Joensuu

Joensuu ligt in het oosten van Finland. Joensuu is een gemeente en stad in de Finse provincie Oost-Finland en is de hoofdstad van de Finse regio Noord-Karelië. Joensuu (de naam betekent "riviermonding") ligt aan de monding van de Pielisjoki in het Pyhäselkä-meer. Vandaag de dag is het transport over water van minder belang voor de houtindustrie, bovendien is Joensuu uitgegroeid tot een stad met een veelzijdige industrie. Joensuu is tevens een studentenstad: er zijn zowel een universiteit als een hogeschool aanwezig. Ook is Joensuu zetel van het European Forest Institute.

Heb je weinig kennis van Finland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Joensuu
Plaatsen in de buurt van Joensuu:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Joensuu

Botanische tuin Joensuu (Joensuu)

Botanische tuin Joensuu
Botanische tuin Joensuu
Kaart met locatie Botanische tuin Joensuu

Joensuu is een bruisende studentenstad en de universiteit staat prima aangeschreven. Naast allerlei onderzoeksfaciliteiten heeft de universiteit ook een botanische tuin waar veel uiteenlopende plantensoorten te zien zijn. Deze botanische tuin is veelal voor onderzoeksdoeleinden gebouwd maar is open voor algemeen publiek. De tuin is op te delen in drie delen: de reguliere tuin, het arboretum en de vlindertuin. In het arboretum vind je de verschillende boom- en struik soorten. In de vlindertuin kun je genieten van de meest bijzondere vlinders die op aarde rond vliegen. 

Pohjois-Karlajan museum (Joensuu)

Pohjois-Karlajan museum
Pohjois-Karlajan museum
Kaart met locatie Pohjois-Karlajan museum

In het Pohjois-Karlajan museum kun je allerlei voorwerpen vinden welke wat vertellen over de geschiedenis van dit gebied. De stad Joensuu is gesticht in 1848. De geschiedenis sinds deze oprichting is dus rijkelijk aanwezig. Echter zijn er ook vele voorwerpen te aanschouwen uit de vroegere geschiedenis van dit bosrijke gebied. Zelfs voorwerpen uit de prehistorie zijn in het Pohjois-Karlajan gebied gevonden en nu in het gelijknamige museum te bezichtigen. 

Stadhuis Joensuu (Joensuu)

Stadhuis Joensuu
Stadhuis Joensuu
Kaart met locatie Stadhuis Joensuu

Het stadhuis van Joensuu is een van de meest in het oog springende gebouwen van de stad. Het artdeco gebouw is ontworpen door Eliel Saarinen, een beroemde Fins architect. Uit de pen van Saarinen zijn meerdere bekende Finse gebouwen ontsprongen, waaronder het station van Helsinki. Het stadhuis van Joensuu is al meer dan honderd jaar oud heeft momenteel naast haar functie als stadhuis nu ook een theater en een restaurant.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Finland bekijken.

Vervoer

Luchthaven Joensuu Airport, gelegen nabij Joensuu heeft twee landingsbanen.

Geschiedenis

De stad werd in 1848 op last van tsaar Nicolaas I gesticht en groeide al snel uit tot een centrum van houtverwerking. De opening van het Saimaakanaal betekende een verdere impuls voor de economie en Joensuu groeide uit tot één van de grootste Finse binnenhavens.

Heb je interesse in een reis naar Joensuu? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Joensuu, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Finland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Joensuu