Mooiste films opgenomen in Nieuw-Zeeland

Het leefgebied van de Hobbits
Het leefgebied van de Hobbits

Nieuw-Zeeland is niet alleen een geliefd land bij reizigers, maar ook bij filmmakers! Wist jij al dat een aantal kaskrakers in dit prachtige land zijn opgenomen? De indrukwekkende en majestueuze landschappen van Nieuw-Zeeland zijn onder andere het decor geweest van de Lord of the Rings trilogie, The Hobbit trilogie, The Chronicles of Narnia, King Kong en The Last Samurai.

Let op! Dit artikel verraadt misschien een aantal belangrijke gebeurtenissen uit de films.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Lord of the Rings trilogie

De verfilmingen van het gelijknamige boek van J.R.R. Tolkien zijn bij veel mensen geliefd. De echte fans zullen dan ook weten dat Nieuw-Zeeland gebruikt is als decor voor het fictieve continent Midden-Aarde. Veel toeristen en Lord of the Rings liefhebbers hebben het landschap rondom Waikato Town al bezocht. Dit gebied portretteert de vredige Gouw streek (in het Engels: The Shire). Hier is ook het zogenaamde dorp 'Hobbitstee' (Hobbitton) gecreëerd nabij Matamata.

Hobbitton is een permanente attractie geworden. De bossen waar de hobbits zich verstopten voor de 'Black Riders' vind je rondom Mount Victoria in Wellington. In of nabij de hoofdstad Wellington zijn nog meer filmlocaties te vinden namelijk Hutt River (in de films: Anduin) en Harcourt Park (Garden of Isengard). Kaitoke Regional Park fungeerde als Rivendell, waar Frodo herstelt van de mesaanval. Andere filmlocaties van de populaire trilogie zijn Waitarere Forest en Queen National Park. Deze locaties zijn aan de westkust te vinden. Benieuwd naar het griezelige 'Pad der Doden'? Het pad is te vinden in Wairarapa regio, hiervoor is Putangirua Pinnacles gebruikt.

De locatie waar het 'Pad der Doden' is gefilmd
De locatie waar het 'Pad der Doden' is gefilmd


Ook op het Zuidereiland zijn de cast en crew ook geweest om te filmen. Zo zijn de openingsscènes van het tweede deel opgenomen bij de hellingen van Mount Earnslaw. Takaka Hill is gebruikt voor Chetwood Forest. Het indrukkende 'Battle of the Pellenor Fields' is opgenomen nabij Twizel. De grasvelden die zich uitstrekken tot aan de bergen zijn erg mooi om te zien. Voor een panoramisch uitzicht over Midden-Aarde moet je op de top van Mount Cordana zijn. Je ziet hier aan de linkerkant: Anduin en de Pilaren der Koningen (Argonath). Let op, de pilaren zijn met de computer toegevoegd aan het landschap. De heuvels recht voor je stellen Dimrill Dale voor. En zo zijn er nog meer plekken van de fictieve wereld van Tolkien te vinden op het Zuidereiland. Wanneer je houdt van wandelen kun je starten in de buurt van Queenstown en lopen naar Voorde van de Bruinen (Ford of Bruinen). Je kunt ook lopen naar Wilcox Green, dit was de locatie voor de Lissenvelden (Gladden Fields).

The Hobbit trilogie

Het zal je vast niet verbazen dat ook de Hobbit trilogie is opgenomen in Nieuw-Zeeland. De majestueuze landschappen van 'Midden-Aarde' vind je op het Noorder- en Zuidereiland. Veel van deze locaties komen overeen met de locaties die zijn gebruikt voor de Lord of the Rings films. Zo is het dorp van de hobbits uiteraard op dezelfde plek herbouwd.

