Curepipe

Bergen Trois Mamelles in Curepipe
Bergen Trois Mamelles in Curepipe

Curipepe ligt in het midden van Mauritius, op 18 kilometer afstand van Port Louis. Mauritius heeft een bergachtig landschap en Curipepe is een van de steden die in het berggebied ligt, op een plateau dat gemiddeld 545 meter hoog is. Dit heeft grote invloed op het weer en mogelijkheden in de stad. Hoewel het er koeler en natter is dan in andere plekken op Mauritius is Curipepe nog steeds een leuke stad om te bezoeken.

In Curipepe wonen 85.000 inwoners, wat het de tweede stad van Mauritius maakt. Het is dus van grote residentiële waarde voor het land. Daarom was het ook de eerste stad die over elektriciteit beschikte en de plaats waar de ontwikkelingen vooruit lopen op de rest van het land. Hieraan heeft de stad de bijnaam van 'lichtstad' te danken. Er staan mooie villa's en er is een Frans lyceum. Daarnaast kun je er goed winkelen en is het een gezellige stad. 's Avonds zijn de pleintjes met restaurantjes en barretjes een gezellige bedoeling in Curipepe.

De natuur in de stad en in de omgeving is zeer bijzonder. In de botanische tuin die midden in de stad ligt is een van de zeldzaamste bomen ter wereld te vinden. Deze speciale Hyophorbe amaricaulis is een palmboom die alleen op Mauritius groeit. De boom die in de botanische tuin staat is het enige nog bekende exemplaar ter wereld. De omgeving van Curipepe is ook bijzonder. Het grootste stuwmeer van het land ligt pal naast het plateau waarop de stad is gebouwd. Aan de andere kant kijk je uit op de Trou-aux-Cerfs vulkaankrater.

Curepipe werd in 1860 gesticht door Franse kolonisten. Toen er een malaria epidemie opkwam vluchtten veel van de Fransen naar Curepipe, waardoor de plaats snel uitgroeide tot een van de grootste steden van Mauritius. Hoe de naam van de stad is ontstaan is niet duidelijk. Er zijn twee bekende verklaringen, maar men weet niet welke nou echt waar is. Het eerste verhaal stelt dat de naam uit het Frans 'curer sa pipe' voortkomt. Dit betekent het bijvullen van je pijp, wat de reizigers die van de ene kant van Mauritius naar de andere kant reisden deden in Curepipe. De andere verklaring is dat de plaats werd vernoemd naar een Franse landheer uit de 18e eeuw.

Chantal 'Bij Reisgraag organiseer ik alle reizen naar Mauritius. Bij iedere aanvraag kijk ik naar de wensen van de klant en maak dan een passend reisvoorstel. Tijdens en ook na de reis ontzorg ik de klanten zodat het een onvergetelijke ervaring is.', Chantal - reisexpert Mauritius gratis reisvoorstel >>

Landkaart Curepipe
Plaatsen in de buurt van Curepipe (Mauritius) :
 • Flic en Flac (12 km)
 • Port Louis (12 km)
 • Tamarin (14 km)
 • Bois cheri (18 km)
 • Chamarel (20 km)
 • Balaclava (21 km)
 • La Gaulette (22 km)
 • Pointe aux piments (23 km)
 • Pointe aux biches (25 km)
 • Bel Ombre (26 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Curepipe

  Botanische tuin (Curepipe)

  Botanische tuin
  Botanische tuin
  Kaart met locatie Botanische tuin

  De botanische tuin van Curepipe bevindt zich aan de westkant van de stad. In deze tuin staat onder andere de zeldzaamste palm ter wereld: de Hyophorbe amaricaulis. Eventueel kan een bezoek aan de tuin gecombineerd worden met een bezoek aan de inactieve vulkaan Trou aux Cerfs.

  Les 7 Cascades (Curepipe)

  Les 7 Cascades
  Les 7 Cascades
  Kaart met locatie Les 7 Cascades

  De 7 watervallen is de letterlijke betekenis van 'Les 7 Cascades'. Deze watervallen staan ook bekend onder de naam Tamarin Falls. In dit gebied vind je, zoals de naam al doet vermoeden, 7 watervallen. Het is een prachtig gebied om te wandelen. Op de tocht kom je langs de watervallen maar krijg je ook geweldige uitzichten voorgeschoteld. De 7 watervallen liggen onder elkaar in een vallei die loopt tussen Curepipe en Black River Gorges.

  Trou aux Cerfs (Curepipe)

  Trou aux Cerfs
  Trou aux Cerfs
  Kaart met locatie Trou aux Cerfs

  Trou aux Cerfs is een vulkaankrater, gelegen tussen Curepipe en Floreal. De krater is ongeveer 300 meter in doorsnede en 100 meter diep. De vulkaan is slechts vijftien minuten lopen vanuit het centrum van Curepipe en wanneer je toch liever met de auto gaat kun je naar boven via een geasfalteerde weg. Langs de kraterrand bevindt zich een pad, van waaruit je een 360 graden uitzicht hebt over de bergtoppen, glooiende suikerrietvelden en in de verte Port Louis. Het kost een half uur om de hele krater rond te lopen en er is ook een mogelijkheid om langs de kraterwand af te dalen naar de groene wildernis beneden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mauritius bekijken.

  Vervoer

  Er is één internationale luchthaven op Mauritius. Vanaf het vliegveld dat in het zuiden van Mauritius ligt duurt het ongeveer een half uur om naar Curepipe te rijden met de taxi. Het is wel voordeliger om met de bus te reizen. Curepipe is een van de plaatsen waar de bussen vanaf het vliegveld direct naartoe rijden. In Curepipe stappen veel mensen vervolgens weer over om naar omliggende plaatsen te gaan waar geen directe verbinding mee is.

  De bussen naar Curepipe rijden minimaal één keer per uur, dus je hoeft er nooit lang op te wachten. De bussen vanuit Curepipe naar de omliggende plaatsen rijden minder frequent. De busreis zelf is redelijk comfortabel, maar tijdens de spits kun je het beter vermijden. Tussen 7 en 9 uur 's ochtends en tussen 16 en 19 uur 's middags zijn de bussen erg druk en duurt de reis soms twee keer zo lang.

  Weer

  Curepipe is de natste en koudste stad van Mauritius. Het land staat bekend om het gematigde klimaat, maar het hooggelegen Curepipe is een uitzondering hierop. Met name in december tot en met april zijn er veel regenbuien, maar ook in de drogere maanden valt er in vergelijking met andere plaatsen nog steeds veel regen. De temperaturen zijn daarentegen wel altijd aangenaam en schommelen tussen de 22℃ en 28℃.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Curepipe