werd onmiddellijk herbouwd. In 1528 werd de eerste kathedraal gebouwd in de stad. Van 1522 tot 1589 was Santiago de hoofdstad van de Spaanse kolonie Cuba. De stad ging op 26 juli 1953 de recente geschiedenis in met de aanval op een groep revolutionairen onder leiding van Fidel Castro op de Moncada kazerne buiten de stad. De aanval mislukte maar legde wel de basis voor de Cubaanse Revolutie. Hier kwam in december 1958 in Santa Clara weer een einde aan.

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Santiago de Cuba