San Cristóbal de las Casas

Kathedraal San Cristobal de las Casas
Kathedraal San Cristobal de las Casas

San Cristóbal de las Casas ligt in de deelstaat Chiapas, in het zuiden van Mexico. San Cristóbal de las Casas is de hoofdstad van de gelijknamige gemeente San Cristóbal de las Casas. De stad is bekend vanwege de prachtige, koloniale architectuur. San Cristóbal de las Casas ligt op 2100 m hoogte en er heerst een aangenaam klimaat.

Astrid 'Yucatan is het schiereiland in het oosten van Mexico. Ga jij graag naar een bestemming met een aangename temperatuur, houd je van zon, zee en strand of vind je duiken erg leuk? Dan is Yucatan een uitstekende vakantie bestemming. Naast het relaxen kun je er ook erg veel leuke dingen ondernemen. Zo heb ik de tempels van Tulum bezocht, heb ik gesnorkeld met schilpadden, ben ik een dagje naar het eiland Cozumel geweest om te snorkelen en heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar verschillende cenotes in de omgeving. Kortom, een fantastische plek waar je een mooie afwisseling kunt maken in relaxen en cultuur. ', Astrid - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Landkaart San Cristóbal de las Casas
Plaatsen in de buurt van San Cristóbal de las Casas:
 • Ixtapa (29 km)
 • Ervaringen

  Vanhoecke Martine op 9 december 2016 plaats: San Cristóbal de las Casas, reisperiode: november 2016

  Cultureel erg boeiend, je persoonlijke indrukken blijf je koesteren. Kleuren van deze prachtige natuur zijn onuitwisbaar. Afwisseling bij logementen waren uitnodigend, en zeer gastvriendelijke. Elke ontmoeting maakte mij oprecht gelukkig. Dank voor deze super mooie reis.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 10
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van San Cristóbal de las Casas

  Historisch centrum (San Cristóbal de las Casas)

  Historisch centrum
  Historisch centrum

  Het historische centrum van San Cristóbal de las Casas wordt soms zelfs het mooiste historische centrum van Mexico genoemd. De koloniale gebouwen, parken en traditionele kiosken zorgen voor een relaxte sfeer. Op elke straat zie je een andere kledingstijl en gezichtskleur. Een hoogtepunt van de koloniale gebouwen zijn het Hotel Santa Clara en de kleurrijke kathedraal. Wanneer je aan dit plein op een bankje gaat zitten krijg je een goed beeld van het dagelijkse leven in San Cristóbal de las Casas: de schoenpoetsers en frisdrankverkopers leven van de toeristen.

  Paardrijden (San Cristóbal de las Casas)

  Paardrijden
  Paardrijden

  In de omgeving kun je mooie paardrijtochten maken. Zo kun je bijvoorbeeld naar de inheemse bergdorpjes rijden, waar je meer te weten kan komen over de traditionele Mayawereld. San Juan de Chamula is een voorbeeld van zo'n dorpje, waar je een bijzondere vermenging ziet tussen het inheemse en katholieke geloof. Een leuk detail is dat de inheemse bevolking gelooft dat je er met een flinke boer voor kunt zorgen dat de boze geesten verdwijnen.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Geschiedenis

  De stad werd in 1528 gesticht door Diego de Mazariegos. Hij noemde de stad Ciudad Real. Na de onafhankelijkheid van Mexico kreeg de stad haar huidige naam. De stad is vernoemd naar Bartolomé de las Casas, geestelijke en voorvechter van rechten voor de indiaanse bevolking.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Heb je interesse in een reis naar San Cristóbal de las Casas? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar San Cristóbal de las Casas, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Mexico? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar San Cristóbal de las Casas