Axum

Axum in EthiopiŽ
Axum in EthiopiŽ

In het noorden van Ethiopië ligt Axum. Dit is de heiligste stad van de Ethiopische orthodoxe kerk en oudste stad van het land. Axum heeft 57.000 inwoners. Sinds 1980 staat de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Heb je weinig kennis van EthiopiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Axum
Plaatsen in de buurt van Axum (EthiopiŽ) :
 • Gondar (217 km)
 • Addis Abeba (568 km)
 • Dire Dawa (611 km)
 • Adama (625 km)
 • Harar (653 km)
 • Ervaringen

  op 7 november 2014 plaats: Axum, reisperiode: november 2014

  Om bij axum te komen debark is een spannende route met de bus door de bergpas lange rit en de weg is niet helemaal af hier en daar rijden de vrachtwagens en graafmachines om de weg nog beter te maken en dit is wel nodig!wij zaten 2 nachten in hotel consular mooie ruime en schone kamers en heerlijk ontbijt en heel goed diner!ze hadden ook lekkere wijntjes erbij. Historische plekken om te bezoeken zijn de steles in axum en se tombes en natuurlijk de ark van verbond heel interessant allemaal en ook nog een klein museum. En queen of sheba's bath en kasteel ook erg interessant. Tombes of king's Caleb Gebre Mescal met mooi uitzicht waar tevens monument is voor de slag in 1896 met de Italianen .hotel yens lekkere lunch met uitzicht op de steles en ark van verbond .plaatsje zelf ook leuk om door te wandelen hoop winkeltjes en restaurantjes.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  op 2 november 2014 plaats: Axum, reisperiode: november 2014

  Indrukwekkende stad is Axum met veel cultuur

  • Algemeen 8
  • Cultuur 10
  • Bezienswaardigheden 9
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Axum

  Centrum van Axum (Axum)

  Centrum van Axum
  Centrum van Axum
  Kaart met locatie Centrum van Axum

  Axum is de oudste stad van Ethiopië en was heel vroeger de hoofdstad van het Koninkrijk van Axum. Het is de heiligste stad van de Ethiopische orthodoxe kerk. In Axum staat de kerk van Onze Lieve Vrouwe van Zion. Hier werden veel Ethiopische vorsten gekroond. Het centrum van Axum is zeer interessant om te bezoeken, mede doordat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. Er zijn diverse plekken om souvenirs en andere lokale spullen te kopen.

  Kerk van de Heilige Maria van Zion (Axum)

  Kerk van de Heilige Maria van Zion
  Kerk van de Heilige Maria van Zion
  Kaart met locatie Kerk van de Heilige Maria van Zion

  De oude kerk van de Heilige Maria van Zion is tevens een klooster. Hiernaast staat een nieuwe kerk met dezelfde naam, die continu bewaakt blijft. De legende zegt dat de 'Ark van het Verbond' wordt bewaard in de kapel van de kerk, dit was het allerheiligste voorwerp in het Jodendom. De oude kathedraal zou al gebouwd zijn in de 4e eeuw, in opdracht van koning Ezana. Hier mogen alleen mannen in. In de nieuwe kerk, die in de jaren 50 werd gebouwd, is toegankelijk voor iedereen.

  Northern Stealae Park (Axum)

  Northern Stealae Park
  Northern Stealae Park
  Kaart met locatie Northern Stealae Park

  Northern Stealae Park is een interessant park. Vele obelisken kun je in en rondom Axum vinden. Deze zijn van graniet gemaakt. De graven van belangrijkste personen worden zo gemarkeerd. Per obelisk wordt aangegeven, hoeveel personen zijn begraven in een tombe. In het Northern Stealae Park staat het grootste aantal obelisken. De 2000 jaar oude, reusachtige Obelisken zijn uit één stuk gebouwd. De hoogste die nog overeind staat is 23 meter hoog.

  Tombe van koning Kaleb & Gebre Meskel (Axum)

  Op een kleine heuvel en in de buurt van Axum, liggen de tombes waar de uit de 6e-eeuwse koning Kaleb en zijn zoon koning Gebre Meskel liggen. De 19e-eeuwse Britse reiziger Theodore Bent riep uit dat de graven werden gebouwd met een regelmaat, zodat indien men de graven zou vinden, gelijk herkend zou worden dat het uit deze periode komt. Het graf van Gebre Meskel is nog het meest verfijnd. De precisie tussen de voegen en de stenen is op een zeer ander niveau gedaan dan bij andere tombes in Axum. Het graf bestaat uit een hal en vijf kamers, waar je via een rijk versierde ingang bij komt. Binnen de ruimte zijn drie sarcofagen te zien.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van EthiopiŽ bekijken.

  Vervoer

  Er zijn 5 vliegvelden in de buurt van Axum, namelijk Makale (113 km), Asmara (131 km), Inaselassie (134 km), Gonda (225) en Humera (230). In Axum kun je verplaatsen met de bus, taxi of huurauto.

  Geschiedenis

  Axum is ooit de hoofdstad geweest van het machtige, grote en gelijknamige rijk van Axum. Haar glorietijden kende dit rijk aan het begin van onze jaartelling. Dat maakt het de oudste beschaving van Ethiopië.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Axum