Reizen in Nieuw-Zeeland

Strand Abel Tasman Park, Nieuw-Zeeland
Strand Abel Tasman Park, Nieuw-Zeeland

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Nieuw-Zeeland ligt in de Grote Oceaan, ongeveer 1.600 kilometer ten oosten van Australië. Het land bestaat uit het Noordereiland en het Zuidereiland. Dit zijn de twee grootste eilanden, daar omheen liggen nog een aantal kleine eilanden. Nieuw-Zeeland telt bijna 4,5 miljoen inwoners, waarbij de meeste mensen op het Noordereiland wonen. Dit komt doordat de hoofdstad, Wellington, ook op het Noordereiland ligt. Het Zuidereiland is daarentegen wel iets groter. De totale oppervlakte is ongeveer 270.500 km². Het is handig om iets over het klimaat en de taal, gezondheid en veiligheid te weten als je naar Nieuw-Zeeland gaat.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Taal

In Nieuw-Zeeland worden twee talen gesproken: Engels en Maori. Engels is de hoofdtaal en je kunt er overal mee terecht. Als je door Nieuw-Zeeland reist, zul je wel horen dat er een aantal verschillende dialecten zijn. Het is dan soms wat moeilijk te verstaan, maar als je goed luistert is er wel wat van te maken. Maori werd gesproken door de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland en deze taal is soms nog steeds te horen.

Klimaat

Nieuw-Zeeland heeft een gematigd zeeklimaat in het grootste deel van het land. Dit betekent dat er warme zomers en zachte winters zijn. Er zijn naast het gematigd zeeklimaat nog een aantal soorten te ontdekken zoals een tropisch klimaat en een bergklimaat. Omdat Nieuw-Zeeland op het Zuidelijk Halfrond ligt, is het in Nieuw-Zeeland zomer als het bij ons winter is en andersom. Door de ligging op het Zuidelijk Halfrond, wordt het ook warmer naarmate je naar het noorden gaat. De gemiddelde temperatuur ligt in de zomer rond de 23 graden en in de winter rond de 12 graden. Er valt het hele jaar door regen maar in de winter kan er meer neerslag vallen. Vraag gratis een offerte aan

Gezondheid

Qua gezondheid is Nieuw-Zeeland een goed land om in te reizen. Er zijn geen vaccinaties nodig om het land te bezoeken. Het kraanwater is schoon en je kunt het gewoon drinken. De gezondheidszorg is erg goed in Nieuw-Zeeland en als je in het land bent, val je onder het Nieuw-Zeelandse systeem, zodat je een schadevergoeding krijgt bij persoonlijk letsel en ongevallen. Verder zijn apotheken en ziekenhuizen goed te vinden in de steden.

Belangrijke telefoonnummers

Heb je de politie, brandweer of een ambulance nodig in Nieuw-Zeeland? Dan kun je het alarmnummer 111 bellen.

Alleen reizen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland wordt als zeer veilig land gezien. Er is niet veel criminaliteit, al moet je wel goed op je spullen letten. Zoals in elke grote stad, kunnen er dieven en zakkenrollers rondlopen. In de steden is voldoende beveiliging aanwezig. Kamperen in het 'wild' wordt afgeraden. Er zijn in het verleden een aantal gewelddadige incidenten geweest bij campers. Het is dus veiliger om gewoon op een camping te gaan staan. De politiek is stabiel in Nieuw-Zeeland dus je hoeft niet bang te zijn voor demonstraties et cetera, deze komen vrijwel nooit voor. Verder is de bevolking erg vriendelijk en behulpzaam. Je kunt er altijd met vragen terecht. Ook is de bevolking gezagsgetrouw. Als je je aan de regels houdt, is Nieuw-Zeeland een perfect land om heen te gaan. Als je vervoer nodig hebt, is het verstandig om de bus of taxi te nemen. Liften is over het algemeen veilig, zolang je maar je gezonde verstand gebruikt. Als vrouw zijnde kun je beter niet alleen gaan liften.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen