Backpacken Nieuw-Zeeland

Mensen met rugzak in de bergen van Nieuw-Zeeland
Mensen met rugzak in de bergen van Nieuw-Zeeland

Australië is al jaren het land om naartoe te gaan als je wilt te backpacken, maar wil je iets unieks dan is backpacken in Nieuw-Zeeland misschien een idee. Een warm klimaat, de warme mensen en de prachtige natuur. Waar moet je aan denken voordat je kunt gaan en wat kun je het beste doen als je er eenmaal bent? Reisgraag.nl zocht het voor je uit.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Voorbereiding van de reis

Het eerste waar je aan moet denken als je gaat backpacken in Nieuw-Zeeland is het aanvragen van een visum. Dit is nodig als je langer dan 3 maanden van plan bent in Nieuw-Zeeland te blijven. Als dat het geval is heb je 2 keuzes in visa, een toeristen visum en een “Work Holiday” visum. Het verschil is dat je met het toeristen visum absoluut niet mag werken en dat deze standaard 9 maanden geldig is. Het “Work Holiday” visum is 12 maanden geldig en hiermee mag je tijdelijk werken, het enige nadeel aan dit visum is dat er een limiet op zit, Nieuw-Zeeland geeft elk jaar maar een beperkt aantal “Work Holiday” visa uit. (kijk of het limiet al is gehaald op de site van de New Zealand Immigration Service.)

Nadat het visum geregeld is wordt het tijd om te gaan denken aan een

vliegticket, je wilt zo goedkoop mogelijk vliegen maar tegelijkertijd moet je niet te lang wachten met het boeken van een vliegticket anders zitten een hoop vluchten al vol.

Daarnaast is het verstandig een verzekering af te sluiten. Want wat als er iets zou gebeuren terwijl je aan de andere kant van de wereld bent en je familieleden thuis? Als je minder dan een halfjaar naar Nieuw-Zeeland vertrekt, ben je via een gewone doorlopende reisverzekering verzekerd. Als je langer gaat als een halfjaar zul je een speciale reisverzekering moeten afsluiten, er zijn verschillende backpacker reisverzekeringen te vinden, kijk voor de actuele tarieven en verzekeringen even op internet.

Als vierde is het geruststellend om voor de eerste nacht of nachten een overnachting te regelen. Na een lange vliegreis naar Nieuw-Zeeland heb je vaak geen zin meer nog een overnachtingsplek te zoeken. Daarom is het aan te raden voordat je gaat alvast een overnachting te regelen. Hiervoor kun je naar een reisbureau, maar het is vaak net zo makkelijk om dit via internet te regelen.

Iemand machtigen voor bankzaken kan handig zijn. Mocht er iets misgaan om de een of andere reden, dan kan er iemand in Nederland bij de bank nog iets regelen. Er kan altijd iets gebeuren bijvoorbeeld als de magneetstrip van je pas kapot gaat, of je raakt je pas kwijt.

Stel dat er iets met je gebeurt in het buitenland is het voor de hulpdiensten handig om meteen te weten wie er gebeld moet worden, mocht het ernstig zijn. Hiervoor moet je zorgen dat je altijd de belangrijke gegevens van het thuisfront bij je hebt. Denk bijvoorbeeld aan telefoonnummer, naam en adres.

Het allerlaatste wat moet gebeuren voor je kan backpacken is het inpakken van je tas, er zijn een aantal essentiële spullen, zoals je portemonnee, vliegticket en bijvoorbeeld je visum. Daarnaast moet er nog veel meer mee en voor een goede inpaklijst kun je dan ook het beste even op internet zoeken. Er zijn op internet ook speciale backpack inpaklijsten te vinden.

Tips tijdens het backpacken

Je mag in Nieuw-Zeeland overal liften, behalve langs een snelweg. Als je gaat liften om verder te komen zijn er een aantal tips om dit zo snel en zo goed mogelijk te doen. Ten eerste is het erg belangrijk om je tas duidelijk te laten zien. De Nieuw-Zeelanders nemen namelijk liever toeristen dan lokale mensen mee. Ten tweede is het beste om overdag te liften omdat je 's avonds vaak niet meer wordt opgepikt. Als laatste is het aan te raden om niet in de grote steden gaat liften, maar verder daarbuiten. Vaak gaat het in buitenwijken van een grote stad makkelijker en sneller.

Niet alleen bespaar je veel geld door het liften, maar doordat je vaak met lokale mensen meeneemt leer je ook de gebruiken van Nieuw-Zeeland kennen. Veel Nieuw-Zeelanders zijn erg geïnteresseerd in lifters en bij sommige lokale mensen mag je ook overnachten of mee-eten. Wanneer je geen slaapplek hebt is het handig om te weten dat je overal in Nieuw-Zeeland mag wild kamperen.

Er zijn verschillende site te vinden waar je een speciaal reisblog bij kunt houden. Dit is niet alleen leuk om zelf later nog een keer terug te lezen, maar hierdoor kun je ook het thuisfront op de hoogte houden van al je belevenissen in Nieuw-Zeeland.

'Kia Ora' ofwel 'Het ga je goed'!

Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen