Top 5 bezienswaardigheden Noordereiland

Landschap Noordereiland
Landschap Noordereiland

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee grote en een aantal kleine eilanden. De grote eilanden zijn het Noordereiland en het Zuidereiland. Het Noordereiland heeft een oppervlakte van ongeveer 114.500 km² en het landschap bestaat veel uit vulkanen en vulkaankegels. Hiervan zijn er een aantal nog actief. Door het vulkanische landschap komen er veel warmwaterbronnen en geisers voor op het eiland. Ben jij van plan om naar het Noordereiland van Nieuw-Zeeland te gaan? Dan is het handig om vooraf te bedenken wat je zeker wilt zien.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Rotorua

De stad Rotorua ligt op het Noordereiland en heeft ongeveer 55.000 inwoners. Rotorua is het geothermische hart van het Noordereiland met veel vulkanische activiteiten. Zo spuit er veel water uit de prachtige geisers en je vindt er pruttelende modderpoelen, kokende meren en diverse stoomkraters. Veel toeristen komen op deze prachtige natuur af. In 2002 en 2006 werd de stad zelfs benoemd tot mooiste stad van Nieuw-Zeeland en kreeg Rotorua de 'New Zealand's Most Beautiful City Award'. Een nadeel van de stad is de geur. Door de gassen die vrijkomen bij de geisers en poelen kan het stinken in de stad.

Wai-O-Tapu, Rotorua, Nieuw-Zeeland
Wai-O-Tapu, Rotorua, Nieuw-Zeeland

2. Bay of Islands

Bay of Islands ligt in het noorden van het Noordereiland. Er zijn prachtige witte stranden en vele baaien te vinden, maar Bay of Islands heeft ook een interessante achtergrond. Zo is er in 1840 het Verdrag van Waitangi ondertekend door de Britten en de Maori's. In Bay of Islands liggen een aantal historische steden zoals Paihia en Russell. Hier komen veel toeristen op af. Naast de cultuur kun je ook genieten van de witte zandstranden. De temperatuur is erg aangenaam, waardoor je heerlijk kunt genieten van een zonvakantie. In het water kunnen dolfijnen voorkomen. Dit is erg leuk om te zien en soms kun je zelfs met ze zwemmen.

Bay of Islands
Bay of Islands

Vraag gratis een offerte aan

3. Matamata

Ben je een fan van de films van 'Lord of the Rings'? Dan is de stad Matamata echt iets voor jou. Er ligt namelijk de boerderij waar de films van 'Lord of the Rings' en 'The Hobbit' zijn opgenomen. Het is de filmlocatie 'Hobbiton'. De regering van Nieuw-Zeeland heeft besloten om een toeristische attractie van de locatie te maken en er komen dan ook veel filmliefhebbers op af. Bij binnenkomst zie je een 'Welcome to Hobbiton' bord. Hier willen velen wel op de foto. Eenmaal in 'Hobbiton' kun je de huisjes en rekwisieten bekijken die in de films te zien zijn. Je kunt er helemaal opgaan in de vredige sfeer en het is dus zeker de moeite waard om Matamata te bezoeken als je op het Noordereiland bent.

Matamata
Matamata

4. Te Urewera National Park

Te Urewera National Park is het op 3 na grootste nationale park van Nieuw-Zeeland. Hier vind je het grootste gebied ongerepte natuur van het Noordereiland. Het nationale park heeft een enorm bos met vele meren, rivieren en watervallen en het bergachtige landschap is prachtig om te zien. Het bos was eeuwenlang het leefgebied van de Tuhoestam. In het hart van Te Urewera ligt het Waikaremoanameer. Dit grote meer is ontstaan door een aardverschuiving van zo'n 2.200 jaar geleden. Verder lopen er mooie wandelroutes door het park, waardoor je heerlijk in de natuur kunt lopen.

Te Urewera National Park
Te Urewera National Park

5. Taumata

Taumata is de afkorting voor de naam van de heuvel met de langste naam ter wereld. De oorspronkelijke naam is Tetaumatawhakatangihangakoauaotamateaurehaeaturipukapihimaungahoronukupokaiwhenuaakitanarahu. Hierdoor is het bord van de plaats erg lang en willen veel mensen ermee op de foto.

Bord Taumata
Bord Taumata

11 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,2

Gerelateerde artikelen