Kecskemét

Kecskemét is een stad in het midden van Hongarije, ongeveer halverwege Boedapest en Szeged op de Grote Hongaarse Laagvlakte. Kecskemét is sinds 1950 de hoofdstad van het comitaat Bács-Kiskun. Kecskemét ligt in een belangrijk fruitteeltgebied en is bekend om zijn abrikozenbrandewijn. Daarnaast is de stad bekend als de geboorteplaats van de componist Zoltán Kodály, naar wie in Kecskemét een belangrijk muziekpedagogisch instituut en een 2-jaarlijks muziekfestival zijn genoemd. Centraal in de stad ligt het imposante Kossuth-plein met brede wandelboulevards en tal van bekende gebouwen, zoals het gemeentehuis met de geglazuurde dakpannen, de mooie bloemfiguren en de prachtige secco’s in de feestzaal.

Aanbieders van vakanties naar Kecskemét
Booking.com (hotel) Klik

Landkaart Kecskemét
Plaatsen in de buurt van Kecskemét:

Ervaringen

Helga op 8 januari 2012 plaats: Kecskemét, reisperiode: januari 2012

Het centrale plein van Kecskemét is erg mooi met de voormalige synagoge, 3 kerken, het stadhuis, de schouwburg en het ornamentenpaleis. Verder heeft Kecskemét niet erg veel te bieden, het is een wat slaperig provinciestadje. De ligging maakt het echter toch tot een goede toeristische bestemming: het ligt dichtbij Budapest en de poesta, allebei een must see in Hongarije. Ook Szeged is goed te bereiken vanuit Kecskemét, ook een bezienswaardige stad.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 3
  • Cultuur 6
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 6
  • Inwoners 8
  • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kecskemét

Cifrapalota (Kecskemét)

Cifrapalota
Cifrapalota

In Kecskemét staat het Cifrapalota, het Cifra-paleis. Dit is een bouwwerk is bijzonder dankzij haar architectuur. Het exterieur van het gebouw is namelijk voorzien van kleurrijke bloemmotieven. Onder andere dit karakteristieke motief maakt het gebouw een juweeltje van de Hongaarse Jugendstil. Daarnaast wordt het bouwwerk ook wel het meesterwerk van de Art Nouveau gezien, dankzij haar “golvende” muren. In het Cifrapalota is het Kecskemét Art Gallery gevestigd.

Franciscaanse kerk (Kecskemét)

Franciscaanse kerk
Franciscaanse kerk

Tegenover het stadhuis van Kecskemét staat het oudste architectonische reliek van de stad, namelijk de Franciscaanse kerk. De kerk werd in de 14e eeuw gebouwd en is hiermee ruim zeshonderd jaar oud. De lokale bevolking noemt de kerk ook wel de Kerk van de Kloosterbroeders. Oorspronkelijk is de kerk in Romeinse stijl gebouwd, maar na de nodige reconstructies over de verloop van tijd heeft het zijn huidige barokke karakter gekregen. Bijzonder aan deze kerk is het feit dat het tot 1564 zowel door katholieken als protestanten werd gebruikt.

Kiskunsági Nemzeti Park (Kecskemét)

Kiskunsági Nemzeti Park
Kiskunsági Nemzeti Park

In de buurt van het Hongaarse Kecskemét ligt het Nationaal Park Kiskunság. Het park is een van de tien nationale parken van het land en is het op een na grootste natuurpark in Hongarije. Dit grote natuurpark heeft een totale oppervlakte van ongeveer 567 km², waar je een zeer divers aanbod aan flora en fauna vindt. Het park bestaat uit zeven delen. Het deel Bugac-poesta is het meest geliefde deel. Kiskunsági Nemzeti Park heeft een gevarieerd landschap met veel zand en graspoesta's. Dit is een steppelandschap met een hoog grondwaterpeil. Een poesta is typisch voor de Grote Hongaarse Laagvlaktes. Verder kent het park een verscheidenheid aan moerasgebieden, rietvelden en bossen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Hongarije bekijken.

Geschiedenis

Al 3000 jaar v.Chr. werd deze omgeving bewoond. De stad heeft nooit muren of een burcht gehad om zich te beschermen, mogelijk door het moerassige land. Onder de Turken bleef de stad tamelijk zelfstandig met een schatplichtig zelfbestuur.

Heb je interesse in een reis naar Kecskemét? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Kecskemét, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Hongarije? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Kecskemét