Taxco

Zilverstad Taxco met de witte huizen
Zilverstad Taxco met de witte huizen

Taxco is een kleine stad in het zuiden van Mexico, in de staat Guerrero. De stad wordt sterk geassocieerd met zilver, niet alleen het winnen van zilver in de mijnen, maar ook het verwerken ervan in juwelen, zilverwerk en andere dingen. De volledige naam van Taxco is Taxco de Alarcón, maar meestal wordt enkel Taxco gebruikt om de stad aan te duiden. Er wonen ongeveer 51.000 mensen in de stad die is gelegen in de bergen van Guerrero. Taxco ligt tussen Mexico-stad en Acapulco en is een pittoreske stad met witte huizen met rode daken, geplaveide straatjes en de indrukwekkende Santa Prisca kathedraal. De reputatie van 'zilverstad' samen met het koloniale uiterlijk zorgen ervoor dat Taxco een populaire toeristische bestemming is.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Mexico? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Iberostar Tucán * * * * *
Yucatán / Playa del Carmen (Riviera Maya)
9,1 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico
Grand Palladium Colonial Resort & Spa * * * * *
Yucatán / Puerto Aventuras (Riviera Maya)
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico
RIU Palace Riviera Maya * * * * *
Yucatán / Playa del Carmen (Riviera Maya)
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico
H10 Ocean Maya Royale (v/h Ocean Maya Royale) * * * * *
Yucatán / Playa del Carmen (Riviera Maya)
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico
Dreams Puerto Aventuras * * * *
Yucatán / Puerto Aventuras (Riviera Maya)
9,0 in reviews

Bekijk alle reizen naar Mexico
Iberostar Selection Paraíso Maya * * * * *
Yucatán / Puerto Morelos (Riviera Maya)
8,9 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Taxco
 • Acapulco (192 km)
 • Akumal (1309 km)
 • Cabo San Lucas (1172 km)
 • Cancún (1375 km)
 • Chichén Itzá (1183 km)
 • Cozumel (1346 km)
 • Guadalajara (456 km)
 • Guanajuato (322 km)
 • Ixtapa (739 km)
 • Jalapa (727 km)
 • Loreto (1462 km)
 • Manzanillo (495 km)
 • Mazatlán (874 km)
 • Mérida (1081 km)
 • Mexico-stad (111 km)
 • Morelia (208 km)
 • Oaxaca (395 km)
 • Palenque (817 km)
 • Playa del Carmen (1336 km)
 • Puerto Vallarta (629 km)
 • San Cristóbal de las Casas (768 km)
 • San José del Cabo (1161 km)
 • Teotihuacán (149 km)
 • Tijuana (2331 km)
 • Tulúm (1289 km)
 • Valladolid (1221 km)
 • Zihuatanejo (226 km)
 • Ervaringen

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Taxco

  Teopanzalco (Taxco)

  Teopanzalco
  Teopanzalco

  In de buurt van Taxco vind je Teopanzalco. Hier zijn allerlei archeologische opgravingen gedaan die toebehoorden aan de Azteken. Door de groei van de stad Cuernavaca ligt Teopanzalco nu midden in de stad. Dit ziet er erg bijzonder uit, omdat je de oude tempels en gebouwen nu tussen de moderne gebouwen van Cuernavaca ziet staan. De sfeer die hier hangt is dan ook uniek en zeker wanneer je gek bent op geschiedenis is deze opgraving een must see!

  William Spratling Museum (Taxco)

  Midden in de stad, naast Plaza Borda, vind je twee musea: het William Spratling Museum en het Museum of Viceregal Art. Het Spratling Museum bevat 293 archeologische items die onderdeel waren van de persoonlijke collectie van William Spratling. Je vindt er allerlei dingen uit Midden-Amerika waarvan de mooiste stukken een schedel bedekt met jade en een gedenksteen zijn. Het museum of Viceregal Art is gelegen in het 'Humboldt Huis'. Dit gebouw heet zo, omdat de Duitse schrijver Alexander von Humboldt er in 1803 een nacht doorbracht. Het museum bevat kunst en artefacten uit de koloniale periode.

  Zilvermijnen (Taxco)

  Zilvermijnen
  Zilvermijnen

  Taxco staat natuurlijk bekend om het zilver. Er zijn dan ook veel winkeltjes te vinden waar je dit kan kopen. Het is zeker een aanrader om de verschillende dingen te bekijken die van zilver zijn gemaakt. Wil je zien waar deze grondstof vandaan komt? Dan is het aan te raden om de zilvermijnen in de buurt van de stad te bezoeken. Het is indrukwekkend om te zien hoe er in deze mijnen gewerkt werd en wordt.


  Zilverstadje Taxco (Taxco)

  Zilverstadje Taxco
  Zilverstadje Taxco

  Het stadje Taxco is een nationaal monument: oude gebouwen zijn bewaard gebleven en nieuwe moeten in koloniale stijl worden aangelegd. Hoewel de Spanjaarden al eerder zilver hadden gevonden, werd Taxco in het begin van de 19e eeuw letterlijk op de kaart gezet toen de zilveraders werden ontdekt. De volledige naam van Taxco is Taxco de Alarcón, maar meestal wordt alleen Taxco gebruikt om de stad aan te duiden. Taxco ligt tussen Mexico-stad en Acapulco in het zuiden van Mexico.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  Taxco ligt tussen Acapulco en Mexico-stad in. Het dichtstbijzijnde internationale vliegveld is het Benito Juarez International Airport in Mexico-stad. Van hieruit gaan er bussen naar Taxco, ook zou je eventueel met de taxi kunnen gaan. Dit kan echter redelijk prijzig worden. In de stad zelf kun je je goed redden door te lopen; de afstanden zijn niet erg groot. Ook rijden er combi's rond. Dit zijn kleine bussen die je in en rondom de stad kunnen verplaatsen. In de stad rijden tevens taxi's rond die je overal naartoe kunnen brengen. Daarbij zijn er verschillende busdiensten die je naar nabijgelegen, grote plaatsen kunnen brengen.

  Geschiedenis

  Voordat de Spanjaarden arriveerden in Mexico was de inheemse gemeenschap die bekend stond als 'Taxco' niet gelegen op de huidige plek van de stad. De naam verwees naar een dorp ongeveer tien kilometer zuidelijker, een stad die nu Taxco El Viejo (Oud Taxco) heet. De moderne Spaanse stad Taxco werd door Hernán Cortés gesticht in een gebied dat vroeger bekend stond als 'Tetelcingo', door de overvloed aan zilver daar. De mijnbouw begon nog voordat de Spanjaarden er waren. De inheemse volkeren gebruikten de stenen ter decoratie en voor rituele doeleinden. In het midden van de 18e eeuw kwam José de la Borda naar Taxco. Hij begon met het invoeren van de moderne mijnbouw. Tijdens bijna de hele koloniale periode was het gebied dunbevolkt, ook Taxco. Omdat het de enige stad van een redelijk omvang in het gebied was, werd de stad een aantal keer tijdens conflicten ingenomen. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van Mexico werd de stad door Hermenegildo Galeana in 1815 ingenomen. Porfirio Diaz nam in 1865 tijdens de hervormingsoorlogen de stad in en tijdens de Mexicaanse revolutie in 1911 werd de stad door Jesus Moran en Margarito Giles bezet. Tegenwoordig is de stad een kleine toeristische trekpleister.

  Heb je interesse in een reis naar Taxco? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Taxco, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Mexico? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Taxco