Lahti

Lahti ligt in het zuiden van Finland in de Finse regio Päijät-Häme. Lahti is een industriestad. Zij staat vooral bekend om haar meubelindustrie, maar telt daarnaast ook textiel-, metaal- en elektro-industrie, een brouwerij, alsook toeleveranciers voor de (mobiele) telecommunicatiesector. Lahti is daarnaast bekend als wintersportplaats: de skischansen behoren tot de bekendste van Finland en de Salpausselkä biedt uitstekende mogelijkheden voor langlaufen en skiën. De stad heeft een hogeschool en een filmacademie. Lahti ligt gunstig op een kruispunt van noord-zuid- en oost-westverbindingen.

Heb je weinig kennis van Finland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Lahti
Plaatsen in de buurt van Lahti:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lahti

Radio- en televisietoren (Lahti)

Radio- en televisietoren
Radio- en televisietoren

Kenmerkend voor de skyline van Lahti zijn de twee zendmasten op de heuvels. Deze zendmasten zijn al op leeftijd maar nemen nog steeds radio en televisie voor de gehele regio voor hun rekening. Onderin de radiotoren bij het stadion is een klein museum gevestigd. In de kelder van dit museum kun je uitgebreid lezen hoe de zendmasten gebouwd zijn en hun functie binnenin Lahti en Finland. In de rest van het museum zijn veel interactieve exposities te vinden, verschillend van onderwerp maar allemaal gerelateerd aan radio en televisie.

Ristin Kirkko (Lahti)

Ristin Kirkko
Ristin Kirkko

De Ristin Kirkko is een kerk ontworpen door de bekende Finse, modernistische ontwerper Alvar Aalto. De bakstenen buitenkant staat in sterk contrast met de kraakwitte, ruimtelijke binnenkant. Zowel binnen als buiten overheersen simplisme en strakke vormen, kenmerken van de stijl van Aalto. In het park rondom de kerk vind je meerdere sculpturen van Finse ontwerpers, onder andere van Wäinö Aaltonen, de beroemde Finse beeldhouwer.  

Skischansen van Lahti (Lahti)

Skischansen van Lahti
Skischansen van Lahti

Lahti is een van de vele wintersportoorden van Finland. De stad biedt uitstekende gelegenheden tot langlaufen en skiën. In Lahti zijn ook een drietal grote skischansen te vinden welke behoren tot de belangrijkste en bekendste van heel Finland. Deze schansen hebben in de loop der tijd de status van stadssymbool verworven. In de zomer kun je met een lift bovenop de schans komen om te genieten van een adembenemend uitzicht. Bij deze schansen bevindt zich een skimuseum waar je de schansen virtueel kunt bespringen.   

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Finland bekijken.

Geschiedenis

Lahti was lang een onbeduidende plaats. Na aanleg van de spoorlijn werd echter geprofiteerd van de gunstige verkeerssituatie en ontwikkelde de lokale industrie zich. In 1905 verkreeg Lahti stadsrechten. Een snelle groei maakte de stad vlak na de Tweede Weredoorlog door; dit kwam met name doordat duizenden vluchtelingen uit Karelië (afkomstig uit de gebieden die na de Winter- en Vervolgoorlog aan de Sovjet-Unie moesten worden afgestaan) zich in de industriestad vestigden. In de jaren '80 en '90 gingen veel productiebanen in Lahti verloren, wat tot een hoge werkloosheid leidde. De sfeer van uitzichtloosheid en bovengemiddelde criminaliteitscijfers bezorgden Lahti een slechte naam. De gemeente probeerde dit actief te doorbreken, onder meer door het aantrekken van dependances van universiteiten elders in het land. Ook diversificeerde de industrie zich, wat tot een verbetering in de situatie leidde.

Heb je interesse in een reis naar Lahti? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Lahti, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Finland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen