Embu

Embu is een vriendelijk provincieplaatsje en ligt op zo’n 120 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Nairobi, in het midden van Kenia. Hoewel het de hoofdstad van de Keniaanse provincie Mashariki/Eastern en het gelijknamige district Embu is en de stad wordt gerekend tot het handelscentrum van Oost-Kenia, is het geen stad in de zin van het woord, want het heeft geen echte kern. Embu heeft zijn naam gekregen van de bevolkingsgroep die in dit deel van Kenia leeft en dat haar belangrijkste vestigingsplaats ook de naam van het volk gaf. Embu staat voornamelijk bekend om de vele Jacarandabomen die overal in het plaatsje staan. Tijdens hun bloeitijd toveren ze de stad om in een paarse bloemenzee en na de regentijd, die meestal plaatsvindt in de maanden oktober en november, verliezen ze dan uiteindelijk hun bladeren.

Heb je weinig kennis van Kenia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Embu
Plaatsen in de buurt van Embu (Kenia) :
 • Nyeri (58 km)
 • Nairobi (109 km)
 • Malindi (419 km)
 • Mombasa (462 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Embu

  Bergbeklimmen van de Mount Kenya (Embu)

  Bergbeklimmen van de Mount Kenya
  Bergbeklimmen van de Mount Kenya
  Kaart met locatie Bergbeklimmen van de Mount Kenya

  Embu is de belangrijkste uitvalsbasis om de Mount Kenya, de hoogste berg van Kenia, te beklimmen. Dit natuurwonder staat zowel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als op de UNESCO lijst van natuurparken en dat is maar voor weinig plekken ter wereld weggelegd. Tijdens de wandeling naar de besneeuwde top van de berg, kun je genieten van de meest spectaculaire uitzichten over het landschap van Kenia.

  Kathedralen Embu (Embu)

  In Embu liggen vele verschillende grote christelijke kerken waaraan je een bezoek kunt brengen. Een daarvan is de St. Paul’s Cathedral in het noorden van de stad, die onderdeel uitmaakt van de Anglican Church of Kenya (ACK). Daarnaast kun je in Embu een van de grootste kerken in Afrika bezichtigen, namelijk de Diocese of Mount Kenia East. Deze kerk is zeer bewonderenswaardig, omdat het een zeer uniek Afrikaans geïnspireerd ontwerp heeft.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Kenia bekijken.

  Vervoer

  Net zoals bijna ieder ander dorp in Kenia is Embu ook per vliegtuig bereikbaar. Iets ten zuidoosten van de stad ligt namelijk een kleine landingsstrook waarop kleine vliegtuigjes kunnen landen. Omdat het netwerk van busverbindingen in Kenia opmerkelijk goed is, is reizen per grote bus of kleinere taxibusjes ook een goede optie om andere, zowel grote als kleinere, plaatsen in het land te bereiken.

  Geschiedenis

  In 1906 werd de stad gesticht door Britse kolonisten. Zo rond 1930 werden er in Embu verschillende scholen gebouwd en tegenwoordig kent de stad nog steeds veel onderwijsinstellingen en opleidingsinstituten. Verder zijn in deze provinciehoofdstad veel provinciekantoren gevestigd en bovendien heeft Embu de beschikking over een ziekenhuis. Heden ten dage is Embu vooral het middelpunt van vele agrarische activiteiten en wordt er in de stad onder andere schoeisel en kleding gefabriceerd.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Embu