Ontdek het grottenstelsel in Waitomo

Marokopa Falls, Waitomo, Nieuw-Zeeland
Marokopa Falls, Waitomo, Nieuw-Zeeland

Op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland ligt Waitomo.33travel/"> Waitomo betekent in de Maori taal letterlijk: 'water dat door een hol stroomt'. Waitomo heeft dan ook de beschikking over een gigantisch grottenstelsel. Het gebied is iets meer dan 45 km² groot en maar 2,5 km² is opengesteld voor bezoekers. De stad ligt op ongeveer drie uur rijden van Auckland en op één uur rijden van Hamilton. Er zijn verschillende trips en excursies die je kunt maken in en rondom Waitomo; hieronder een aantal van de leukste.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Black Water Rafting

Bij het Black Water Rafting zijn er verschillende tours, de standaard tour is voor iedereen goed te doen, maar de avonturen route is sneller en lastiger. Wel moet je bij beide routes een goede dosis lef hebben omdat je ook door wild stromend water komt en door donkere gedeeltes in de grot moet. Het raften doe je op een opgeblazen band waarmee je de gids volgt. Je krijgt voordat je het ijskoude water ingaat eerst een wetsuit en handschoenen aan die je warm moeten houden tijdens de tocht. Tijdens de standaard tocht ga je met de band door pikdonkere ruimtes over stromend water en maak je af en toe een afdaling van een watervalletje. Tijdens de avonturen versie ga je een andere route met sneller stromend water en meer watervalletjes. Daarnaast ga je ook abseilen en rotsen beklimmen. Je kunt beide Black Water Rafting tours reserveren net iets buiten de stad Waitomo of bij het toeristenbureau in Waitomo.

The Lost World

Tijdens de tocht die heel toepasselijk 'The Lost World' heet ga je zeven uur op pad met twee gidsen. Hierbij krijg je vele fysieke uitdagingen zoals abseilen, klimmen, zwemmen, springen en kruipen. Voordat de tour begint krijg je een aantal oefeningen om te kijken op welk niveau je zit met alle activiteiten zodat de gidsen degene die het minder goed kunnen tijdens de tocht kunnen helpen. De tocht is zwaar en lang en dus minder geschikt voor jonge kinderen, daarnaast ook zeker niet aan te raden voor mensen die claustrofobisch zijn. Wel zit bij de tocht een goedverzorgde barbecue en lunch. Wanneer je de tocht wilt gaan maken moet je minstens twee dagen van tevoren reserveren bij Waitomo adventures of bij het toeristenbureau in Waitomo. Vraag gratis een offerte aan

Waitomo Caves Glowworm

Minder actief, maar zeker niet minder leuk is het bezoeken van de Waitomo Caves Glowworm. Op dezelfde plek als waar de Black Water Rafting tours zijn leven de Waitomo glimwormen. In 1878 werd de grot voor het eerst verkend door het opperhoofd van de lokale Maori stam en een Engelse landmeter. Er zijn twee niveaus in de grotten die zo'n 16 meter uit elkaar liggen. Het bovenste niveau is de ingang van de Waitomo Caves Glowworm en staat bekend om formaties als de catacombe, het pijporgel en de banketkamer. Het onderste niveau van de grot bestaat uit de stroompassage en de kathedraal. De meest bekende grot van de Waitomo Caves Glowworm is de kathedraal, hier hebben al vele beroemde koren en zangers opgetreden om de zuiverheid van de akoestiek te ondervinden.

Ruakuri Caves & Bush Scenic Reserve

Het grottenstelsel en de bossen eromheen vallen onder het Ruakuri Caves & Bush Scenic Reserve. Het park is 114 hectare groot en biedt vele mogelijkheden om alle uithoeken te onderzoeken. Er zijn een aantal wandelroutes door het park, waarmee je langs een aantal prachtige plekken komt. Oorspronkelijk bestond het park uit 75 hectare land, maar tussen 1906 en 1908 werd er 39 hectare aan toegevoegd. Het park wordt beschermd voor invloeden van buitenaf door het Department of Conservation en lokale bewoners.

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen