Taxco

Zilverstad Taxco met de witte huizen
Zilverstad Taxco met de witte huizen

Taxco is een kleine stad in het zuiden van Mexico, in de staat Guerrero. De stad wordt sterk geassocieerd met zilver, niet alleen het winnen van zilver in de mijnen, maar ook het verwerken ervan in juwelen, zilverwerk en andere dingen. De volledige naam van Taxco is Taxco de Alarcón, maar meestal wordt enkel Taxco gebruikt om de stad aan te duiden. Er wonen ongeveer 51.000 mensen in de stad die is gelegen in de bergen van Guerrero. Taxco ligt tussen Mexico-stad en Acapulco en is een pittoreske stad met witte huizen met rode daken, geplaveide straatjes en de indrukwekkende Santa Prisca kathedraal. De reputatie van 'zilverstad' samen met het koloniale uiterlijk zorgen ervoor dat Taxco een populaire toeristische bestemming is.

Astrid 'Yucatan is het schiereiland in het oosten van Mexico. Ga jij graag naar een bestemming met een aangename temperatuur, houd je van zon, zee en strand of vind je duiken erg leuk? Dan is Yucatan een uitstekende vakantie bestemming. Naast het relaxen kun je er ook erg veel leuke dingen ondernemen. Zo heb ik de tempels van Tulum bezocht, heb ik gesnorkeld met schilpadden, ben ik een dagje naar het eiland Cozumel geweest om te snorkelen en heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar verschillende cenotes in de omgeving. Kortom, een fantastische plek waar je een mooie afwisseling kunt maken in relaxen en cultuur.á', Astrid - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Landkaart Taxco
Plaatsen in de buurt van Taxco (Mexico) :
 • Mexico-stad (111 km)
 • Teotihuacßn (149 km)
 • Acapulco (192 km)
 • Morelia (208 km)
 • Zihuatanejo (226 km)
 • Guanajuato (322 km)
 • Oaxaca (395 km)
 • Guadalajara (456 km)
 • Manzanillo (495 km)
 • Puerto Vallarta (629 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Taxco

  Teopanzalco (Taxco)

  Teopanzalco
  Teopanzalco
  Kaart met locatie Teopanzalco

  In de buurt van Taxco vind je Teopanzalco. Hier zijn allerlei archeologische opgravingen gedaan die toebehoorden aan de Azteken. Door de groei van de stad Cuernavaca ligt Teopanzalco nu midden in de stad. Dit ziet er erg bijzonder uit, omdat je de oude tempels en gebouwen nu tussen de moderne gebouwen van Cuernavaca ziet staan. De sfeer die hier hangt is dan ook uniek en zeker wanneer je gek bent op geschiedenis is deze opgraving een must see!

  William Spratling Museum (Taxco)

  Midden in de stad, naast Plaza Borda, vind je twee musea: het William Spratling Museum en het Museum of Viceregal Art. Het Spratling Museum bevat 293 archeologische items die onderdeel waren van de persoonlijke collectie van William Spratling. Je vindt er allerlei dingen uit Midden-Amerika waarvan de mooiste stukken een schedel bedekt met jade en een gedenksteen zijn. Het museum of Viceregal Art is gelegen in het 'Humboldt Huis'. Dit gebouw heet zo, omdat de Duitse schrijver Alexander von Humboldt er in 1803 een nacht doorbracht. Het museum bevat kunst en artefacten uit de koloniale periode.

  Zilvermijnen (Taxco)

  Zilvermijnen
  Zilvermijnen
  Kaart met locatie Zilvermijnen

  Taxco staat natuurlijk bekend om het zilver. Er zijn dan ook veel winkeltjes te vinden waar je dit kan kopen. Het is zeker een aanrader om de verschillende dingen te bekijken die van zilver zijn gemaakt. Wil je zien waar deze grondstof vandaan komt? Dan is het aan te raden om de zilvermijnen in de buurt van de stad te bezoeken. Het is indrukwekkend om te zien hoe er in deze mijnen gewerkt werd en wordt.


  Zilverstadje Taxco (Taxco)

  Zilverstadje Taxco
  Zilverstadje Taxco
  Kaart met locatie Zilverstadje Taxco

  Het stadje Taxco is een nationaal monument: oude gebouwen zijn bewaard gebleven en nieuwe moeten in koloniale stijl worden aangelegd. Hoewel de Spanjaarden al eerder zilver hadden gevonden, werd Taxco in het begin van de 19e eeuw letterlijk op de kaart gezet toen de zilveraders werden ontdekt. De volledige naam van Taxco is Taxco de Alarcón, maar meestal wordt alleen Taxco gebruikt om de stad aan te duiden. Taxco ligt tussen Mexico-stad en Acapulco in het zuiden van Mexico.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  Taxco ligt tussen Acapulco en Mexico-stad in. Het dichtstbijzijnde internationale vliegveld is het Benito Juarez International Airport in Mexico-stad. Van hieruit gaan er bussen naar Taxco, ook zou je eventueel met de taxi kunnen gaan. Dit kan echter redelijk prijzig worden. In de stad zelf kun je je goed redden door te lopen; de afstanden zijn niet erg groot. Ook rijden er combi's rond. Dit zijn kleine bussen die je in en rondom de stad kunnen verplaatsen. In de stad rijden tevens taxi's rond die je overal naartoe kunnen brengen. Daarbij zijn er verschillende busdiensten die je naar nabijgelegen, grote plaatsen kunnen brengen.

  Geschiedenis

  Voordat de Spanjaarden arriveerden in Mexico was de inheemse gemeenschap die bekend stond als 'Taxco' niet gelegen op de huidige plek van de stad. De naam verwees naar een dorp ongeveer tien kilometer zuidelijker, een stad die nu Taxco El Viejo (Oud Taxco) heet. De moderne Spaanse stad Taxco werd door Hernán Cortés gesticht in een gebied dat vroeger bekend stond als 'Tetelcingo', door de overvloed aan zilver daar. De mijnbouw begon nog voordat de Spanjaarden er waren. De inheemse volkeren gebruikten de stenen ter decoratie en voor rituele doeleinden. In het midden van de 18e eeuw kwam José de la Borda naar Taxco. Hij begon met het invoeren van de moderne mijnbouw. Tijdens bijna de hele koloniale periode was het gebied dunbevolkt, ook Taxco. Omdat het de enige stad van een redelijk omvang in het gebied was, werd de stad een aantal keer tijdens conflicten ingenomen. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van Mexico werd de stad door Hermenegildo Galeana in 1815 ingenomen. Porfirio Diaz nam in 1865 tijdens de hervormingsoorlogen de stad in en tijdens de Mexicaanse revolutie in 1911 werd de stad door Jesus Moran en Margarito Giles bezet. Tegenwoordig is de stad een kleine toeristische trekpleister.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Interesse in een reis naar Mexico? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   TIP: Ontvang gratis een reischeque
   Onze reizen hebben flexibele voorwaarden

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar Taxco