Balatonfüred

Strand van Balatonfured, Hongarije
Strand van Balatonfured, Hongarije

Balatonfüred is gelegen aan het noordoosten van het Balatonmeer. De stad ligt op 18 km ten zuiden van Veszprém en op 15 km van het eveneens zuidelijk gelegen Csopak. Balatonfüred is de oudste en meest prestigieuze vakantiebestemming van het Balatonmeer. Het staat internationaal bekend als kuuroord en er heerst een aangenaam en zacht klimaat. In het noorden wordt de stad omsloten door een bergketen en in het zuiden gaat ze over in het schiereiland Tihany. Balatonfüred is een ideale plaats voor watersportvakanties (surfen, zeilen). Het is een modern vakantiecentrum met veel restaurants en verschillende sport- en ontspanningsmogelijkheden. Behalve de vele badgasten komen er jaarlijks meer dan 10.000 mensen hier genezing zoeken. De meeste van hen zijn hartpatiënten. Zij logeren in het Elisabeth-Sanatorium aan het György-tér, het Kuurplein. De stad bestaat zoals de meeste Balatonplaatsen uit twee delen; het oude dorp Füred op de heuvels van het Balaton-gebergte, en het nieuwere gedeelte aan de oever van het meer waar ook het eigenlijke vakantiedorp ligt, met hotels, villa's, kuuroorden en de campings die iets verder weg gelegen zijn. De beide dorpen zijn nu met elkaar vergroeid.

Aanbieders van vakanties naar Balatonfüred
Booking.com (hotel) Klik
Interhome (vakantiehuizen) Klik

Landkaart Balatonfüred
Plaatsen in de buurt van Balatonfüred:
 • Balatonmeer (14 km)
 • Siófok (15 km)
 • Tihany (5 km)
 • Ervaringen

  I mulder op 1 oktober 2019 plaats: Balatonfüred, reisperiode: september 2019

  Mooie omgeving goed hotel gastvrij land

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 9
  • Ligging 9
  Fam Krijtenberg op 21 september 2017 plaats: Balatonfüred, reisperiode: september 2017

  Een lange weg met winkeltjes en bars daar moet je van houden en kunnenlopen. De rest weten wij niet omdat wij een iclusief hotel hadden zijn wij niet geweest alleen met een treintje door het stadje wat gezien.

  • Algemeen 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  Peelen op 11 oktober 2014 plaats: Balatonfüred, reisperiode: september 2014

  Balatonfüred heeft een mooie omgeving, weer zat alleen tegen, erg mistig

  • Algemeen 6
  • Cultuur 6
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 6
  • Inwoners 6
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Balatonfüred

  György-tér (Balatonfüred)

  György-tér
  György-tér

  Het György-tér (Kuurplein) is het centrale plein van Balatonfüred. Het plein is omgeven met allerlei mooie monumenten. Hier vind je namelijk de meeste monumenten van Balatonfüred. Zo ligt de vroegere drinkhal van Kossuth-Forrás, de Kossuth-bron, aan het plein. Hier werd vroeger het gezonde mineraalwater gedronken. Het plein is aan drie zijden omringd door de verschillende bouwwerken en oude huizen. Aan de open zijde van het plein ligt een mooi en goed onderhouden park, welke tot aan de oeverpromenade loopt.

  Jókai Mór Memorial Home (Balatonfüred)

  Jókai Mór Memorial Home
  Jókai Mór Memorial Home

  In Balatonfüred staat het Jókai Mór Memorial Home, wat een museum ter nagedachtenis aan Mór Jókai is. Mór Jókai leefde van 1825 tot 1904 en was een vrijheidsstrijder en schrijver. Hij is een van de meest gelezen Hongaarse auteurs. In het museum krijg je een kijkje in het alledaagse leven van deze bekende schrijver. Het huis is volledig ingericht met zijn meubilair, waardoor het een authentieke sfeer heeft. De meubels staan er niet slechts tentoongesteld, je kunt echt door de vertrekken lopen en het meubilair daadwerkelijk aanraken.

  Kerek templom (Balatonfüred)

  Kerek templom
  Kerek templom

  In Balatonfüred vind je verschillende kerken, waaronder de Kerek templon (Ronde Kerk). Dit is de Rooms-Katholieke kerk van de stad. Het is een kleine en ronde kerk, welke in classicistische stijl is gebouwd. Kerek templon dateert uit de 19e eeuw en is tussen 1841 en 1846 gebouwd. Deze bijzondere kerk is een ontwerp van Antal Frumann uit Gyor. Zijn ontwerp van de kerk was gebaseerd op het Pantheon in Rome.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Hongarije bekijken.

  Geschiedenis

  Balatonfüred kreeg voor het eerst bekendheid door de koolzuurhoudende bronnen en pas later door de ligging aan het meer. Balatonfüred of Füred zoals meestal wordt gezegd is de oudste, bekendste en meest internationale badplaats van Hongarije. In 1971 verkreeg de stad de kwalificatie 'Eerste Kuur- en Badplaats van Hongarije'.

  Heb je interesse in een reis naar Balatonfüred? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Balatonfüred, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Hongarije? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Balatonfüred