Hobbiton
Hobbiton


In Piopo vind je bijzondere rotsformaties, kliffen en een bos. In dit gebied zijn verschillende scènes uit het eerste deel gefilmd waaronder de aanval van de Orks en Gundabad Wargs, de aankomst van Radagast de Bruine en het moment waarop Gandalf Prik aan Bilbo geeft. De hellingen van Turoa in Ruapehu waren het decor voor de Eenzame berg in de tweede film. Turoa staat bekend als een geweldig gebied om te skiën, wandelen en te fietsen. Een aantal luchtopnames zijn gefilmd rondom de bergtoppen bij Mount Cook. Ook dit is een mooi gebied dat zeker de moeite waard is. De gave gletsjer met watervallen uit de eerste film is te vinden in Queenstown. Er zijn ook delen van de trilogie opgenomen in: Wanaka, Nelson, Pelorus River, Lake Pukaki en Fiordland National Park. 
Mount Cook en het mooie Pukaki meer
Mount Cook en het mooie Pukaki meer
Vraag gratis een offerte aan

The Chronicles of Narnia



The Chronicles of Narnia is een filmreeks bestaande uit vier films gebaseerd op de gelijknamige boeken van C.S. Lewin. De serie draait om de avonturen van vier Britse kinderen die de wereld van Narnia ontdekken. Het mystieke landschap van Narnia is terug te vinden op verschillende locaties in Nieuw-Zeeland. Een van de meest bekende locaties is Coromandel Peninsula en met name de Cathedral Cove. Dit is de plek waar de kinderen terugkeren naar Narnia en hier vinden ze de overblijfselen Cair Paravel, het koninklijk paleis van de koningen van Narnia. Het originele kasteel is met de computer geconstrueerd op de kliffen van Purakaunui Bay. Het kamp van de Witte heks, de antagonist in de serie, is te vinden op ongeveer een uur afstand van Auckland. Voor het kamp van de leeuw Aslan, de rechtmatige koning van Narnia, is Elephant Rocks in het Waitaki district gebruikt. De slag om Narnia is opgenomen in valleien die bekend staan als Flock Hill.

Cathedral Cove
Cathedral Cove

King Kong



De naam King Kong komt je vast wel bekend voor. De gelijknamige remake van Peter Jackson is voornamelijk rondom Wellington op het Noordereiland opgenomen. De film speelt zich af in de jaren '30 tijdens de Grote Depressie. Filmregisseur Carl Denham vertrekt naar een nog onbekend eiland om daar zijn film op te nemen. Dit eiland wordt Skull Island genoemd. Voor deze productie zijn Shelly Bay en Lyall Bay gebruikt om Skull Island te portretteren. Op dit eiland wordt het bestaan van een enorme gorilla ontdekt die door de lokale bevolking 'Kong' wordt genoemd. De scenes aan boord van de SS Venture zijn gefilmd rondom het Kapiti Island Nature Reserve. Dit is een vogelreservaat voor de kust van Paraparaumu, op ongeveer 30 mijl ten noorden van Wellington. Het vogelreservaat kun je niet zomaar bezoeken, omdat het een beschermd gebied is. Slechts 50 bezoekers worden er per dag toegelaten. De overige scenes in het water zijn opgenomen bij de Cook Strait, de zeestraat die het Noordereiland van het Zuidereiland scheidt. Ook de scenes die zich afspelen in New York zijn o.a. met sets en gebouwen in Nieuw-Zeeland gefilmd. Zo is bijvoorbeeld het theater van New York in werkelijkheid het theater van Auckland.

Cook Strait
Cook Strait

The Last Samurai



De Amerikaanse kaskraker 'The Last Samurai' met in de hoofdrol Tom Cruise speelt zich af in Japan. Tom Cruise speelt hierin een Amerikaanse legerkapitein die in 1876 in Japan arriveert. Hij heeft namelijk de opdracht gekregen om de soldaten van de keizer te trainen voor een gevecht tegen samoerai. Na een veldslag wordt hij gevangen genomen door een samoerai en leert hij de samoeraigemeenschap beter kennen. Hoewel deze film wordt gekenmerkt met het mooie landschap van Japan, is het grotendeels opgenomen in Nieuw-Zeeland. De hellingen van Uriti Valley zijn voor deze film gebruikt om het Japanse plattelandsleven te laten zien. Hier is ook een Japans dorpje nagemaakt. Mount Taranaki, de meest beklommen berg van Nieuw-Zeeland, moet in de film Mount Fujiyama voorstellen. De gevechtscènes te paard zijn gefilmd rondom Lake Mangamahoe. Andere locaties die gebruikt zijn voor The Last Samurai zijn Pukepark Park en Port Taranaki. Zo zie je maar dat de filmmakers niet helemaal naar Azië hebben moeten reizen om een film op te nemen die zich in Japan afspeelt.

Mount Taranaki
Mount Taranaki

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen