Gondar

Gondar in EthiopiŽ
Gondar in EthiopiŽ

Gondar ligt in het noorden van Ethiopië in de regio Amhara. Het ligt in het Ethiopische Hoogland op zo'n 2.000 meter hoogte. Gondar telt op het moment ongeveer 304.000 inwoners. De bevolking is voornamelijk Christelijk. Er zijn verschillende historische bezienswaardigheden en gebouwen te zien in de stad. Zo staan er bijvoorbeeld mooie voorbeelden van Art Deco, zoals het postkantoor van Gondar.

Heb je weinig kennis van EthiopiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Gondar
Plaatsen in de buurt van Gondar:

Ervaringen

Will Ronteltap op 7 november 2014 plaats: Gondar, reisperiode: september 2004

Onderweg naar gondar vanaf bahir dar hebben we de watervallen van de blauwe Nijl gezien een mooie wandeling waarbij je een helper kunt nemen uit het dorp ivm de stenen die je op en af moet klimmen en dan verdienen hun ook een centje. De wandeling is prachtig en zeker de moeite waard om de imposante waterval te zien als er genoeg regen is gevallen wij hadden geluk het had behoorlijk geregend dus vol water.met regenboog geweldig!hotel in gondar bovenop heuvel met uitzicht over hele stad mintiwab lodge leuke huisjes met uitzicht geweldig.en voor lekker eten ga je naar de four sisters lekker buffet en zang en muziek optreden geweldige avond!mooie kerkjes om te bezichtigen en klooster en mooie kastelen .erg leuke stad aanrader!

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Gondar

Badhuis van Fasiladas (Gondar)

Badhuis van Fasiladas
Badhuis van Fasiladas

Door het badhuis van Koning Fasiladas is Gondar bekend geworden. Het badhuis werd vroeger voornamelijk gebruikt door de Keizerlijke families. Daarnaast gebruikten ze het ook regelmatig voor religieuze vieringen. Elk jaar weer wordt het badhuis gebruikt voor de Timkat Ceremonie. Dit is een viering waarbij de doop van Jezus zal worden herdacht.

Debre Birhan Selassie kerk (Gondar)

Debre Birhan Selassie kerk
Debre Birhan Selassie kerk

De Debre Birhan Selassie kerk in Gondar is beroemd geworden door de prachtige plafond- en wandschilderingen. Daarnaast zijn er vele voorbeelden van de Ethiopische kerkkunst te zien. De kerk is gebouwd door een keizer. De buitenkant van de kerk is nog niet zo bijzonder maar als je binnen komt zie je pas waarom het zo bijzonder is. Op de muren zie je allerlei Bijbelse scenes van heiligen. Het plafond is versierd met de gezichten van vele engelen.

Keizerlijke deel van Gondar (Gondar)

Keizerlijke deel van Gondar
Keizerlijke deel van Gondar

Het keizerlijke deel van de stad is erg indrukwekkend om te zien. In dit deel van de stad (Fassil Gebi) kun je het indrukwekkende en prachtige kasteel van Fasiladas bewonderen. Ook staat er het kasteel van Iyasu I, die leefde van 1682 to 1706. De eeuwenoude bibliotheek (166 – 1682) ligt hier vlakbij en er zijn daarnaast nog vele andere gebouwen te bezichtigen die een Portugese stempel hebben. In deze wijk ligt ook het badhuis van Fasiladas.

Simien Mountains National Park (Gondar)

Simien Mountains National Park
Simien Mountains National Park

Het Simien Mountains National Park ligt in de buurt van Gondar en bestaat sinds 1969. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO (1978) en heeft werkelijk een prachtig berglandschap met brede rivieren en diepe ravijnen. Je kunt hier perfect wandelen en genieten van de mooie natuur. Er leven daarnaast ook een aantal wilde dieren, zoals bijvoorbeeld de Simien Wolf die een bedreigde diersoort is.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van EthiopiŽ bekijken.

Vervoer

Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt in Gondar en heet Gondar Airport. Het wegennet in Ethiopië is niet al te best. De meeste wegen zijn niet geasfalteerd. De wegen die wel geasfalteerd zijn, zijn gefinancierd door de Japanners en de Chinezen. De andere wegen zijn van stenen, rots, gravel en zand. Hierdoor zijn de wegen in het droge seizoen stoffig en in het regenseizoen modderig.

Geschiedenis

Gondar was tot en met 1855 de hoofdstad van het land Ethiopië. Tot 1995 was Gondar de hoofdstad van de voormalige provincie Begemder. De stad dateert uit de 17e eeuw en werd toen deel van het Abessijnse rijk. De hoofdstad is gesticht in 1635 door keizer Fasilidas. In Gondar zijn veel middeleeuwse, Spaanse en Portugese architectuur en tradities te zien. Tegenwoordig is Gondar vooral een toeristische hot-spot. Het wordt ook wel 'het Camelot van Afrika' genoemd.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Gondar? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Gondar, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar EthiopiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen