Keszthely

Kasteel Keszthely, Hongarije
Kasteel Keszthely, Hongarije

De stad Keszthely ligt aan de westelijke punt van het Balatonmeer. Het ligt op 28 km van het noordoostelijk gelegen wijnstadje Tapolca en op 6 km van het bekende openluchtkuuroord Hévíz. Keszthely is de grootste en oudste plaats langs de oevers van het Balatonmeer. De naam van de Griekse berg Helikon, zetel van de Muzen, komt in deze stad veel voor. De bibliotheek van het kasteel Festetics draagt die naam, evenals het park tussen de hoofdstraat en het strand. Het grote en moderne, acht verdiepingen hoge hotel heet "Helikon". En er is natuurlijk een Helikon utca. Deze naam is ingevoerd door graaf György Festetics (1755-1819).

Aanbieders van vakanties naar Keszthely
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
Booking.com (hotel) Klik

Landkaart Keszthely
Plaatsen in de buurt van Keszthely:
 • Balatonmeer (42 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Keszthely

  De grote parochiekerk (Keszthely)

  De grote parochiekerk
  De grote parochiekerk

  De grote parochiekerk van Keszthely is gelegen aan het centrale plein Kossuth Lajos utca. De kerk werd in de middeleeuwen onder, het toenmalig gevestigd, Frans bevel gebouwd en werd voor het eerst al in 1386 gebruikt. Midden 18e eeuw werd de grote parochiekerk gerestaureerd in een barokke stijl. De toren van de parochiekerk, zoals de toren vandaag de dag is, vindt zijn oorsprong in 1878. Daarnaast zijn er in de kerk verschillende (grote) fresco's uit de 15e eeuw te vinden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Hongarije bekijken.

  Geschiedenis

  Tijdens de Romeinse periode en de Volksverhuizingen bestond deze stad reeds. In het begin van de 18e eeuw raakte de familie Festetics in het bezit van Keszthely. Rond het midden van de 18e eeuw lieten zij er een kasteel bouwen. De graaf György Festetics (1755-1819) liet het uitbouwen en verfraaien. Hij koesterde vooruitstrevende ideeën en wilde op zijn 50.000 ha grote bezit laten zien wat de vooruitgang op landbouwkundig gebied inhield. In 1797 stichtte hij in Keszthely de eerste Hogere Landbouwschool in Europa. Het was de voorloper van de huidige landbouwhogeschool.

  Heb je interesse in een reis naar Keszthely? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Keszthely, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Hongarije? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Keszthely