Ixtapa

Mooi plaatje van Ixtapa
Mooi plaatje van Ixtapa

Ixtapa ligt aan de Grote Oceaan, in het zuidwesten van Mexico. De stad is een populaire badplaats in de deelstaat Guerrero door zijn prachtige witte, lange stranden en het heerlijke weer.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Playa del Carmen gratis reisvoorstel >>

Landkaart Ixtapa
Plaatsen in de buurt van Ixtapa (Mexico) :
 • San Cristóbal de las Casas (29 km)
 • Jalapa (103 km)
 • Palenque (126 km)
 • Oaxaca (354 km)
 • Mérida (577 km)
 • Chichén Itzá (627 km)
 • Valladolid (657 km)
 • Tulúm (687 km)
 • Teotihuacán (707 km)
 • Akumal (714 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ixtapa

  Campo de Golf Ixtapa (Ixtapa)

  Campo de Golf Ixtapa
  Campo de Golf Ixtapa
  Kaart met locatie Campo de Golf Ixtapa

  In Ixtapa zijn mooie golfbanen te vinden, die zeer populair zijn onder de toeristen. De eerste golfbaan is Campo de Golf Ixtapa. Het is een van de beste golfbanen in Mexico en heeft 18 holes. Dit zorgt ervoor dat het een zeer divers assortiment aan banen heeft en er genoeg uitdagingen zijn. Dit varieert van golfen door de lagunes tot aan beboste heuveltoppen. Ook is er een groot clubhuis met een zwembad, restaurant, bar en vijf verlichte tennisbanen aanwezig.

  Isla Ixtapa (Ixtapa)

  Isla Ixtapa
  Isla Ixtapa
  Kaart met locatie Isla Ixtapa

  In de buurt van Ixtapa ligt het eiland Isla Ixtapa, wat toegankelijk is per watertaxi. Hierbij maak je een rondvaart en vertrekt vanaf Playa Linda. Het eilandje staat vol met restaurants en ook komen er erg veel watersporters op af, maar toch is het zeker aan te raden als je van snorkelen houdt. Als je geluk hebt zie je op het eiland een van de kleine herten die op het eiland leven.

  Marina Ixtapa Golf Club (Ixtapa)

  Marina Ixtapa Golf Club
  Marina Ixtapa Golf Club
  Kaart met locatie Marina Ixtapa Golf Club

  De tweede golfbaan van Ixtapa is Marina Ixtapa Golf Club. Dit is de nieuwste baan in Ixtapa en heeft wederom 18 holes. Ook dit wordt gezien als een van de beste banen in Mexico. Het park heeft een aantal zoutwaterinhammen waar je leuk op kunt varen en dit zorgt ook voor water in het spel, op 13 van de 18 holes. Dit ziet er prachtig uit! Ook deze golfclub heeft een clubhuis met twee tennisbanen, een restaurant, bar en een zwembad.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  Ixtapa heeft een eigen vliegveld, Ixtapa-Zihuatanejo International Airport. Vanaf Mexico-stad gaan er verschillende vluchten naar Ixtapa. Ook kan de stad bereikt worden door middel van de bus of met je eigen auto. De snelwegen zijn redelijk goed in Mexico. De wegen zijn meestal geasfalteerd en bestaan vaak uit twee rijbanen. De drukte op de wegen valt ook erg mee, zeker op de tolwegen is het altijd erg rustig.

  Geschiedenis

  Tot de jaren `70 van de vorige eeuw was Ixtapa niet meer dan kleine plaats omgeven door oerwoud. Ixtapa werd een door de overheid gepland toeristisch resort. In 1968 creëerde de Bank van Mexico namelijk een speciaal fonds voor het creëren van nieuwe toeristische bestemming aan de kust van het land. In 1970 werd gestart met het bouwen van de toeristische plaats. Ixtapa is ooit een kokosnootplantage en een mangrove estuarium geweest.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Ixtapa