Jalapa

Jalapa ligt aan de oostkust van Mexico. Jalapa wordt ook wel geschreven als Xalapa. Het is de hoofdstad van de Mexicaanse deelstaat Veracruz. Jalapa is bekend als het 'Athene van Veracruz'. Dit komt door de 3 universiteiten en haar sterke culturele invloed. Jalapa is tevens een bisschopszetel. De stad is gelegen nabij de oostelijke hellingen van de Cofre de la Perote, waardoor de stad zich op geaccidenteerd terrein bevindt. Volgens de folklore was Jalapa tijdens de koloniale periode de woonplaats van Florecita, die de mooiste vrouw op de wereld zou zijn geweest. Bekender zijn echter de Jalapeñopepers, die naar deze stad zijn genoemd.

Kim 'Denk je aan Mexico dan denk je aan het land van de sombrero's, tequila, taco's, maya's en vrolijke muziek. Ik heb zelf het schiereiland Yucatán bezocht. Vanuit ons hotel in Playa del Carmen hebben wij het bounty eiland Isla Holbox bezocht, een heerlijk eiland om een dagje of een weekend te relaxen. Auto's zul je hier niet tegen komen. Zelfs de taxi is een golfkar. Een bezoek aan Mexico is niet compleet als je niet een van de Maya ruins bezocht hebt. Chichén Itzá is de allermooiste en is 1 van de 7 wereldwonderen. Ook een bezoekje aan een van de cenote kan niet ontbreken. Wij hebben deze gecombineerd met een bezoek aan een authentiek maya dorpje. De combinatie van natuur en cultuur heeft mij onwijs verrast. Wat een veelzijdige bestemming is dit. Ik kom zeker nog een keer terug!', Kim - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Landkaart Jalapa
Plaatsen in de buurt van Jalapa (Mexico) :
 • Palenque (90 km)
 • Ixtapa (103 km)
 • San Cristóbal de las Casas (112 km)
 • Oaxaca (366 km)
 • Mérida (492 km)
 • Chichén Itzá (553 km)
 • Valladolid (586 km)
 • Tulúm (626 km)
 • Akumal (652 km)
 • Teotihuacán (674 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Jalapa

  Antropologisch Museum (Jalapa)

  Het Antropologisch Museum van Jalapa, waarin zich verschillende topstukken uit het precolumbiaanse verleden van de staat bevinden, geldt als een van de betere musea van het land. Het museum staat in een park buiten het centrum van de stad en telt drie patio's en zes zalen. In 1940 werd het Antropologisch Museum geopend door José García Payón. Tegenwoordig is het onderdeel van de Veracruzaanse Universiteit.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Geschiedenis

  Jalapa werd voor het eerst bewoond door de Totonaken. Het bestond oorspronkelijk uit 4 dorpen, die aaneen zijn gegroeid. In de tweede helft van de 15e eeuw werd Jalapa veroverd door de Azteken.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Jalapa