Rondreizen Nieuw-Zeeland

Auckland, Nieuw-Zeeland
Auckland, Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is bij veel reizigers een bestemming die bovenaan het lijstje staat van landen die ze nog (een keer) willen bezoeken. Niet alleen door de gastvrije mensen maar vooral ook voor het landschap. In Nieuw-Zeeland vind je namelijk bijna alle landschappen in één land. Er zijn verschillende manieren om een rondreis te maken door dit prachtige land; zo kun je individueel gaan of met een groep en kun je met de auto of met de camper rondreizen.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vervoer

Er zijn verschillende mogelijkheden qua vervoer tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland. Het openbaar vervoer is in Nieuw-Zeeland erg goed geregeld; je kunt per trein of per bus bijna overal in het land komen. Het busvervoer in het land is goed, maar erg prijzig en tijdrovend. De trein reikt qua mogelijkheden minder ver als de bus; veel plekken zijn niet te bereiken. Wel zijn er een paar mooie routes met de trein, één van die routes is de TranzAlpine; een rit van 4,5 uur die van Greymouth naar Christchurch loopt.

Naast het openbaar vervoer zijn er nog een paar mogelijkheden. Door de grootte van het land is er de mogelijkheid om met een binnenlandse vlucht te vliegen. Omdat het wegennetwerk van Nieuw-Zeeland erg goed is kun je er ook voor kiezen om met een huurauto of camper te reizen. Met de camper moet je er alleen wel rekening mee houden dat het lastig manoeuvreren is door de smalle bergweggetjes en met de auto heb je hier niet of weinig last van. De kosten van autohuur vallen ook wel mee en de benzineprijs ligt een stuk lager dan in Nederland.

Overnachten

Tijdens je rondreis kun je ervoor kiezen je overnachtingen al van tevoren te boeken, maar je kunt ook ter plekke opzoek gaan naar authentiek Nieuw-Zeelandse overnachtingsplekken. Zo is er de mogelijkheid om te overnachten bij een farmhostel op een heuvel of voor een guesthouse aan het strand. Daarnaast is er nog een speciale overnachtingsplek; een schapenboerderij.

De schapenboerderij
Er zijn vooral schapenboeren te vinden op het Zuidereiland. De boerderij beschikt over een veel groter stuk grond dan de meeste boerderijen in Nederland. Er zijn dan ook veel meer dieren te vinden en sommige boeren hebben zelfs duizenden dieren. De boeren zijn gastvrij, net als de meeste Nieuw-Zeelanders. Je kunt dan ook elke maaltijd mee-eten op de boerderij en zelfs helpen met de dagelijkse klusjes. Vraag gratis een offerte aan

Mogelijke route

Er zijn zoveel verschillende manieren om het land te ontdekken dat je misschien als reiziger door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn twee eilanden dus wanneer je op rondreis door Nieuw-Zeeland gaat moet je er van tevoren wel over nadenken hoe je gaat reizen. De meeste georganiseerde rondreizen beginnen op het Noordereiland met haar vulkanische landschappen, bubbelende modderpoelen en prachtige geisers. Wanneer je een 'korte' vakantie wil maken door Nieuw-Zeeland is het aan te raden toch minstens één week uit te trekken om het Noordereiland te ontdekken.

Na het Noordereiland kun je zo door naar de westkust van het Zuidereiland, dan start je in het natuurpark Abel Tasman waar je zeehonden en robben in het wild kunt zien. Daarna reis je verder door naar het zuiden waar je bij de filmsets van de film 'The Lord Of The Rings' komt; bizarre bergketens, fjorden, valleien en felblauwe meren. Waarna je het beste kunt afsluiten door te reizen naar Christchurch om daar op het vliegtuig naar huis te stappen.

Huurauto of camper

Een andere prettige manier om te reizen is per huurauto of per camper. Met een huurauto heb je de tijd aan jezelf en kun je zo vaak stoppen als je maar wilt. Ook heb je de mogelijkheid om wat meer afgelegen plekken zelfstandig te bezoeken. Met een camper heb je zelfs je "huisje" bij je en kun je comfortabel douchen en van je eigen toilet gebruik maken onderweg. Wil je een gratis reisadvies of offerte? 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen