Dahab

Strand met parasols Dahab Egypte
Strand met parasols Dahab Egypte

Dahab is gelegen aan de Golf van Akaba in de Sinaï-woestijn op het schiereiland Sinaï. Het is niet zo toeristisch als Hurghada of Sharm el-Sheikh, maar het is wel een populaire duik- en snorkelbestemming. De naam van de plaats is afgeleid van het Arabische woord voor goud, wat verwijst naar de mooie stranden. In Dahab draait alles om een relaxed leven. Het strand wat enorm groot is en er is altijd wel een rustig plekje te vinden om heerlijk te zonnen.

Landkaart Dahab

Ervaringen

Yolanda Moerkens op 28 augustus 2016 plaats: Dahab, reisperiode: februari 2016

Dahab is een erg leuk dorpje gelegen in de Sinai, op 1 uur rijden van Sharm el Sheikh. Tijd is een beetje stil blijven staan en het leven aldaar is ontspannen en gemoedelijk. Prachtige ruige bergen, mooie zandvlaktes, oases die je kunt bezoeken per kameel, te paard of per quad, algelegen strandjes, zoals Rab abu Galum, waar je heerlijk kunt snorkelen en overnachten in een Bedouienen kamp. Op de boulevard tal van leuke kleine winkeltjes, veel restaurantjes waar je voor weinig geld lekker kunt eten en al gelegen aan de zee waar je met een beetje geluk lampjesvissen ziet in de avond. Veel mogelijkheden voor watersport zoals surfen, snorkelen, duiken en vissen. De Rode Zee is prachtig, de lokale bevolking zeer vriendelijk en gastvrij. Al met al een topplek!

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 9
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Dahab

Blue hole
Blue hole

Op 5 kilometer afstand van de stad Dahab vind je de Blue Hole. Dit is een van de fantastische snorkellocaties rondom Dahab. Verschillende organisaties bieden een excursie aan naar Blue Hole. Het water bereikt hier een diepte van maar liefst 130 meter. Je kunt hier prachtig snorkelen, maar wees wel voorzichtig. Een aantal duikers zijn hier namelijk om het leven gekomen doordat zij te diep wilden duiken. De meeste van deze ongelukken gebeurden in 'The Arch': een 27 meter lange tunnel. Als je je houdt aan je training en bij 'The Arch' wegblijft, loop je geen enkel risico en kun je genieten van het prachtige onderwaterleven van de Rode Zee.

El Goze
El Goze

In het zuiden van Dahab vind het gebied El Goze. In dit gebied aan de lagune liggen de chique hotels, zoals het Hilton. De lagune staat vooral bekend als een ideale plek om te windsurfen. Windsurfers van verschillende niveaus kunnen hier uren windsurfen op de golven. Langs het strand zijn de golven mild, waardoor beginnende windsurfers er goed kunnen oefenen. Verderop in de baai kunnen de gevorderde windsurfers goed oefenen. In totaal waait het in Dahab driehonderd dagen per jaar, wat de stad een gewilde vakantiebestemming maakt voor windsurfers.

Masbat
Masbat

Masbat is het oude, centrale gedeelte van de stad Dahab. Als toerist kun je hier een lange tijd zoet zijn. Hier liggen namelijk winkelcentra, bazaars, winkeltjes, restaurants, cafés en andere uitgaansgelegenheden. Langs het strand loopt er ook nog een gezellige boulevard. Onder toeristen is Masbat een populaire bestemming en in dit gedeelte van Dahab liggen ook veel hotels.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Egypte bekijken.

Vervoer

De bekende badplaats Sharm el-Sheikh ligt op ongeveer een uur rijden.

Geschiedenis

In de jaren `70 stond Dahab beter bekend als een hippieplaats, waar hippies vanuit de hele wereld bij elkaar kwamen. Ook tijdens de Israëlische bezetting van de Sinaï was Dahab een populair vakantieoord, vooral bij Israëlische jongeren.

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Dahab