Nyeri

Nyeri ligt in de provincie Kati, helemaal in het zuiden van Kenia. Rondom Nyeri vind je Mount Kenya en Aberdare National Park. In Nyeri valt statistisch gezien veel regen, dit is goed voor de vruchtbaarheid van het land en dus voor de landbouw. Hier leven de mensen dan ook van. Er wordt voornamelijk mais, thee en koffie verbouwd. Zo komt de Nyeri Hill koffie hier vandaan. Op de Nyeri Hill farm verbouwen ze sinds 1914 al koffie. De boerderij zelf bestaat als sinds 1890. Op een land van 344 hectare wordt koffie en thee verbouwd, daarnaast is er ook een speciaal gedeelte voor fruitsoorten en groenten. De grond bij de farm is van vruchtbaar vulkanisch klei, wat ervoor zorgt dat het verbouwen van koffie hier perfect kan.

Heb je weinig kennis van Kenia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nyeri
Plaatsen in de buurt van Nyeri (Kenia) :
 • Embu (58 km)
 • Nairobi (96 km)
 • Malindi (468 km)
 • Mombasa (504 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nyeri

  Aberdare National Park (Nyeri)

  Aberdare National Park
  Aberdare National Park
  Kaart met locatie Aberdare National Park

  Het Aberdare National Park ligt in centraal Kenia op een hoogte tussen de 1.829 en 4.000 meter. In het park vind je vooral bosgebieden met bamboe eromheen, moerasgebieden, diepe V-vormige valleien en mooie watervallen en rivieren. In sommige stukken van de valleien zijn zelfs nog stukken ongerept regenwoud. In het park zijn onder andere de bongo, elandantilope, bavianen, hyena's, luipaarden, leeuwen, buffels, zwarte rinho's en olifanten te zien. Daarnaast zijn er meer dan 250 vogelsoorten en zitten liefhebbers van roofvogels hier zeker goed.

  Mount Kenya (Nyeri)

  Mount Kenya
  Mount Kenya
  Kaart met locatie Mount Kenya

  De meest imposante bezienswaardigheid rondom Nyeri is Mount Kenya. Ongeveer 20 kilometer vanaf de stad ligt daarnaast ook Mount Kenya National Park. Mount Kenya is een uitgedoofde vulkaan en ligt strategisch op de evenaar. De berg heeft twee belangrijke pieken, de Batian van 5.200 meter hoog en de Nelion van 5.188 meter hoog. Het is de hoogste berg van Kenia en de twee na hoogste van Afrika. De toppen van de pieken zijn vaak besneeuwd. In het nationaal park zijn acht verschillende bostypen te vinden. Ook leven er veel dieren in het park als een gigantisch bosvarken, olifanten, zwarte luipaarden, bongo's, mol-ratten en meer dan 130 soorten vogels. In het park worden verschillende activiteiten uitgevoerd als game drives, natuurwandelingen, het beklimmen van bergen, wild bekijken en kamperen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Kenia bekijken.

  Vervoer

  Het dichtstbijzijnde vliegveld is Nyeri Airport. Dit is een paar kilometers van Nyeri af. Daarnaast heeft Nyeri een treinstation op het spoort van Nairobi naar Nanyuki. Bussen zijn er in deze stad ook, ze vertrekken allemaal vanaf de matatuplaats. Dit is een verzamelplaats voor het lokale vervoer in de stad.

  Geschiedenis

  In 1902 marcheerden de Britten het gebied van Nyeri in met een sterke militaire kolonie. Dit met grote weerstand van de lokale stam de Kikuyu. De strijd was echter snel voor bij toen de Kikuyu toegaf en de Britten het gebied in handen namen. Op 18 december 1902 werd Nyeri opgericht. Kort na de oprichting migreerden een groep Europese kolonisten en missionarissen en Indiase handelaars naar het gebied. De stad werd al snel een handelscentrum voor de blanke kolonist. Boeren produceerden er tarwe en koffie en verzorgden het vee.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Nyeri