Zihuatanejo

Tropisch strand Zihuatanejo, Mexico
Tropisch strand Zihuatanejo, Mexico

De badplaats Zihuatanejo ligt in de deelstaat Guerrero aam de Grote Oceaan. Ook is het de hoofdplaats van José Azueta, een gemeente. De naam van de plaats kom uit het Nahuatl Cihuatlan en betekent 'plaats van de vrouwen'. Zihuatanejo is een populaire badplaats, dichtbij Ixtapa gelegen. Deze plaats komt daarnaast voor in de film The Shawshank Redemption. Hier zou Andy Dufresne, de hoofdpersoon, namelijk zijn leven weer opbouwen na een ontsnapping uit de gevangenis.

Heb je weinig kennis van Mexico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Zihuatanejo
Plaatsen in de buurt van Zihuatanejo (Mexico) :
 • Acapulco (196 km)
 • Taxco (226 km)
 • Morelia (232 km)
 • Mexico-stad (323 km)
 • Manzanillo (332 km)
 • Teotihuacán (362 km)
 • Guanajuato (376 km)
 • Guadalajara (387 km)
 • Puerto Vallarta (508 km)
 • Oaxaca (570 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Zihuatanejo

  Het archeologisch museum (Zihuatanejo)

  Het archeologisch museum in Zihuatanejo is gelegen aan het eind van het gemeentelijke strand. Hier leer je onder andere veel over de geschiedenis, de archeologie en de cultuur van dit deel van de Guerrero kust. Ook keramiek en houtsnijwerk uit de omgeving is er te zien. Er zijn in totaal 6 kamers met ieder weer een ander thema. In kamer 4 worden bijvoorbeeld de aspecten van het dorpsleven en de culturele uitwisseling van 200-750 AC getoond. Ook bevat kamer 5 stukken uit de Azteekse periode van 1487 tot 1520, toen de provincie werd opgericht.

  Playa el Palmar (Zihuatanejo)

  Playa el Palmar
  Playa el Palmar
  Kaart met locatie Playa el Palmar

  In Ixtapa, een stad verderop, ligt het prachtige strand Playa el Palmar. Het strand met de boulevard, hotels, bomen, restaurants en de winkeltjes zorgen voor een leuk dage uit. Op de boulevard zijn ook verschillende winkeltjes waar je souvenirs, accessoires, kleding en kunst kunt kopen. Playa el Palmar is een breed goudgeel strand waar je heerlijk kunt zonnen of zwemmen in de zee, niet ver van Zihuatanejo.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  De luchthaven van Ixtapa-Zihuatanejo ligt ongeveer 15 minuten rijden vanaf Zihuatanejo. Het is mogelijk om met directe vluchten vanuit de VS en Canada naar het vliegveld te vliegen. Vanaf het vliegveld kun je verder reizen met de auto, taxi of bus. Bussen zijn de meest populaire manier van reizen. Er rijden luxe touringcars van het vliegveld naar de stad. Verder kun je er goed rijden met een gehuurde auto. De wegen zijn meestal geasfalteerd en bestaan vaak uit twee rijbanen. De drukte op de wegen valt ook erg mee, zeker op de tolwegen is het altijd erg rustig.

  Geschiedenis

  Zihuatanejo ontwikkelde zich eigenlijk pas sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw. In de late jaren van 1800 stond de plaats wel bekend om de export van het fijne hout uit de omgeving maar in de jaren zestig en zeventig was Zihuatanejo echter nog steeds een slaperig vissersdorp, dat door een klein aantal toeristen bezocht werd. De toeristen zochten vooral rust en de echte Mexicaanse sfeer in het nog ongesneden juweel Zihuatanejo. Grote resorts en hotels ontwikkelden zich namelijk al snel in de rest van het land. In 1968 begon de overheid met het ontwikkelen van het project Ixtapa, wat vroeger een kokosnoot plantage was, maar wat uitgroeide tot een echte toeristische badplaats. Ondanks dat Ixtapa maar 6 kilometer van Zihuatanejo af ligt heeft, de stad zijn oorspronkelijke smaak behouden. In Zihuatanejo zijn op het moment zo'n 1.000 accommodaties, in Ixtapa al 4.000.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar Zihuatanejo