Adama

Paard EthiopiŽ
Paard EthiopiŽ

Adama is een stad in het centrum van Ethiopië. Het ligt ongeveer 100 kilometer ten zuidoosten van Addis Abebe. Naast Adema wordt de stad ook wel Nazreth of Nazret genoemd. Adema is de derde stad van Ethiopie en de voormalige hoofdstad van de Oromiya. De stad heeft ongeveer 229.000 inwoners en ligt op een hoogte van 1712 meter. Adama ligt langs een grote en belangrijke weg die Dire Dawa verbindt met Addis Abeba. Het is daarom een druk transportcentrum.

Heb je weinig kennis van EthiopiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Adama
Plaatsen in de buurt van Adama (EthiopiŽ) :
 • Addis Abeba (79 km)
 • Dire Dawa (308 km)
 • Harar (326 km)
 • Gondar (493 km)
 • Axum (625 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Adama

  Het Koka Reservoir (Adama)

  Het Koka Reservoir
  Het Koka Reservoir
  Kaart met locatie Het Koka Reservoir

  Het Koka Reservoir, dicht bij Adama, wordt ook wel Lake Gelila genoemd. Het is gecreëerd na de constructie van de Koka dam tegenover de Awash River. Het reservoir is populair bij stedelingen en toeristen en heeft een oppervlakte van 180 km². Er komen zeer veel verschillende wilde dieren en vogels voor rondom het reservoir. Ook zitten er veel vissen. De Koka dam bestaat uit beton en heeft een lengte van 458 meter. De dam en het reservoir worden helaas bedreigd door de toenemende sedimentatie.

  Kuuroord Sodere (Adama)

  Adama ligt op ongeveer 25 kilomter afstand van het kuuroord Sodere. Minibussen brengen naar de stad toe, waar de warmwaterbronnen bezocht kunnen worden. Een van de resorts heeft twee zwembaden gevuld met het warme water. Een hiervan is geopend in de weekenden, de andere doordeweeks. Dit wordt gedaan om de baden wekelijks bij te kunnen vullen met thermisch verwarmd water.

  Mount Zuqualla (Adama)

  Mount Zuqualla
  Mount Zuqualla
  Kaart met locatie Mount Zuqualla

  Mount Zuqualla is een uitgedoofde vulkaan in Ethiopië en ligt op ongeveer een uur rijden van Adama. De berg heeft een hoogte van 2.989 meter en staat bekend om het kratermeer Dembel. Rondom het elliptische kratermeer, met een maximale diameter van ongeveer een kilometer, zijn diverse heilige sites te vinden. Zo vind je er kloosters en twee kerken. Rondom de krater is een parcours van ongeveer 6 kilometer.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van EthiopiŽ bekijken.

  Vervoer

  Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Adama is de luchthaven Harar Meda Airport. Dit vliegveld ligt ongeveer 40 kilometer van Adama af. Het wegennet in Ethiopië is niet al te best. De meeste wegen zijn niet geasfalteerd. De wegen die wel geasfalteerd zijn, zijn gefinancierd door de Japanners en de Chinezen. De andere wegen zijn van stenen, rots, gravel en zand. Hierdoor zijn de wegen in het droge seizoen stoffig en in het regenseizoen modderig.

  Geschiedenis

  Officieel is de stad onder de naam Adama gesticht. De toenmalige Keizer Haile Selassie hernoemde de stad echter in het begin van de 20e eeuw. Het werd toen Nazareth. In 2000 kreeg de stad haar oude naam weer terug, op vele kaarten wordt nog wel gewoon Nazareth aangeduid. In 2000 verplaatste de regionale hoofdstad Oromia van Addis Ababa naar Adama. Dit leidde tot grote tegenspraak. In 2005 werd bekend gemaakt dat ze de hoofdstad weer terug wilde verplaatsen naar de oude plek.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Adama