Oaxaca

Archeologische site Monte Alban
Archeologische site Monte Alban

Oaxaca ligt op 1500 m hoogte in de Vallei van Oaxaca in de Zuidelijke Sierra Madre. Oaxaca is de hoofdstad en tevens de belangrijkste stad van de staat Oaxaca in het zuiden van Mexico. De volledige naam is Oaxaca de Juárez. De binnenstad staat op de lijst van werelderfgoed van de UNESCO. Het stadsbeeld wordt bepaald door het kenmerkende schaakbordpatroon en door de koloniale architectuur uit de 16e tot 18e eeuw. De ligging van de stad in een aardbevingsgevoelig gebied heeft geleid tot een bouwwijze met lage, stevige muren. Chocolade is een van de specialiteiten uit de streek.

Astrid 'Yucatan is het schiereiland in het oosten van Mexico. Ga jij graag naar een bestemming met een aangename temperatuur, houd je van zon, zee en strand of vind je duiken erg leuk? Dan is Yucatan een uitstekende vakantie bestemming. Naast het relaxen kun je er ook erg veel leuke dingen ondernemen. Zo heb ik de tempels van Tulum bezocht, heb ik gesnorkeld met schilpadden, ben ik een dagje naar het eiland Cozumel geweest om te snorkelen en heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar verschillende cenotes in de omgeving. Kortom, een fantastische plek waar je een mooie afwisseling kunt maken in relaxen en cultuur.á', Astrid - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Landkaart Oaxaca
Plaatsen in de buurt van Oaxaca:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Oaxaca

Het klooster van Santo Domingo de Guzmßn (Oaxaca)

Het klooster van Santo Domingo de Guzmán werd gebouwd vanaf 1570. Er is nu een museum ondergebracht met onder meer kunstschatten uit Monte Albán. De kloosterkerk heeft een weelderig versierd barok-interieur en in de tuin staat een grote verzameling aan allerlei soorten cactussen. Wanneer je van archeologie, geschiedenis en kunst houdt, dan is het oude klooster van Santo Domingo de Guzmán zeker een bezoek waard.

Templo de Santo Domingo de Guzman (Oaxaca)

Templo de Santo Domingo de Guzman
Templo de Santo Domingo de Guzman

De Templo de Santo Domingo de Guzman is een 16e-eeuwse kerk met een rijk beschilderd interieur. Zoals de naam doet vermoeden hoorden zowel de kerk als het klooster bij de Dominicaanse orde. Het klooster was actief van 1608 tot 1857, daarna werden de gebouwen gebruikt als militaire basis. De kerk werd opnieuw als religieus oord gebruikt en compleet gerenoveerd vanaf 1938. Het interieur is gedecoreerd met meer dan 60.000 gouden schilderingen.


Zˇcalo (Oaxaca)

Het centrale plein van Oaxaca is Zócalo. Aan dit plein staan beroemde gebouwen, zoals de kathedraal en het gouverneurspaleis. Officieel heet het plein Plaza de la Constitucion, maar vaak wordt het kortweg Zócalo genoemd. Op dit plein vind je naast heel veel bomen ook veel restaurants en cafés. De levendige sfeer op het plein is een ware belevenis, zowel voor toeristen als voor locals en muzikanten. 's Avonds kun je er ook concerten bijwonen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

Geschiedenis

De stad werd in 1532 als Antequera de Oaxaca door de Spanjaarden gesticht op de plaats van de Azteekse plaats Huaxyácac. Zij kreeg haar huidige naam ter ere van de Mexicaanse president Benito Juárez, die in de buurt van deze stad geboren is. In de 18e eeuw groeide de stad uit tot mogelijk de derde grootste stad in Nieuw Spanje, dankzij de productie van karmijn, een rode kleurstof, gewonnen uit de Cochenilleluis. De stad had zwaar te lijden onder aardbevingen in 1854 en 1931. De laatste grote aardbeving vond plaats in 1999.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Oaxaca? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Oaxaca, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Mexico? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Oaxaca