Chichén Itzá

Tempel van de Duizend Strijders, Chichén Itzá
Tempel van de Duizend Strijders, Chichén Itzá

De stad ligt in het noorden van de Mexicaanse staat Yucatán, in het oosten van Mexico. Chichén Itzá was een van de belangrijkste steden van de Maya`s. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Chichén Itzá bestaat uit spectaculaire ruïnes met een aantal goed gerestaureerde gebouwen. De Piramide van Kukulcán is het beroemdste gebouw van de vindplaats.

Astrid 'Yucatan is het schiereiland in het oosten van Mexico. Ga jij graag naar een bestemming met een aangename temperatuur, houd je van zon, zee en strand of vind je duiken erg leuk? Dan is Yucatan een uitstekende vakantie bestemming. Naast het relaxen kun je er ook erg veel leuke dingen ondernemen. Zo heb ik de tempels van Tulum bezocht, heb ik gesnorkeld met schilpadden, ben ik een dagje naar het eiland Cozumel geweest om te snorkelen en heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar verschillende cenotes in de omgeving. Kortom, een fantastische plek waar je een mooie afwisseling kunt maken in relaxen en cultuur. ', Astrid - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Landkaart Chichén Itzá
Plaatsen in de buurt van Chichén Itzá:
 • Valladolid (38 km)
 • Ervaringen

  FranciscaDame op 6 april 2014 plaats: Chichén Itzá, reisperiode: maart 2014

  Wat een pracht om te zien en horen hoe de Maya,s dit vroeger gemaakt hebben en waarom. De excursie naar Chichén Itzá is echt de moeite waard.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Ligging 8
  W. Van hellem op 12 september 2013 plaats: Chichén Itzá, reisperiode: juni 2013

  Hoewel het zowat de bekendste archeologische site van Mexico is vond ik alle anderen meer de moeite waard. Je mag, in tegenstelling tot andere sites, nergens op of in en terrein zelf is gedeeltelijk een grote bazaar...

  • Algemeen 7
  • Cultuur 7
  • Bezienswaardigheden 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Chichén Itzá

  De ruďnes van Chichén Itzá (Chichén Itzá)

  De ruďnes van Chichén Itzá
  De ruďnes van Chichén Itzá

  De ruïnes van Chichén Itzá zijn een grote bezienswaardigheid. Het is opgedeeld in een nieuw en een oud Chichén. Het nieuwe gedeelte wordt gedomineerd door het prachtige El Castillo of de Piramide van Kukulcán. De Templo de los Guerreros is ook een indrukwekkend bouwwerk dat bestaat uit grote zuilen en een chacmool. Oud Chichén is veel kleiner, hier is El Caracol van groot belang. Dit is een antiek observatorium waar de Maya's de sterren bestudeerden en de astronomische berekeningen uitvoerden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Geschiedenis

  De Itzás, een mayastam, hebben de stad rond 500 na Chr. gesticht. Chichén Itzá kende een eerste gouden periode tussen de 7e en 9e eeuw. Uit deze tijd dateren de eerste gebouwen in de typische maya-architectuur. In de 10e eeuw kent de stad een verval. Het is onbekend of de stad in zijn geheel werd verlaten. Maar rond het jaar 1000 werd de stad herbevolkt en brak een tweede gouden periode aan. De Tolteekse cultuur raakte volledig geïntegreerd. Rond 1200 werd Chichén Itzá verslagen door de gebundelde krachten van Mayapán en Uxmal en zorgde voor een leegloop van Chichén Itzá.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Heb je interesse in een reis naar Chichén Itzá? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Chichén Itzá, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Mexico? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Chichén Itzá