Safaga

Strand Safaga Egyptische badplaats
Strand Safaga Egyptische badplaats

Safaga is een Egyptische badplaats die aan de Rode Zee ligt. De badplaats heeft indrukwekkende zandstranden en wordt omringd door een mooie helderblauwe zee. De steeds populairder wordende badplaats ligt op 53 kilometer van Hurghada. Safaga is een kleine havenstad en is een mooie bestemming voor toeristen. In tegenstelling tot enkele andere Egyptische badplaatsen wordt deze stad niet gekenmerkt door massatoerisme. Andere namen die vaak gebruikt wordt voor Safaga zijn Port Safaga of Bur Safaga. In Safaga kun je zeer goed scubaduiken, kitesurfen of windsurfen.

Heb je weinig kennis van Egypte? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Safaga
Plaatsen in de buurt van Safaga:
 • Makadi Bay (47 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Safaga

  Mons Claudianus (Safaga)

  Op 50 kilometer afstand van Safaga ligt de populaire bezienswaardigheid Mons Claudianus. Mons Claudianus was een Romeinse steengroeve. De Romeinen werkten hier in om kwartsdioriet en graniet te delven, waarmee de Romeinse tempels en villa's werden gebouwd. Je vindt hier overblijfselen van het kamp, een Romeinse tempel, woningen, werkplaatsen, verdedigingstorens en een dromos (toegangspoort tot de tempel). Als je meer wilt leren over de Romeinen, is Mons Claudianus een zeer geschikte plek. Hier ben je een hele dag zoet met het bewonderen van alle Romeinse overblijfselen.

  Salem Express (Safaga)

  Salem Express
  Salem Express

  Safaga staat bekend om haar prachtige onderwaterleven. De stad is een populaire duik- en snorkellocatie, waar jaarlijks veel toeristen het water induiken. Een van de meest populaire duikplekken is de plek waar de Salem Express is gezonken. Deze 115 meter lange ferryboot is gezonken op 16 december 1991, vlak bij Safaga. De ramp werd door 180 van de 650 passagiers overleefd. Het diepste duikpunt ligt op 30 meter diepte. Het schip is nooit opgeborgen en nog steeds te zien.

  Woestijnsafari (Safaga)

  Woestijnsafari
  Woestijnsafari

  Egypte staat bekend om het mooie woestijnlandschap van de Sahara met prachtige oases en de verschillende diersoorten. Als je een woestijnsafari wilt maken, is Safaga een geschikt uitgangspunt. Je kan op verschillende manieren een woestijnsafari maken. Een van de mogelijkheden is dat je in Safaga wordt opgehaald en wordt gereden naar Desert Safari in Hurghada. Hier word je geleid door een ervaren gids en rijd je in een comfortabele auto door de woestijn. Vaak is er een heel dagprogramma rondom de safari opgesteld en maak je bijvoorbeeld ook een kamelenrit of is het avondeten inclusief. Aan het eind van de dag wordt je teruggebracht naar Safaga.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Egypte bekijken.

  Vervoer

  De internationale luchthaven bevindt zich in Hurghada op 53 kilometer afstand. Vanuit de luchthaven kun je per taxi of met een gehuurde auto verder reizen. Taxi's zijn in Egypte niet duur. Op het vliegveld zijn er verschillende faciliteiten om een auto te huren. Daarnaast is de bus een ideaal vervoersmiddel in Egypte. Als je op een excursie wilt gaan, kun je reizen per service taxi. Deze zetten je overal af, als het maar op de route van de bestuurder ligt. Meestal zul je echter reizen via een te boeken privébus, maar zelfs deze zijn nog redelijk goedkoop.

  Geschiedenis

  Safaga is gesticht tussen 282 en 268 voor Christus. Oorspronkelijk had Safaga de Griekse naam 'Philothera'. Deze naam werd aan de stad gegeven door de Grieks-Egyptische farao Ptolemy II Philadelphus, die de stad vernoemde naar zijn overleden zus. Na haar dood verklaarde Ptolemy II haar tot god. Van oudsher was de stad al een belangrijke havenstad. De export van fosfaten vanuit de haven van Safaga begon in 1911. Tegenwoordig worden er nog steeds fosfaten en andere goederen getransporteerd vanuit de haven van Safaga. Safaga is een van de oudste havensteden aan de Rode Zee.

  Weer

  In Safaga heerst een woestijnklimaat met extreem hete zomers en warme winters.

  Heb je interesse in een reis naar Safaga? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Safaga, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Egypte? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar Safaga