Safaga

Strand Safaga Egyptische badplaats
Strand Safaga Egyptische badplaats

Safaga is een Egyptische badplaats die aan de Rode Zee ligt. De badplaats heeft indrukwekkende zandstranden en wordt omringd door een mooie helderblauwe zee. De steeds populairder wordende badplaats ligt op 53 kilometer van Hurghada. Safaga is een kleine havenstad en is een mooie bestemming voor toeristen. In tegenstelling tot enkele andere Egyptische badplaatsen wordt deze stad niet gekenmerkt door massatoerisme. Andere namen die vaak gebruikt wordt voor Safaga zijn Port Safaga of Bur Safaga. In Safaga kun je zeer goed scubaduiken, kitesurfen of windsurfen.

Monica 'In december 2022 ben ik op studiereis geweest naar Egypte. Ik heb verschillende mooie resorts bezocht en help je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar dit land.', Monica - reisexpert Egypte gratis reisvoorstel >>

Landkaart Safaga
Plaatsen in de buurt van Safaga (Egypte) :
 • Makadi Bay (47 km)
 • Hurghada (53 km)
 • El Gouna (78 km)
 • Sharm el-Sheikh (128 km)
 • Luxor (175 km)
 • Marsa Alam (211 km)
 • Dahab (257 km)
 • Aswan (315 km)
 • Taba (318 km)
 • Ca´ro (453 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Safaga

  Mons Claudianus (Safaga)

  Op 50 kilometer afstand van Safaga ligt de populaire bezienswaardigheid Mons Claudianus. Mons Claudianus was een Romeinse steengroeve. De Romeinen werkten hier in om kwartsdioriet en graniet te delven, waarmee de Romeinse tempels en villa's werden gebouwd. Je vindt hier overblijfselen van het kamp, een Romeinse tempel, woningen, werkplaatsen, verdedigingstorens en een dromos (toegangspoort tot de tempel). Als je meer wilt leren over de Romeinen, is Mons Claudianus een zeer geschikte plek. Hier ben je een hele dag zoet met het bewonderen van alle Romeinse overblijfselen.

  Salem Express (Safaga)

  Salem Express
  Salem Express
  Kaart met locatie Salem Express

  Safaga staat bekend om haar prachtige onderwaterleven. De stad is een populaire duik- en snorkellocatie, waar jaarlijks veel toeristen het water induiken. Een van de meest populaire duikplekken is de plek waar de Salem Express is gezonken. Deze 115 meter lange ferryboot is gezonken op 16 december 1991, vlak bij Safaga. De ramp werd door 180 van de 650 passagiers overleefd. Het diepste duikpunt ligt op 30 meter diepte. Het schip is nooit opgeborgen en nog steeds te zien.

  Woestijnsafari (Safaga)

  Woestijnsafari
  Woestijnsafari
  Kaart met locatie Woestijnsafari

  Egypte staat bekend om het mooie woestijnlandschap van de Sahara met prachtige oases en de verschillende diersoorten. Als je een woestijnsafari wilt maken, is Safaga een geschikt uitgangspunt. Je kan op verschillende manieren een woestijnsafari maken. Een van de mogelijkheden is dat je in Safaga wordt opgehaald en wordt gereden naar Desert Safari in Hurghada. Hier word je geleid door een ervaren gids en rijd je in een comfortabele auto door de woestijn. Vaak is er een heel dagprogramma rondom de safari opgesteld en maak je bijvoorbeeld ook een kamelenrit of is het avondeten inclusief. Aan het eind van de dag wordt je teruggebracht naar Safaga.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Egypte bekijken.

  Vervoer

  De internationale luchthaven bevindt zich in Hurghada op 53 kilometer afstand. Vanuit de luchthaven kun je per taxi of met een gehuurde auto verder reizen. Taxi's zijn in Egypte niet duur. Op het vliegveld zijn er verschillende faciliteiten om een auto te huren. Daarnaast is de bus een ideaal vervoersmiddel in Egypte. Als je op een excursie wilt gaan, kun je reizen per service taxi. Deze zetten je overal af, als het maar op de route van de bestuurder ligt. Meestal zul je echter reizen via een te boeken privébus, maar zelfs deze zijn nog redelijk goedkoop.

  Geschiedenis

  Safaga is gesticht tussen 282 en 268 voor Christus. Oorspronkelijk had Safaga de Griekse naam 'Philothera'. Deze naam werd aan de stad gegeven door de Grieks-Egyptische farao Ptolemy II Philadelphus, die de stad vernoemde naar zijn overleden zus. Na haar dood verklaarde Ptolemy II haar tot god. Van oudsher was de stad al een belangrijke havenstad. De export van fosfaten vanuit de haven van Safaga begon in 1911. Tegenwoordig worden er nog steeds fosfaten en andere goederen getransporteerd vanuit de haven van Safaga. Safaga is een van de oudste havensteden aan de Rode Zee.

  Weer

  In Safaga heerst een woestijnklimaat met extreem hete zomers en warme winters.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Safaga