Kecskemét

Kecskemét is een stad in het midden van Hongarije, ongeveer halverwege Boedapest en Szeged op de Grote Hongaarse Laagvlakte. Kecskemét is sinds 1950 de hoofdstad van het comitaat Bács-Kiskun. Kecskemét ligt in een belangrijk fruitteeltgebied en is bekend om zijn abrikozenbrandewijn. Daarnaast is de stad bekend als de geboorteplaats van de componist Zoltán Kodály, naar wie in Kecskemét een belangrijk muziekpedagogisch instituut en een 2-jaarlijks muziekfestival zijn genoemd. Centraal in de stad ligt het imposante Kossuth-plein met brede wandelboulevards en tal van bekende gebouwen, zoals het gemeentehuis met de geglazuurde dakpannen, de mooie bloemfiguren en de prachtige secco’s in de feestzaal.

Heb je weinig kennis van Hongarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kecskemét
Plaatsen in de buurt van Kecskemét (Hongarije) :
 • Szeged (80 km)
 • Boedapest (82 km)
 • Eger (122 km)
 • Esztergom (122 km)
 • Siófok (124 km)
 • Tihany (137 km)
 • Balatonfüred (138 km)
 • Balatonmeer (145 km)
 • Pécs (145 km)
 • Miskolc (157 km)
 • Ervaringen

  op 8 januari 2012 plaats: Kecskemét, reisperiode: januari 2012

  Het centrale plein van Kecskemét is erg mooi met de voormalige synagoge, 3 kerken, het stadhuis, de schouwburg en het ornamentenpaleis. Verder heeft Kecskemét niet erg veel te bieden, het is een wat slaperig provinciestadje. De ligging maakt het echter toch tot een goede toeristische bestemming: het ligt dichtbij Budapest en de poesta, allebei een must see in Hongarije. Ook Szeged is goed te bereiken vanuit Kecskemét, ook een bezienswaardige stad.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 3
  • Cultuur 6
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 6
  • Inwoners 8
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kecskemét

  Cifrapalota (Kecskemét)

  Cifrapalota
  Cifrapalota
  Kaart met locatie Cifrapalota

  In Kecskemét staat het Cifrapalota, het Cifra-paleis. Dit is een bouwwerk is bijzonder dankzij haar architectuur. Het exterieur van het gebouw is namelijk voorzien van kleurrijke bloemmotieven. Onder andere dit karakteristieke motief maakt het gebouw een juweeltje van de Hongaarse Jugendstil. Daarnaast wordt het bouwwerk ook wel het meesterwerk van de Art Nouveau gezien, dankzij haar “golvende” muren. In het Cifrapalota is het Kecskemét Art Gallery gevestigd.

  Franciscaanse kerk (Kecskemét)

  Franciscaanse kerk
  Franciscaanse kerk
  Kaart met locatie Franciscaanse kerk

  Tegenover het stadhuis van Kecskemét staat het oudste architectonische reliek van de stad, namelijk de Franciscaanse kerk. De kerk werd in de 14e eeuw gebouwd en is hiermee ruim zeshonderd jaar oud. De lokale bevolking noemt de kerk ook wel de Kerk van de Kloosterbroeders. Oorspronkelijk is de kerk in Romeinse stijl gebouwd, maar na de nodige reconstructies over de verloop van tijd heeft het zijn huidige barokke karakter gekregen. Bijzonder aan deze kerk is het feit dat het tot 1564 zowel door katholieken als protestanten werd gebruikt.

  Kiskunsági Nemzeti Park (Kecskemét)

  Kiskunsági Nemzeti Park
  Kiskunsági Nemzeti Park
  Kaart met locatie Kiskunsági Nemzeti Park

  In de buurt van het Hongaarse Kecskemét ligt het Nationaal Park Kiskunság. Het park is een van de tien nationale parken van het land en is het op een na grootste natuurpark in Hongarije. Dit grote natuurpark heeft een totale oppervlakte van ongeveer 567 km², waar je een zeer divers aanbod aan flora en fauna vindt. Het park bestaat uit zeven delen. Het deel Bugac-poesta is het meest geliefde deel. Kiskunsági Nemzeti Park heeft een gevarieerd landschap met veel zand en graspoesta's. Dit is een steppelandschap met een hoog grondwaterpeil. Een poesta is typisch voor de Grote Hongaarse Laagvlaktes. Verder kent het park een verscheidenheid aan moerasgebieden, rietvelden en bossen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Hongarije bekijken.

  Geschiedenis

  Al 3000 jaar v.Chr. werd deze omgeving bewoond. De stad heeft nooit muren of een burcht gehad om zich te beschermen, mogelijk door het moerassige land. Onder de Turken bleef de stad tamelijk zelfstandig met een schatplichtig zelfbestuur.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kecskemét