Gradac

Kustlijn Gradac, Kroatie
Kustlijn Gradac, Kroatie

Gradac ligt in het zuiden van Kroatië. De omgeving van Gradac wordt overheerst door geurende dennenbossen, olijfgaarden en prachtige kiezelstranden. De stad is de zuidelijkst gelegen plaats aan de 60 kilometer lange Makarska Rivièra. Gradac heeft een rijk nachtleven. In het stadje vind je veel cafés en discotheken die tot in de late uurtjes open zijn. De zuidelijke haven is Gornja Vala, met één van de mooiste en grootste witte kiezelstenenstrand van de Markaska Riviera. De haven is aan alle kanten beschermd; de kleine jachten kunnen aan de binnenkant van de golfbreker worden aangelegd en de grotere jachten zijn gedokt in het zuiden van de haven van Cove Bosac. Gradac heeft het langste strand van het oostelijk Adriatisch zeegebied.

Aanbieders van vakanties naar Gradac
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
TUI (allround) Klik

Landkaart Gradac
Plaatsen in de buurt van Gradac:
 • Makarska (34 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Gradac

  Biokovo gebergte (Gradac)

  Biokovo gebergte
  Biokovo gebergte

  In de buurt van Gradac is het Biokovo gebergte een van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden. Het Biokovo gebergte is een beschermd natuurgebied waar je prachtige wandelingen kan maken. Het natuurpark is eveneens met de auto toegankelijk. Er is een achttien kilometer lange tolweg die naar de hoogste top van het Biokovo gebergte, de Sveti Jure, leidt. Dit is de hoogstgelegen weg van het land.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van KroatiŽ bekijken.

  Vervoer

  De dichtstbijzijnde internationale luchthaven bij Gradac is Split Airport. Deze luchthaven is te bereiken met onder andere KLM, Transavia en easyJet. De luchthaven ligt ongeveer 159 kilometer van Gradac af. Met de auto ben je hier in ongeveer een uur en een kwartier. Het is mogelijk om een auto te huren op de luchthaven. Er bevinden zich namelijk verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld. Je kunt ter plaatse een auto huren, maar je kunt er ook voor kiezen om van te voren een auto te huren. Wanneer je hiervoor kiest kun je profiteren van de online aanbiedingen en weet je zeker dat er een auto voor je klaarstaat.

  Over het algemeen is het openbaar vervoer in Kroatië goed geregeld. Bijna ieder plaatsje is te bereiken per bus en het is ook nog eens een goedkoop vervoersmiddel. Daarnaast rijden er ook treinen in Kroatië. Ook dit is erg goedkoop, maar deze rijden alleen tussen de grotere steden in het land.

  Geschiedenis

  In de oudheid werd Gradac al bewoond, maar in 1649 werd het pas voor de eerste keer een stedelijke nederzetting genoemd. In de stad vind je vele archeologische vondsten. Je vindt dingen terug uit de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen tot aan het heden. De naam Gradac komt van het fort (grad) dat werd gebouwd in de 17e eeuw als verdediging tegen de Turken.

  Heb je interesse in een reis naar Gradac? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Gradac, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar KroatiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen